שאלה:

taro

New member
אתם מחייבים את עצמכם

לקבל את הראציונאל והאמפיריות. אתם מאיימים שאם אדם לא יקבל את חוקי החברה הראציונאלית (קרי, ימרוד בשלטון האדם) הוא ישלך למאסר בין אם הוא מקבל אותם ובין אם לא. מצוות בני נוח הן 7 מצוות החלות לפי הדת היהודית על כל אדם באשר הוא אדם. עד לא מזמן חשבתי שידעתי אותן, אם כי לאחרונה צץ בלבול קטן. בכל זאת אנסח אותן כפי שאני יודע אותן: א) איסור לעבוד עבודת אלילים (משמע, חיוב לעבוד מונותאיזם, מה שהופך את האיסלאם למשל, לקביל מבחינה זו). ב) איסור לקלס את האל. ג) איסור שפיכת דם באדם. ד) איסור גזל. ה) איסור לבוא על ערוות. ו) איסור אכילת בשר נע. ז) חובה לקיים מוסדות משפטיים שישמרו על הצדק. יש לציין, במקורות מסויימים מצויין שגם "פרו ורבו" היא אחת המצוות, אין לי מושג איך זה משתלב עם הרשימה הזו.

preacher

New member
שאלה מאוד מסובכת...

הטיעון של החבר שלך שגוי, כי הוא טוען שאם התוצאה המוסרית של תאוריה טבעית לא מוצאת חן בעינינו, יש לשנות את התאוריה הטבעית. חוץ מזה, העולם הפיזי (נוירונים וכו´) לא דטרמיניסטי. בנוסף אי אפשר להגיד ש הוא לא אשם אלא תאי המוח שלו כי *הוא* תאי המוח שלו. על כל פנים יש כמה דברים שדי מקטינים את האפשרות של נשמה. דבר ראשון הוא ההשפעה של כימיקלים על התודעה - אדרנלין, חשיש, אלכוהול ומגוון שלם של חומרים אחרים יכולים לשנות את התודעה עצמה. אם היתה נשמה חומר פיזי לא היה אמור להשפיע ככה. דבר שני - ההשפעה של פגיעות במוח על התודעה. כנ"ל. דבר שלישי - הגבול בין חיים לאי-חיים לא כזה חד. אם מודים שלבני אדם יש נשמה צריך להחליט האם גם לבעלי פיגור שכלי יש ואם כך האם לבעלי חיים יש והאם לאמבות ולוירוסים...

במשך השנים קיבלנו הוכחות על קיומה..

של הנשמה וגילגול נשמות כל הסבר אחר המנסה לסתור זאת ע"י הסברים לוליניים מתחום המדע הוא הסבר די חלש. כבר הובאו בפנינו שני מקרים במהלך 50 השנים האחרונות. 1.גילגול נשמה בילד הודי, סיפר שנרצח ע"י יריב עיסקי שירה בו, הוא הוביל את החוקרים לאדם שרצח אותו, מסר את שמו המלא ואת שם החנות/עסק שלו, לאחר מכן האיש הודה ברצח. ובבדיקה שנערכה לילד מצאו בגולגלתו סימן של חור באחת מרקותיו, סימן מובהק של כדור! 2. לא מזמן (יחסית) הייתה כתבה בטלביזיה על ילד דרוזי שחזר בגילגול, וסיפר איך נהרג בלבנון הוא וחברו. הוא ידע לספר ולהוביל היכן נמצא הבית שלו, ומי זאת אישתו, ועל מקום מסתור בבית שאף אחד לא ידע עליו, רק הוא ידע על המסתור. כל זאת ממש בקצרה ועל פי זכרוני בלבד מעניין איזה הסברים מספקים הספקנים....

לא הייתי מגדיר את המאמר ...

