שאלה

rc1000

New member
שאלה

שלום לכולם, הפסקתי לעשן לפני קצת יותר מחודש וחצי, ללא אף עזרה. החלטתי והפסקתי! מאז שהפסקתי לעשן אני סובלת הרבה מכאבי גרון. אני נמצאת הרבה במקומות אפפופי עשן סיגריות. האם יש קשר לדברים? תודה

eyalbd

New member
תשובה

קודם כל למה שלא תיבדקי אצל רופא? אולי זה משהו שלא קשור באופן ישיר להפסקת העישון שלך. טוב, זאת איננה תשובה אבל זה רק טיפ. הניחוש שלי אומר שלא. הכאב בגרון לא בגלל הפסקת העישון. מאד סביר שהעשון הפסיבי שאת סובלת ממנו אבל גם יתכן שהוא נובע מהעישון שלך בעבר. קשה לדעת - לכי להיבדק.

תפסיקו להגיד את זה!

כל יומיים בא לפה מישהו שההפסיק לעשן וסובל מתופעות לוואי מזה, ותמיד אומרים לו "לך לרופא, אולי זה לא קשור". אני מבין שאתם רוצים לחזק את ההרגשה אצל אנשים שהפסיקו שימשיכו להפסיק ע"י ידי זה שאומרים שזה לא קשור כי אם אנשים ידעו שזה קשור הם אולי יחזרו לעשן. הכל טוב ויפה כשמדובר במניעת עישון, וכל המניעים מקדשים את המטרה. כל המניעים- מלבד שקרים.

שיפ1

New member
כאב גרון

בהחלט יכול להיות קשור להפסקת עישון. הגרון מזדהם כל שני וחמישי כשמעשנים, וכשמתנקים מרגישים את זה יותר. שווה ללכת לרופא לא בשביל להווכח שזה לא קשור להפסקת העישון אלא כדי להבין כמה זה כן קשור ושזה מן הסתם יעבור בקרוב כשהגוף יתאזן ויתנקה מהרעלים שצבר. הפסקת עישון מניסיוני הדל מביאה להמון תופעות לוואי, כאבי ראש, סחרחורות, בחילות, חרדות ותושות משונות. אבל יחסית לתהליך גמילה אלו דברים נורמליים, גמילה מסמים קשים יותר מביאה תופעות קשות יותר, אלו תופעות שמעידות על השינוי, ועל המלחמה שהגוף עובר עם המצב החדש: אין ניקוטין, וזה מן הלם מערכתי שצריך להתגבר עליו. אגב, כשמתחילים לעשות ספורט עוברים תהליכים דומים: כאבי שרירים, סחרחורות מעודף חמצן, כאבי גרון מהנשימה המוגברת, הכווצויות בבטן ובשרירים, כל אלו לא אומרים שספורט הוא מסוכן או גרוע לגוף. :) אז בהצלחה עם הפסקת העישון, ומקווה שתתמידי למרות תופעות הלוואי כי "אחרי כל זה מסתתר אושר גדול" (מי אמר את זה? קסטנדה? לא זוכרת...)

למעלה