שאלה...

G u i d e

New member
שאלה...

אני בן 16 וחצי - חסר ביטחון ודי פחדן בכל הנוגע למכות. רציתי לדעת איזה סוג של אומנות לחימה עדיף לי ללמוד כדי שאני יוכל במצב של מכות עם ילדים בגילי להגן על עצמי ולהפסיק לפחד. תודה, תום

G u i d e

New member
///////

אוקיי ובכל זאת מה הכי עדיף? מבחינת מכות קטלניות והשגת תוצאות (אפילו מינימליות) במהירות...

קטריס

New member
אהלן תום. גם לי קוראים תום

אני חושב שכל אומנות לחימה, וכל צורה של ספורט בכלל, עוזרת מאוד עם הביטחון העצמי. בנוגע להגנה עצמית, אני חושב שקרב מגע תהיה בחירה טובה, משהו שאני אישית למדתי בזמנו וזה *מאוד* תיגבר את הביטחון שלי ואת יכולותי להישאר רגוע תחת איום ולהגן על עצמי (גם סביבי היו המון חבר'ה אלימים כשהייתי בגילך). רק תן לי להבהיר שמטרת לימוד כל אומנות לחימה היא לא להתחיל מכות ולפגוע באנשים, אלא רק להגן על עצמך לפי הצורך. משמע, אם אתה מסוגל להימנע מאלימות ע"י דיבורים או פשוט התחמקות מהמקום, זה תמיד עדיף. רק במקרה שהתוקף מתעקש ומתנפל, אז יש מקום להדוף אותו. אם מדובר באדם שבאמת מנסה לפגוע בך בצורה רצינית (לשלוח אותך לבית חולים או משהו) אז כמובן יש לנטרל אותו כמה שיותר מהר. כולם מדברים על איך שבזמן האחרון החברה הישראלית הפכה לאלימה, אבל תכלס זה לגמרי בולשיט. לפני 5 שנים היא היתה *הרבה* יותר אלימה, ופשוט המודעות לעניין לא הייתה קיימת אז כמו שהיא קיימת עכשיו. כשאני הייתי בן 16 היו אצלנו חבר'ה שפשוט מסתובבים ומחפשים להכניס אנשים לבתי חולים, סתם ככה בלי שום סיבה. מכות רציניות מאוד היו עניין יומיומי. עכשיו אם אני הולך לאותם מקומות, אין שם אלימות בכלל (עכשיו יש שם סתם מתלהבים שחושבים שהם קשוחים אבל תכלס לחלוטין בלתי מזיקים).

G u i d e

New member
איפה...

איפה יש מקום טוב ללמוד בו קרב מגע באזור המרכז? (רמת גן,גבעתיים,ת"א)

למעלה