כמאמר יפה ! סייברדין כהרגלו בקודש, יעשה הכל כדי להוכיח שהוא ורק הוא צודק! שחצן! יהיר! ומתנשא! זה לא חדש. עכשיו למאמר: שים לב, "אינני קטנוני עד כדי להניח שמדובר ברוב המקרים בקנוניות של אנשים שמחפשים קצת תשומת לב ואולי גם מקבלים קצת כסף מהחוקרים בתמורה לסיוע שלהם בחקירה." זו שיטה/דרך טובה כדי לבלבל אותך ולגרום לך להפנים ולהאמין שכך זה אכן עובד, משחק מכור מראש. הוא חייב לציין זאת מראש אפילו כבדרך אגב כדי לגרום לך להטיל ספק באמינות המידע. מי שפועל בשיטה הנ"ל, עושה זאת כשברור לו שהטיעונים שלו חלשים ביותר. "..אך במחקר מבוקר התגלה שוב ושוב שמה שהמתקשר לא ידע, גם האוטיסט לא ידע ולהפך" מכל הכתבות בנושא הנ"ל לא נתקלתי ולא שמעתי שיש מי שמפריך את הטענות של סייברדין (על פי הציטוט) "אין קל מלהשתיל לילד כל מיני רעיונות בראש ולגרום לו להאמין שהוא גילה אותם בעצמו- או להפך..." זה ברור וידוע שקל לעבוד על ילדים ולספר להם סיפורים או לתמרן אותם לרצונך, אך אין בזה כדי להפריך את אמיתות המקרים. זאת דעתו האישית של סייברדין! (גם אם לא, עדיין..) תקרא שוב את התיאוריה הפרטית של סייברדין על האפשרות איך הילד ההודי יכול היה לדעת על מה שקרה... הילד שומע התלחששויות של ההורים, והם מנחים אותו ע"י שאלות נכון שכך וכך? וזה וזה? והילד מתחיל להאמין. אבל!!! איך ההורים יכולים לדעת מי הוא הרוצח? הם ניחשו ואמרו לילד נכון שפלוני בעל חנות פלונית הוא זה שרצח אותך? וכמובן ע"י ניחוש פרוע של ההורים הרוצח נתפס וגם הודה
נו.. באמת האם סייברדין סיפר במאמר שהרוצח הודה מפני שהילד גרם לו להודות? הילד ידע לספר דברים שההורים שלו לא ידעו מה התרחש ביניהם! וכנ"ל לגבי הילד הדרוזי, אף אחד לא ידע על מקום המסתור, רק הוא ידע! ונמשיך עם סייברדין כרגיל מתנשא ומלגלג... לקראת סוף המאמר ה"יפה" הוא מלגלג (לאחר שהוא בטוח בעצמו שבלעת בתיאבון את הלוקשים שלו) על הרב אמנון יצחק, ועל התרנגולים והפרות, ממש יאה למי שמתיימר להציג מאמר רציני, ועוד מצפה שיתייחסו אליו ואל מאמריו (בנוסח כזה) ברצינות!! אז אני שואל אותך ALON16, איך אפשר להתייחס ברצינות לדברים הנכתבים באופן מתנשא ומלגלג? לגבי אמיתות הדברים שהציג הכותב, נראה בעליל שבכוונתו לנסות לערער על הוכחות שהוצגו (ההודי והדרוזי) ואין בהם כדי לסתור או להפריך במשהו.

Alon16

New member
אם אני הבנתי נכון אז

סייברדין התכוון לאפשרות שההורים ידעו על איזה רוצח שרצח מישהו. לאחר מכן הם הצליחו לשכנע את הילד הקטן להאמין שהוא בעצמו הוא גלגול של השנשמה הנרצחת ולאחר שהם מספרים לו את הסיפור ושואלים אותו: נכון\לא נכון? והילד עונה "נכון", אז הילד מאמין שבאמת הוא הוא זה שגילה את הסיפור וכך מתנהל התסריט. בכל אופן, אתה יכול לשאול את סייברדין עצמו למה הוא התכוון... הוא גם משתתף בפורום הזה. חוץ מזה, במידה והראיון בסוף המאמר אכן נכון - מה יותר טוב מאשר זה כדי להטיל ספק באמינות הסיפורים של גלגולי הנשמות?

ומה יותר טוב מאשר ...

ללכת אל המקור ולשאול את עורכי הכתבה על הילד הדרוזי וגם את הילד עצמו? אם זה היה קורה לך ואתה במקום הילד הדרוזי או ההודי איך היית מגיב על מאמרו של סייברדין ודעת החוקרים? "אויש, איזה שטויות אני מדבר אם הם טוענים כך משמע זה רק פרי דמיוני הקודח.?" עליך להבין שתמיד יהיה מי שינסה לסתור את האמת בכל מיני דרכים ותרוצים, זה דרך העולם מאז ומתמיד. תפקידך הוא לחפש את האמת ולא להאמין לכל אחד, אל תאמין לי! תבדוק בעצמך!! אני לא יודע מה איתך, אצלי זה לא היה כל כך פשוט, לקח לי שנים רבות עד שהגעתי לאמת וזה היה רק דרך המדע, ורק דרך המדע השתכנעתי. ולא מעט מדענים חזרו בתשובה, ולאו דווקא ליהדות, עצם העובדה שבסופו של דבר הם מאמינים שיש בורא לעולם מחייב אותך להתעקש יותר בחיפוש אחר האמת.

ועוד דבר...

הבהרה: זה לא תפקידי להחזיר אותך בתשובה, אין לי רשות לכך, אמנם כל יהודי חייב לעשות הכל כדי להחזיר בתשובה יהודי אחר רק בתנאי שהוא מספיק חזק, ויש לו תשובות לכל שאלה. אני לא מתאים להגדרה הנ"ל לכן אפילו לא אנסה להחזיר אותך או כל אחד אחר בתשובה.

