שאלה

King RooL

New member
שאלה

עכשיו בימים שאני לא לומד, אני מוציא את הכלב שלי בשעות הללו.. בערך חצות-חצות וחצי.. אני מוציא אותו לטיול של רבע שעה-20 דק'.. אנחנו הולכים הרבה, הוא מספיק לעשות קקי אם יש לו.. ועושה הרבה פיפי.. ואני מוציא אותו אחרי 12 שעות.. זה בסדר? יש לציין כי בערב הוא מקבל טיול נוסף, ולפעמים 4 טיולים ביום.. אבל תמיד 3 טיולים לפחות ביום. לפני כשבוע ירד לו דם, ושתן עם דם.. והוטרינרית אמרה שכנראה זיהום.. אז יכול להיות זה קרה כתוצאה מכך שהוא מחכה 12 שעות?

King RooL

New member
למה לא ענו לי

ella100

New member
השאלה שלך

הוט' לא נמצאים כל הזמן בפורום ולפעמים שאלה מתפספסת-קצת סבלנות ולא נורא להזכיר שוב. לי ההודעה שלך בחלקה ברורה בחלקה לא. אם לפי הנסיבות לפעמים כלבך מתאפק הרבה,אבל יוצא בבוקר ובערב לא נורא 0זו דעתי,וגם אצלי זה המצב אם לא מתאפשר אחרת) אני חושבת שהבנתי שרוב הפעמים הוא יוצא לפחות 3 פעמים? ולשתן עם דם יש הרבה סיבות לכן-כדי שיוכלו לענות לך - ציין בן כמה הכלב גודל,משקל מסורס כן או לא ואם הוטרינרית אמרה שכנראה זיהום-מה הטיפול שניתן? יש מצב שאמרה שכנראה זיהום ועם זה זה ניגמר? מקווה שלא.

King RooL

New member
כל יום הוא מקבל 3 טיולים לפחות.

טיול לפני השנה של רבע שעה-20 דק' לפחות. הכלב בן שנתיים וחצי, שוקל כ-14 קילו, הגודל שלו קטן-בינוני, לא מסורס. הטיפול זה 3 כדורי ויטמין C ביום. ו2 כדורי צפוויט ביום.

תשובות

12 שעות זה הרבה לחכות - אם אתה לא יכול בעצמך, נסה למצוא מישהו שיוציא אותו באמצע המרווח - אפילו בתשלום סמלי. לא סביר שהדלקת זה בגלל שהוא התאפק. כן סביר שאם היתה דלקת הוא לא היה יכול להתאפק. יכול להיות שהדם הגיע מהפרוסטטה. בן כמה הכלב? מסורס? איך נראה הדימום? בתחילת השתנה, בסוף, טיפות דם לבד או עם פיפי?

King RooL

New member
12 שעות זה הרבה גם אם הוצאתי

אותו טיול גדול לפני שינה? וגם אם זה לילה?! כי נגיד אם אני מוציא אותו ב1 בלילה וקם ב12 בצהריים, הוא עדיין מתרכבל בשמיכה.. ולא מזיז לו משו.. וזה קצת בעיה למצוא מישו שיוציא אותו בבוקר.. אבל אם אני אראה שכל החופש אני אקום מאוחר אולי אני באמת אבדוק אפשרות כזו. מזתומרת הדם הגיע מהפרוסטטה? הכלב בן שנתיים וחצי, לא מסורס. בהתחלה היו יומיים-שלושה של שתן אדום.. ואח"כ שקמתי בבוקר היו במיטה טיפות דם.. אבל זה היה רק בוקר אחד. אח"כ המשיך לו קצת דם בשתן עוד יומיים-שלושה, ומדי פעם טיפות דם קטנות על הרצפה בבית.. אבל זה הפסיק טפו טפו כבר לפני כמה ימים..

התאור מאד מתאים לבעית פרוסטטה

לרוב כשהבעיה בשלפוחית, הדם יוצא מהול בשתן, ולפעמים בסוף השתנה יש דם יותר מרוכז. הפרוסטטה נמצאת בין השלפוחית וקצה איבר המין ודם ממנה יכול לצאת כטיפות דם נקיות. הבעיה מאד נפוצה בזכרים לא מסורסים, ולרוב הפתרון הוא סרוס. כמו כן רצוי לעשות בדיקת אולטראסאונד כדי לוודא מה אופי התהליך (אחרי בדיקה רפואית מלאה כמובן) לגבי זמן ההמתנה - אם אין לו בעיה עם זה - לבריאות. אבל הבעיה היתה שהוא משתין לך בבית, וזה יכול להיות קשור

King RooL

New member
אממ.. עוד משו

בעיקרון עכשיו טפו טפו הפסיק, אין יותר דם בבית.. ואנלא רואה שתן אדום בכלל. יש לנו ביום ראשון בדיקת שתן נוספת, ואז הוטרינרית תגיד אם נגמר.. נראה לי גם שיכול להיות הזיהום היה מהמים בברז.. כי עד לפני כמה ימים שהבאתי לו מים מהברז, רציתי שיש למים צבע מגעיל כזה, כאילו יש שם זיהום.. אבל לפני כמה ימים התחלתי לתת לו מים מתמי 4 [המתקן סינון]

כבר הכרתי כמה אנשים

שבגלל שכלב/חתול שלהם היה להם קריסטלים בכליות וברגע שעברו למים רגילים הכל הסתדר.

ella100

New member
באפי-מה הסתדר?

קצת יותר מידע משמעתי,בבקשה. באמת מענין אותי-כי הוצאתי בחדשים האחרונים המון כסף על אוכל רפואי לכלב שלי(קריסטלים)-והוא כל הזמן על מים רגילים מהברז.אם נכון מה שכתבת-אז ? כלב(כנראה גם חתול) שיש לו קריסטלים דבר ראשון מעבירים אותו לאוכל רפואי(ועוד דבר ראשון גם: נותנים טיפול אנט' נגד דלקת ) ושם ממעיטים במינרלים שאוהבים להתגבש לקריסטלים. במי ברז יש הכל(כולל ליכלוך,חלודה...),במים מינרלים-אין-חוץ מכאלה שלא אוהבים את הטעם התפל. אז איך זה מסתדר עם מה ששמעת?

זה מסתדר

וזה לא מישהו אחד אמר זה כבר כמה . וככל מה ששמעתי פשוט מאוד לבעלי חיים לא להשוות לבן אדם ועובדה להם זה כן עושה קריסטלים. אצלך פשוט כנראה יש רגישות שיש קריסטלים מעבר לסוג המים.

קצת סדר בבלגן

אז ככה קודם כל, קריסטלים בשתן נוצרים בכלבים בגלל שינוי החומציות של השתן, שזה קורה בדלקות בדרכי השתן. בחתולים הסיבה לא לגמרי ידועה, אבל גם בהם נושא החומציות משחק תפקיד. העניין של המינרלים הוא לא מרכז הטיפול, ולחלוטין אין משמעות מבחינה זו למים שניתנים. המזונות הרפואיים מחמיצים את השתן, ובכך גם המינרלים שיש באופן נורמלי בשתן לא מתגבשים ולא הופכים לאבן. רוב בעלי החיים שותים מי ברז, אין עם זה בעיה, ולא צריך להכנס כאן לסרטים שזה מה שיגרום לאבנים. אשתדל לצרף בקרוב דף מידע בנושא. ארז

למעלה