שאלה.

גיא246890

New member
שאלה.

בטח שאלו את זה הרבה פעמים דפדפתי ולא מצאתי. אם הוצאתי רישיון בגיל 17 ו3 חודש עד מתי אנ תקף החוק של ה2 באוטו?? זה עד גיל מסוים או תקופת זמן מסוימת?

samata

New member
למה להגיד סתם?

אם את לא יודעת בוודאות אל תטעי סתם אנשים.

adidas88

New member
לא ברור עדיין

אם זה עד שחולפות שנתיים-במקרה שלך גיל 19 ו3 חודשים.... נחכה בסבלנות עד נובמבר הקרוב ונדע את התשובה.

samata

New member
עד תום תקופת ה"נהג חדש"

כלומר - שנתיים מעת הוצאת הרישיון.

NewUser4

New member
למה להגיד סתם?

אם את לא יודעת למה להטעות אנשים? (ואני מצטט אותך). התשובה היא שכרגע לא ברור מהו תוקפו של החוק. האם עד תום תקופת הנהג החדש או עד גיל 21 בכל מקרה. ברור כי אדם מעל גיל 21, החוק לא יחול עליו. נחכה לנובמבר ונדע.

samata

New member
נכון לעכשיו

החוק אומר שמותר להסיע שני נוסעים באוטו עד לתום תקופת ה"נהג חדש" - ולכן זאת התשובה לשאלה של מי שפתחה את הנושא. בנובמבר זה עשוי להשתנות, נכון. אבל נכון לעכשיו החוק הוא כמו שכתבתי למעלה וחל על מי שהוציא רישיון לפני גיל 21. ואני בן

NewUser4

New member
אז אני מסביר לך שאתה טועה.

כרגע החוק משתמע לשני כיוונים. אפשר לקרוא אותו בשני דרכים: א. החוק חל על "נהג חדש" (כהגדרתו בסעיף 12 לתקנות התעבורה) בלבד בתנאי שהוא מתחת לגיל 21. ב. החוק חל על נהג שגילו צעיר מ21. מכיוון שה"חוק" הוא בעצם הוראת שעה למשך שנתיים, זה לא רלוונטי מה מהשניים הוא הנכון. לכן כאשר ידונו בתקנה הזו שוב בסביבות חודש נובמבר, במקרה שיחליטו להפוך את הוראת השעה לתקנה אנו נדע כבר על מי חל החוק ועל מי לא.

Daemonlior

New member
אתה משנה את נוסח החוק..

גם אם אתה מנסה להסביר לו משהו... זה לא ישנה את העובדה שהמילה נוהג חדש (כהגדרתה בחוק, ומשמעותה נהג חדש) מופיעה בנוסח. לכן החוק חד משמעי. זה שאנשים מתעקשים להבין אותו בצורה אחרת ולהעלים מילים זו בעיה אחרת. הבעיה היחידה היא שיש מתנדבי תנועה מניאקים שחושבים שהם מכירים את החוק ומשנים גם הם את נוסח החוק. בכל אופן, אין עם זה בעיה כל כך כרגע, כי החוק תקף לשנתיים בלבד. מי שעשה רישיון יום אחרי החוק, החוק עדיין תקף עליו כי הוא עדיין נהג חדש בכל מקרה. ומי שעשה לפני החוק, החוק לא תקף עליו והוא לא נהג חדש. לכן סבלנות לא תזיק. 5 וחצי חודשים יעברו מהר.

NewUser4

New member
החוק ממש לא חד משמעי

"נוהג חדש" יכול להיות גם אדם אשר זה עתה הוציא רשיון, כלומר הנהג הנ"ל הינו נוהג חדש. לעומת זאת, "נוהג חדש" יכול להיות גם נוהג חדש כמוגדר בסעיף 12 לת"ת. אם היו רוצים שהחוק יהיה חד משמעי היו כותבים כך: "נוהג חדש (כאמור בסעיף 12א' לת"ת) לא יסיע יותר משני נוסעים...". החוק הוא דו משמעי, ובכך אין ספק. אם יבחרו להעניק להוראת השעה תוקף קבע, ישונה גם נוסח החוק. ואם לא, אזי בית המשפט כבר ידרש לעניין.

Daemonlior

New member
הבנתי אותך.

אם מישהו יוכל להביא את הנוסח המלא של החוק. אני בטוח שיופיע שם פירוש למונח "נוהג חדש" בכל אופן, מקבל את דעתך
אבל כמו שנאמר, זה לא רלוונטי כרגע, כי כל מי שהחוק תקף עליו עדיין מוגדר נהג חדש.

n712

New member
אם כבר מדברים על זה...

יש מצב שיבטלו את החוק הזה בנובמבר? ואם כן, אלה שיש להם כבר רישיון יהנו מהביטול?

Daemonlior

New member
התשובה נאמרה ע"י NewUser4

"אם יבחרו להעניק להוראת השעה תוקף קבע, ישונה גם נוסח החוק. ואם לא, אזי בית המשפט כבר ידרש לעניין."

Daemonlior

New member
בקיצור..

החוק נחשב עכשיו כ"חוק זמני" עם תוקף לשנתיים. בתום השנתיים אם לא יחודש החוק, הוא יבוטל..

KatyRose

New member
אני דווקא חושבת שאם הם היו

רוצים להבהיר שזה נטו עד 21 היו כותבים פשוט " כל נהג עד גיל 21" ולא "נוהג חדש עד גיל 21"

גיא246890

New member
WOW.

התבלבלתי.. יש לי כבר 8 חודשים רישיון.. והחוק נאי חושב יצא איזה 5-6 חודשים לפני מה לא הספיק להם שנה וחצי כדי לקבוע תתקופה של החוק הזה?. אני שואל כי פשוט יצא תקנה שמחרימים את הרכב ברגע שאני מסיע יותר מ2 נוסעים. רשום גם בYNET. החוק רק עכשיו התחיל לצאת לפועל ..

Daemonlior

New member
זה פשוט מאוד..

אתה מתחת לגיל 21? אתה עדיין נהג חדש כי יש לך 8 חודשים רישיון? אתה מחוייב מבחינת החוק לא להסיע יותר מ 2.. פשוט, לא? והחוק יצא לפועל מזמן, פשוט לא כל כך אכפו אותו.

Daemonlior

New member
נכון לעכשיו...

תחכה עד נובמבר לחידוש החוק, אז נהיה חכמים יותר ונדע על מי הוא תקף ועל מי לא.

למעלה