שאלה..

Lady Wood

New member
שאלה..

איך לומדים לעשות עמידת ידיים בבית? זה מסוכן?

תלוי כמה מקום יש לך

בכל מקרה, בשביל עמידת ידיים צריך לא רק להתאמן על העמידה עצמה אלא גם לחזק את השרירים שרלוונטיים לעניין (חגורת כתפיים בעיקר, קצת יד אחורית וגב). אפשר לתרגל אותם גם בתרגילים ספציפיים, וגם בעמידת ידיים כנגד קיר. (אפשר לעשות כפיפות במצב הזה, או לעבוד על טרפזים). אם יש לך הרבה מקום בבית, אתה יכול לנסות לעשות ועם הזמן תצליח להשיג יותר ויותר יציבות.

Lady Wood

New member
אממ..

אני בת דרך אגב:) אני מתאמנת באירובי פעמיים בשבוע ואנחנו עושים תרגילים ליד אחורית, עם משקולת של קילו וחצי..המפ. פשוט החלום שלי היה תמיד ללמוד קצת פעלולים אקרובטיים בין אם זה סאלטה/עמידת ידיים גלגולים וכו'. אבל תודה על העזרה:]

אז תתחילי לעבוד על זה.

ולעמידת ידיים צריך בעיקר כתפיים וטרפזים (השריר שבין הכתף לצוואר בגב, כשמאמצים אותו זה נראה כאילו אין צוואר והכתפיים עולות).

Lady Wood

New member
אתה מכיר אולי תרגילים שייעזרו לי?

הדבר היחיד שאני מפחדת ממנו זה ליפול בצד לא נכון ולגרום נזק לעמוד שידרה שלי:|

אין סיבה שתתרסקי

אם את מחזיקה את עצמך עם הידיים, גם אם לא תעלי עד הסוף או לא תישארי הרבה זמן - את צריכה להחזיק את הגוף עם הידיים, ולהוריד את הרגליים חזרה למטה. את יכולה להתאמן בהתחלה על דשא שזה מצע יותר רך מהרצפה בבית. וכמו שאמרתי - להתאמן בעמידת ידיים כנגד הקיר.

anirgym

New member
אקרובטיקה

הכי כדאי להגיע לאימון אקרובטיקה בצורה מסודרת ואז יש מאמן/ת עם שמירה ועזרה מקצועית ואם צריך לפי שלבים.

YomiRel

New member
יש לך מושג אם יש

תנוחה מסוימת בעמידת ידיים שמחזקת את הטרפזים בצורה מיוחד? נגיד הידיים בצורה רחבה יותר? או בננרה?... או לעמוד על הקיר עם קצת רווח...כמו בננרה רק על הקיר ולעשות ככה כפיפות...? תודה

עבודה על טרפזים

כשעובדים על טרפזים עם משקולות, בדרך כלל מחזיקים משקולות בידיים ועושים תנועה של הרמת כתפיים (כמו שילד קטן אומר "לא"). בעמידת ידיים אפשר לעבוד על זה בצורה דומה - עמידה כנגד הקיר, ובידיים ישרות לנסות להתרחק מהרצפה - ובעצם עושים תנועה של הרמת כתפיים (או הורדה, כי נמצאים הפוכים
). עושים ככה סטים, והטרפזים מתחזקים - ואלה שרירים מאוד חשובים בהשגת יציבות על הידיים.

YomiRel

New member
אה לא ממש הצלחתי לבצע

או שאולי אני לא יודע שבצעתי אותו... אני אמשיך לדבוק במתח אני מניח

למעלה