שאלה,

jazzistco

New member
שאלה,

מדוע גיר ידני חוסך יותר דלק מגיר אוטומטי? האם גיר אוטומטי מסוג "טיפטרוניק", בזמן שהנהג שולט על העברת ההילוכים, חוסך דלק כמו גיר רגיל? תודה לכל העונים..

M o l

New member
גיר טיפטרוניק הוא אוטומט לכל דבר.

המנגנון שונה, זה שניתן להעביר הילוכים ידנית לא הופך אותו לחסכוני יותר.

jazzistco

New member
האם לדעתך

המולטיטרוניק של אאודי נראה לך מועיל במשהו, בתור מישהו שמבין בעניין? הנה הסבר על המולטיטרוניק: מולטיטרוניק - האוטומטית החדשה ללא מדרג של AUDI AUDI ביטלה את החסרונות של הילוכים קודמים. המולטיטרוניק של AUDI, מערכת ההילוכים האוטומטיים הראשונה, משיגה רמה גבוהה של תפוקת מנוע, ללא הטלטולים הידועים של החלפת מהלכים. שני זוגות של גלגילות מושחזות, הניתנות להתאמה הידראולית, מהדקים את שרשרת חוליות הלוח (שתוכננה מחדש כדי להשיג פיתול גבוה) ועל ידי כך מאפשרים את העברת ההילוכים ללא-מדרג. המנוע פועל בטווח מהירות סיבובי המנוע האופטימלי, באופן תכוף יותר. החסרונות בתחום הנוחות, של ההילוכים ללא-מדרג הקיימים - נמנעים על ידי מנגנון בקרה אלקטרוני. לכן, המולטיטרוניק היא ללא ספק, החיבור האינטליגנטי ביותר בין הנהג לבין הדרך.

be_roo

New member
נראה לי שאתה מערבב בין

הטיפטרוניק ל-DSG. לאאודי יש את שניהם, ואלו שתי מערכות שונות.

jazzistco

New member
ומה המשמעות של תיבה רציפה?

האם היא חסכונית יותר בבנזין?

פרטנר

New member
כן.

כיוון שבתיבה רציפה ישנם אינסוף יחסי העברה , שומרת התיבה את המנוע ברצועת הכוח היעילה שלו וע"י כך הניצולת גבוהה יותר= חסכון.

jazzistco

New member
וזה אומר

שהמולטיטרוניק של אאודי חוסך יותר בנזין מהאוטומט שיש ב-במוו וב-מרצדס למשל?

Daemonlior

New member
אבל...

זה לא מדוייק לקרוא לזה "אינסוף יחסי העברה"... לפחות איך שאני רואה את זה.. אינסוף יחסי העברה יהיה בגלגל שיניים דמיוני שיוכל לשנות את גודלו..

Superdror

New member
ערערת לי את הביטחון לגבי השרטוט.

וכעת אני אכן חושב שהוא לא מדויק כל כך - ויתקנו אותי אנשים אם אני טועה. בגיר רציף יש 2 גלילים בעלי רדיוס לא אחיד(קוניים?) ורצועה שמשנה את מיקומה על שניהם בהתאם לתנועתם. אותם פוליים מורכבים בצורה מנוגדת האחד לשני (דמיין מצב של ראש וזנב במיטה
), כאשר אחד מהם זז אל צידו הצר יותר, הפולי השני זז אל צידו הרחב יותר, ובכך הם שומרים על הרצועה מתוחה ויוצרים מצב של אינסוף יחסי העברה, כאשר החגורה יכולה לשבת באינסוף וריאציות שונות על שניהם תוך כדי התאמה לתנאי הדרך. היתרונות של הגיר הזה ברורים, צריכת דלק עדיפה וגם האצה עדיפה יותר, מתונה יותר, חלקה יותר, ללא שום קפיצות ושינויי סל"ד אסטרונומיים. בשרטוט אינני רואה שום שינוי רדיוס ב-2 גלגלי השיניים, אלא רק גלגל שיניים שנע על גלגלי שיניים המדמים גליל קוני, במצב הזה המהירות אכן עולה בהתאם לסל"ד, אבל אינני מוצא שום יכולת התאמת הגיר לתנאי הדרך שכן הרדיוס של הגלגל המשלב קבוע. ככל הנראה בשרטוט מדמים מצב של גיר רציף "מפגר". אני לא בקיא בנושא הגירים הרציפים ב100% ולכן יכול להיות שיש אי דקויות, מה שכתבתי נכתב על סמך הבנה בסיסית שיש לי ומעט ידע שצברתי ואשמח אם מישהו יוכל לתקן אותי או לאשר את אשר כתבתי.

Daemonlior

New member
זה די מדהים ../images/Emo13.gif

אגב, 2" גלילים ברדיוס לא אחיד" הכוונה היא לחרוטים, כן? פשש, זה רעיון יפה..
ואין ספק שחסכוני בהרבה..

Superdror

New member
הכוונה היא לגליל קוני

את המושג חרוטים אני לא מכיר
אבל יכול להיות שגם הוא נכון. קונוס.

Daemonlior

New member
אהא בדיוק..

לא ידעתי שקוני זה מהמילה קונוס
בעברית זה חרוט

פרטנר

New member
סוגי גירים

ישנם 3 סוגי גיר "אוטומטי": הדראולי- רוב המכניות (לעיתים עם אפשרות שליטה ידנית מסויימת -"טיפטרוניק") רציף- רצועה על גבי גלגלים קוניים ("מולטיטרוניק" של אודי למשל ) רובוטי- גיר רגיל (גלגלי שיניים מכניים ) עם החלפה אוטומטית ואפשרות שליטה ידנית ללא מצמד. וגרסה משוככלת ומוצלחת יותר -DSG (כרגע רק אצל קונצרן פולקסווגן). כנראה שגיר העתיד הוא הגיר הרציף.

פרטנר

New member
לגבי צריכת דלק וביצועים

גיר אוטומטי ממיר את מומנט המנוע (מעביר את הכוח) דרך נוזל הדראולי וגורם להפסדים ולאיבוד כוח בדרך אל הגלגלים. גיר ידני (וגם רובוטי) הוא מכאני ואינו גורם לאיבוד כוח בדרך .

jazzistco

New member
לגבי הDSG:

האם יש כזה דבר: גיר רגיל-ידני עם מצמד שיש אפשרות ללחוץ על כפתור מסוים ואז האוטו עובר למצב אוטומט? אם כן, באילו מכוניות יש כאלה? (אף פעם לא ראיתי דבר כזה במכוניות יוקרתיות כמו: אאודי, ב.מ.וו, וולבו מרצדס... במכוניות האלה ראיתי רק טיפטרוניק)

פרטנר

New member
לא מכיר אבל

ברכב שלי יש לי גיר ידני שההחלפות מתבצעות בו בלי שיש לי צורך לגעת במצמד או בידית ההלוכים. אני פשוט צועק על התלמיד שיחליף ... החסרונות: החלפות לא נעימות, מאוחרות, צריכת דלק מוגברת ואורך חיים קצר לגיר (ולמורה).

jazzistco

New member
../images/Emo6.gif

צריכת הדלק המוגברת נובעת מכך שההחלפות של התלמיד מאוחרות?..

למעלה