שאלה

S h A y K i

New member
שאלה

סליחה שאני לא מנצלש"ת פשוט לא ידעתי לאן.. שמי שי ואני עוד מעט בת 15. לפני שבוע הייתי באבחון טובה ומצאו שיש לי ADD. בבית ספר הילדים "הרגילים" קוראים לילדים "הלקויים" שלוקחים רטלין "מטומטמים" "מפגרים" וכו', ובכלל הבנתי שלילדים עם הפרעות קשב וריכוז יש אינטליגנציה יותר גבוהה משל ילדים "רגילים" שאין להם. אז רק רציתי לשאול אם זה באמת נכון שיש לילדים עם הפרעות קשב וריכוז אינטילגנציה יותר גבוהה משל ילדים "רגילים"? ועוד שאלה קטנה-יש תופעות לוואי לריטלין? ואם יש, אילו? תודה רבה!!! שי

ronenscha

New member
שי שלופ

מאוד מעציב שזה המצב בבית הספר שלך. כדאי אולי שאחד מאנשי הפורום יגשו לשם להרצאה. אתה צודק לגמי. ליקוי למידה הינו פגם אורגני שמונע מימוש של האינטיליגנציה. במילים אחרות, מי שיש לו ליקוי למידה הוא לא מפגר, הוא פשוט זקוק לכלים כדי ללמד מה שאדם רגיל לומד לבד. לגבי השפעות: יש דיווחים על כאבי ראש ובעיות שינה אבל לא אצל כולם. יש גם ירידה בתיאבון. מומלץ בחום לקחת ריטאלין אחרי ארוחה טובה ולשתות הרבה. בהצלחה. רונן

S h A y K i

New member
זה באמת עצוב ../images/Emo10.gif

ותודה על התשובה שלך
אה ואגב, אני בת

05 מיכל

New member
לאו דווקא יותר אינטליגנציה, אבל

בהחלט לא פחות, והרבה פעמים יש לאנשים/ילדים עם הפרעת קשב יותר יצירתיות ומקוריות. ואני רוצה לגלות לך משהו שכבר סיפרתי כאן השבוע: יש פורום אחר שמיועד למבוגרים עם הפרעת קשב. ושם, כשאנחנו מדברים על ה"רגילים", שאין להם הפרעת קשב, אנחנו מכנים אותם "מוגלגים". כי גם לנו יש צדדי חוזק שאין להם, לא רק להפך. ולגבי ביה"ס שלך - מדהים אותי שחבר'ה בגיל 15 מסוגלים להיות כאלה תינוקיים ומטופשים. אני בטוחה שזה גורם לך הרבה סבל, ואני מקווה מאוד שיש לך גם חברה של בני נוער יותר חכמים (אולי בתנועת נוער או משהו כזה?). על כל פנים, אני חושבת שיש מקום להתערבות של מחנכת או יועצת (אם הן מקצועיות וטובות). בהצלחה!

S h A y K i

New member
חחחחחח "מוגלגים"

וגם אותי זה מדהים שהילדים בבית ספר שלי מתנהגים כמו ילדים בכיתה א'. בעצם ילדים בכיתה א' מתנהגים ביותר בגרות ממה שהם..
האמת שזה לא גורם לי הרבה סבל, כי יש ילדים מעטים מאוד שמדברים ככה וגם לילדים האלה אני אף פעם לא מקשיבה ובוחרת להתעלם מהם..אבל עכשיו אחרי שעניתם לי יהיה לי איך להחזיר להם
בכל אופן יש לי הרבה חברים חוץ מזה והם תומכים בי 24 שעות בבית ספר וגם בתנועה
וכן אני חושבת שאני באמת אלך ליועצת לדבר איתה על זה. תודה רבה על ההתייחסות לשאלה שלי

למעלה