שאלה

רעות1965

New member
שאלה

שלום, בני בן 9.5, כנראה עם טוראט. אנחנו במעקב אצל ורדה גרוס. בני בן ה-13 מתחיל לגלות סימנים ואני מאד מודאגת. בין כל הסימנים (שנראה כי הם מאד מתאימים לתסמונת), רציתי לשאול אם יש גם תופעה של ראייה מטושטשת, או ראיית דברים כאילו הם קצת נוזליים/זזים, או ראייה ברורה של צד אחד- האם אלו גם מאפיינים של הטוראט? תודה, רעות

הלנה

New member
שלום רעות

אני לא שמעתי על תופעה כזאת. אבל בכל מקרה אם יש ראייה מטושטשת אולי כדאי לגשת לנאורואופטולמולוג.

חגית35

New member
לא מוכר

בכל מקרה כפי שהלנה כתבה לך, הייתי בודקת ראיה + מיקוד ראיה (רופא עיניים מומסך לתת הפניה לאורטופטיסט, המאבחן ומטפל בבעיית מיקוד ראיה) ואף להתחיל מרופא ילדים טשטוש ומה שאת מתארת יכול להיות קשור להרבה דברים אחרים (חלילה לפעמים גידולים... אבל אני לא אומרת לך שזה זה אז אל תיבהלי) פשוט ראיה קשורה לראש ולעתים לצוואר (עמוד שדרה צווארי) אז רופא ילדים צריך לוודא שאין בעיה אוטופדית שלוחצת על עצבי הראיה וגם נוירולוג לוודא שהכל בסדר. לא כל דבר קשור לטוראט את יודעת... אנחנו לפעמים ממהרים להקיש כך, אך באמת שמעולם לא קראתי או שמעתי על תופעה כזו. בהצלחה!

שלום רעות , אצל שני הלצים שלי

יש "טיק" של הרעדת גלגל העין. הטיק הזה די חריג בנוף הטיקים (אגב, נופר התחילה עם זה, בר "התלהב" והעתיק את הטיק), אבל ברגע העשייה שלו דווחו השניים על טשטוש בראייה. אני מציעה שתבדקי עם הילד אם הטשטוש הוא קבוע או בזמנים מסויימים (אולי תוצאה של טיק כלשהו בעין).

דר קסלר

New member
טשטוש(י) ראיה וטורט

שלום רעות, אתחיל דווקא עם הדאגה הכללית שציינת ואח"כ אעבור לשאלת הטשטוש. דאגתך בהחלט מובנת והייתי מקדיש תשומת לב וחשיבה מעמיקה אודות מקור(ות) הדאגה(גות) ומחפש מזור וגלגלי עזרה והצלה שעשויים לעזור ולתמוך במחלקת הדאגות. לשאלתך השניה, אכן כן, טשטושי ראיה מאפיינים חלק מהסובלים מתסמונת טורט. הנושא הנוירואוקולרי- נוירואופתלמולוגיות (ראייתיות- השם סתם מפחיד ועוסק בעיקר במישור העצבי במערכת הראיה) מתבטא כטשטוש זמני בחדות הראיה, בנקודות חולפות (שחורות אפורות או נקודות "אור" כפי שאחד ממטופלי הגדיר זאת כ"כ יפה. ילדים בגיל בי"ס מתלוננים לעיתים על כך שהלוח מטשטש להם לעיתים. אין טעם לבדוק זאת באמצעות בדיקות חדות ראיה או מיקוד ראיה כיוון שהנ"ל יצאו ב.מ.פ. בתקוה שעזרתי לפזר הערפל. נ.ב. טיפול תרופתי הולם בתסמונת עצמה פותר גם בעיות ראיה אלו. בהצלחה, ד"ר קסלר- נוירופסיכולוג

