שאלה...

K 3 0 0

New member
שאלה...

שלום, אובחנתי כבעל בעיית קשב וריכוז ואני אתחיל טיפול בריטלין... אני לפני גיוס, מישהו יודע איך זה ישפיע על הפרופיל\אופן השרות שלי?

zivadina

New member
ככל הידוע לי

אם תצהיר שאתה נוטל ריטלין, יורידו לך אוטומטית פרופיל ל-64, מבלי לפגוע בקב"א. אפשר לערער בפני ועדת ערר. כדאי שהרופא יכתוב שהריטלין הוא רק ללימודים ולא להתנהגות, ואם אתה רוצה להיות קרבי, תמצא רופא שלא יודע שאתה לוקח ריטלין, או שתבקש מרופא המשפחה להצהיר על בריאות תקינה לפני שהוא מקבל ממך מידע על האבחון והריטלין.

ריטלין וצבא

בהמשך לשאלה ולתשובה רציתי לשאול האם ילד הנוטל ריטלין לצרכי לימודים לא יכול בכל מקרה לשרת כחייל קרבי?

K 3 0 0

New member
ואם בסוף לא אתחיל בריטלין...

אלא רק אצהיר שיש לי בעיה ושאני מתמודד איתה טוב (יש אישורים והכל, הריטלין הוא רק כהמלצה בשבילי)... מה זה אומר?

RebelRex

New member
אני אישית איבחנתי ADD בצבא

וקיבלתי מהצבא ריטלין על בסיס יומי ולא הורד לי פרופיל (82) אבל אולי הפרוצדרה שונה בגיוס ואין אותם רופאים

ניוו

New member
לא קל אבל אפשרי

הפסקתי עם הריטלין וניסיתי בלי קצת לפני הגיוס, ראיתי שזה מסתדר איכשהו והתגייסתי ליחידה מובחרת 3 שנים בלי טיפול. בשלב מסוים בררתי עם רופא היחידה שהיה מוכן מבחינתו לשתף פעולה עם מרשמים. (לא דיבר על פרופיל או משהו אבל יכול להיות שהיום זה אחרת -לא יודע). בכל אופן קרבי יכול להסתדר. בדברים מסוימים יש סבל וקושי גדולים משל האחרים ובשאר שזה הרוב, מסתדרים בסדר גמור. מסדר ציוד יהיה הסיוט הכי גדול שתחווה בשירות יותר מכל קושי אחר. ניקוי נשק ואיפוס נשק ודברים נוספים יהיו גם כן קשים ויכולים לתסכל ברמות גבוהות. השאר הנאה. צריך להתאמץ ולהיזהר בפעילות מבצעית וחוץ מזה אתה יכול להיות בסדר גמור. בהצלחה, קרבי זה הכי.

למעלה