שאלה

אישה78

New member
שאלה

רציתי לשאול, מה הקשר בין אנדו' לבין איכות של ביציות? או השתרשות העובר ברחם?. האם זה קשור גם לגיל? או שאנדו' יכול להרוס גם כשאישה נמצאת בגיל צעיר. ועוד משהו.... היום עברתי שאיבת שתי ציסטות אנדומטוריאליות כחלק מתהליך של לפני ivf ואף התחלתי לפני שלושה ימים להזריק דקאפפטיל 0.1 , הפרופסור ביקש שאחזור לעשות אוטלראסאונד ובדיקת דם בעוד 14 ימים, כדי להתחיל עם הזרקת ההורמונים לגירוי השחלה, מה שמטריד אותי הוא: שעד אז אקבל שוב מחזור.., האם הציסטות "היפיפיות" יכולות לחזור עוד החודש?, אם כן למה בעצם הוא עשה לי את זה עכשיו? ולא אחרי המחזור?.. מה דעתכן? האם עברתן משהו דומה?

אישה יקרה... באמת שלא יודעת מה

בדיוק הקשר. אבל מסתבר שהאיכות (וגם הכמות) אצלי ואצל עוד אנדואיות לא משהו... (אבל לא תמיד!) מקווה שהציסטות לא יחזרו לך. לפמעים הטיפולים נעשים עם ועל אף הציסטות (אצלי אף פעם לא שאבו אותן לפני טיפול, ובעצם לא במיוחד התייחסו אליהן, בכלל אני טופלתי/מטופלת במקומות שאין להם מושג בגלל איך לטפל עם אנדו!) אולי היו אצלך גדולות מידי? באמת לא יודעת. אבל לאחל
אפשר לא?
מחזיקה לך אצבעות.

ר ו מ י ה

New member
איכות ביציות אצל נשות האנדו'

בהרבה מקרים של נשים עם אנדו' נמצאה גם פגיעה באיכות הביציות והעוברים . הסברה היא כי מוקדי האנדו' הפזורים באגן יוצרים תגובה דלקתית המפרישה רעלנים שפוגעים בביציות ובאיכותן. לגבי השתרשות העוברים שמעתי שתי תיאוריות- 1.הגוף הרגיל להלחם מלחמה מתמדת בנגעי האנדו' עשוי לזהות כל גוף זר ברחם (עובר לדוגמה) כנגע אנדו' ולתקוף אותו. 2.ד"ר סוריאנו אמר בכנס האחרון כי ישנה סברה כי הרירית אצל נשות האנדו' שונה. את התיאוריה הזאת פסל פרופ' הבקיא בתחום בהסבירו כי אם התיאוריה היתה נכונה לא היו אחוזי הצלחה כה גבוהים בתרומת ביצית לנשים עם אנדו'... ניתן לנסות ולשלב בפרוטוקול טיפולים סטרואידים מסוג דקסמטזון או פרדינזון שבמקרים רביים עשויים לסייע ולשפר את איכות הביציות והעוברים.

lee E

New member
אכן יש פגיעה באיכות הבייציות

יכולה אבל לומר לך, שאצלי, רק הביציות בשחלה השמאלית שנפגעה שמיוחד-היו באיכות ירודה וכמות פחותה. הביציות מהשחלה הימנית, הנקייה, היו תקינות. לגבי עובי הרירית אין לי מושג. קיבלת פרדינזון באחד הטיפולים-לא שינה לי הרבה.

כן, עושים את זה

עברתי שאיבת ציסטות לפני טיפול ואחרי שבועיםם בערך שאיבת ביציות. זה לא דבר חריג או יוצא דופן. הרופא שלי היה שואב אחרי המחזור ולא לפניו- כי יש מצב שה"כיסים" שהשאירו הציסטות "היפייפיות" יתמלאו אחרי מחזור אחד... מקווה בשבילך שלא. לגבי איכות ביציות - גם המחלה עצמה וגם התערבויות כירורגיות חוזרות שבהן מגרדים את את רקמת השחלה - לא עושות טוב לאיכות, לכמות, ליכולת לשאוב וכד'. זה קשור גם לגיל- אבל לא מן הנמנע שבמקרי אנדו' קשה גם בגיל צעיר יחסית לא תהיה מספיק רקמת שחלה כדי לעבוד איתה. בהצלחה שתהיה

למעלה