הלולנית

New member
מדוע אתה מתעקש לקשר כל תופעה

לטורט? תופעת "זבוב",או ביתר פירוט,כמתואר בכתבה,נפוצה וקשורה אך ורק להפרדות זגוגית העין. "טיפול תרופתי הולם בתסמונת עצמה"=כלונירית או אורלפ? מירב האנשים שהופנו אליך ע"י הקיבוץ שלנו,הוגדרו על ידך כסובלים מתסמונת טוראט. נוירולוגים הפריכו כל ספק וקבעו במפורש כי "לא היה ולא נברא". יש לי הרבה דברים קשים לאמר.אולי זו לא הבמה,(או שכן..?) אסתפק בינתיים בציטוט מתוך starmed גלגל העין מלא בחומר הנראה כג'לי ונקרא זגוגית. הזגוגית בנויה רובה ממים אך יש בה גם סיבי קולגן, חומצה היילורונית ועוד. סיבי הקולגן מחברים בין הזגוגית לרשתית סביב עצב הראיה וכן בהיקף הרשתית. עם השנים, בדרך כלל מעל גיל 50 יש שינויים במבנה הזגוגית והיא בבת אחת מתכווצת ומתנתקת מהרשתית. היא מנתקת אתה מעט רקמת חיבור שהייתה סביב עצב הראיה ואז מופיעה עכירות קטנה המטיילת בשדה הראיה ומתוארת על ידי החולה כ"זבוב" או "עיגול" חוטים ועוד. תופעה זאת נקראת "הפרדות הזגוגית". לפעמים הפרדות הזגוגית מלווה בהבזקי אור. הפרדות זגוגית מתרחשת בגיל 50 בכ-10% מהאוכלוסיה, השכיחות עולה לכ-25% בגיל 60 ומגיעה ל 50% בגיל 70. בעיניים עם קוצר ראיה הפרדות הזגוגית עלולה להתרחש בגיל צעיר יותר. עם הופעת סימנים אלו לראשונה חובה לפנות לרופא עיניים ולבדוק האם לא נוצר גם קרע ברשתית או אף הפרדות רשתית עקב משיכת הזגוגית והתנתקותה. אמנם קרע ברשתית והפרדות רשתית נדירים אך חייבים לאתרם מוקדם ולטפל מוקדם. בברכה, אפרת הירשמן אופטומטריסטית קלינית

הלולנית

New member
*יש לציין שאני לא אפרת הירשמן

אופטומטריסטית קלינית *אני רק המצטטת.

חגית35

New member
על סמך קריאת מאמר זה את חוטאת

במה שאת מטיפה נגדו. והפוסל- במומו פוסל. את יוצאת נגד קישור תופעת "טשטוש הראיה" לטוראט ומייד מציעה תופעת "היפרדות הזגוגית" לאותו נושא ובהתבסס על קריאת וציטוט מאמר מהאינטרנט. באמת, מוגזם לא? את הרי לא רוצה לחטוא במה שאת בדיוק יוצאת נגדו במו מילותייך, הלא כן? אילו היינו מקשרים כל טיק או שטיק למשהו מהרשת חבל"ז לאילו מסקנות היינו מגיעים... ותקטן יריעה זו מלהכיל את שפע הדוגמאות שנוכל לייחס לאבחנה שגויה ווירטואלית למה שיכול היה להיות טוראט או לא. הלא גם אנו לא בעלי מקצוע מאבחנים... ואילו בעל מקצוע היה כותב מה שאת ציטטת היית יוצאת נגדו באותה האשמה שיצאת קודם, לגבי האיבחון המהיר והקלוקל והבלתי מבוסס.

הלולנית

New member
.....

"בנקודות חולפות (שחורות אפורות או נקודות "אור" -עד כמה שידוע לי,לאימי,ולחברתי שסבלו מהתופעה,זה נקרא זבוב.תוכלי למצוא מאמרים בשפע על התופעה. תגובתו של קסלר בעניין זה "הקפיצה" אותי. "נ.ב. טיפול תרופתי הולם בתסמונת עצמה פותר גם בעיות ראיה אלו." הוא מגייס כל תופעה גופנית שלא תהיה לצורך הטוראט. זה מקומם אותי. אני יודעת עם אלו אבחנות יצאתי ממרפאתו,(ולא רק אני,כמו שאמרתי-אנשים קרובים ששיתפו אותי),אבחנות שנשללו ע"י מיטב הנוירולוגים. אני אישית קיבלתי ממנו אורלפ,על סמך זה שקפצה לי הזרת האחד המפגשים. נוירולוגים חשבו שזה פשע לתת לי תרופה לתופעה שכלל אינה קיימת אצלי. היא (התרופה) עשתה בי שמות.אולי בשל מינון היתר. הבחורה מהקיבוץ שהיתה איתו בקשר,מסרבת לומר מדוע היא החליטה להפסיק להפנות אליו אנשים,(היתה לה הכרות אישית איתו,היא לא ניזונה משמועות).אך לא היה צורך במילה שלה. אנשים על דעת עצמם הפסיקו ללכת אליו,ולא "רק" בשל האבחנות שלו.מדובר גם בדרכי טיפול,ובמה שהלך בקליניקה. אם תרצי,תוכלי לשוחח איתי בטלפון,אני לא עוד "דמות וירטואלית" שבאה להשמיץ.. ראיתי לנכון להזהיר.

למעלה