Alon16

New member
אמנם זה הכי טוב

אבל אין לי כוח ללכת עד להודו בשביל הסיפור הזה... בקשר ל"אמת": לעולם אי אפשר לדעת בעולם הזה מהי האמת היחידה, אותה אמת שישנה רק אחת כמותה! ישנם אין ספור השערות. בהחלט יכול להיות שישנו כח עליון שברא את העולם! יכול להיות גם שלא... אבל ה"כן" נראה יותר מה"לא". בכל אופן, גם אם אכן ישנה יישות כזו אני לא מאמין שישנו קשר בינה לבין אלוהי התנ"ך, זה שאכפת לו מה אנחנו אוכלים, מה אנחנו שותים, זה שרוצה שנתפלל אליו, שנקריב לו קרבנות (כל עניין הקרבנות ממש מיתולוגי!! זה נראה לי כמו גניבה של כמה מטקסים של עובדי אלילים...), שלא נבעיר אש בשבת (למרות שרעיון השבת נורא נחמד, כנראה שהוא נלקח מהעמים הקדומים במזרח שגם אצלם היתה חלוקה של השבוע לשבעה ימים, והיום השביעי היה יום רע (משהו כזה) והיהדות פשוט הפכה את זה ליום ממש נחמד) וכו´... גם אני לא מאמין שספר התורה ניתן לנו מהשמיים... זה נשמע כמו אגדה דמיונית יפה מאד. בכל אופן, מכיון שאני לא מאמין בזה, מבחינתי אין הרבה משמעות לבורא עולם אצלי בחיים, אם הוא קיים או לא.

Alon16

New member
ועוד דבר...

הבהרה: זה לא תפקידי להחזיר אותך בשאלה, אין לי רשות לכך, אמנם כל יהודי חייב לעשות הכל כדי להחזיר בשאלה יהודי אחר רק בתנאי שהוא מספיק חזק, ויש לו תשובות לכל שאלה. אני לא מתאים להגדרה הנ"ל לכן אפילו לא אנסה להחזיר אותך או כל אחד אחר בשאלה. סתאםםםםםםםםםםםם.... אף יהודי לא חייב להחזיר יהודי אחר לא בשאלה ולא בתשובה, לפי דעתי. כל אחד שיחיה כיצד שהוא רוצה, רק שלא יכפה דעתו על האחר, אלא אם כן האחר מסכים לויכוח (במידה והאחר אינו קטין). בכל אופן, שיהיה לנו חג שמח (עוד יומיים!
) והמון כיף בחיים!

Alon16

New member
עוד משהו חשוב!!!

לפני זה: http://gog.web-site.co.il/gog/year1.shtml השנה (תשס"ב) צריכה לבוא הגאולה הסופית ומשיח בן דוד יתגלה בעולם. אם הוא יתגלה - כמובן שנחזור בתשובה שלמה (לפחות אני...) אם לא - ..... תבין לבד. יש עוד מדרש שאומר שבט´ באב המשיח צריך לבוא. תזכרו את התאריך: ט´ באב התשס"ב - משיח מגיע! נחכה ונראה....

אולי..

קטונתי מלעסוק בתאריכי התגלות המשיח לי מספיקה הידיעה שהמשיח בוא יבוא מתי? לא רלבנטי מבחינתי עלי להתכונן לבואו מי שמחפש את ההוכחה לכך יצטרך להמתין עד בואו של משיח אבל מבחינתו זה כבר לא יהיה רלבנטי מפני שמאותו הרגע לא יהיה ניתן לחזור בתשובה!! מי שחזר בתשובה רגע אחד לפני זכה מי שלא הפסיד כלומר הוא לא יהיה כאן לא יראה את המשיח אין לי מה להפסיד, לאחר שחזרתי בתשובה נתקלתי בדוגמא של הרב אמנון יצחק שלרוב האנשים קשה להתמודד איתה, וכל שנותר הוא החלטה אישית במודע! לגבי המשך חייו. אני מתכוון לסיכוי 50/50, אם תרצה, ארחיב על כך, אך אני בטוח שאתה כבר נתקלת בדוגמא הנ"ל.

שאלה קטנה

ידוע לך המקור לכך ש"שמאותו הרגע לא יהיה ניתן לחזור בתשובה!! מי שחזר בתשובה רגע אחד לפני- זכה, מי שלא- הפסיד, כלומר, הוא לא יהיה כאן, לא יראה את המשיח" ??

Alon16

New member
חחחח

דעת אמת הביאו באחד המאמרים שלהם (לא זוכר איפה, אין לי כוח לחפש עכשיו) שהרמב"ן ועוד כמה חישבו את זמן התגלות המשיח, שיתאים לזמן שבו הם חיו. הם נורא רצו שזה יהיה בזמנם. בכלל כל העניין של משיחות וגאולה, הוא אתגר גדול לדת! בהנחה שבסוף יהיה טוב, ולא יתכן סוף רע (כי אלוהים הוא טוב), אז צריך להיות זמן (אחרית הימים, הקץ) שבו הכל יהיה טוב. "ובלע את המוות לנצח ומחה ה´ אלוקים דמעה מעל כל פנים"... "וחי זאב עם כבש..." ועוד המון דברים... דווקא היה זה הרמב"ם שטען שבין ימות המשיח לגלות השינוי היחיד שיהיה הוא שיעבוד מלכויות (כלומר עם ישראל יהיה בעל אוטונומיה משלו). לפי הרמב"ם הזה אנחנו היום בימות המשיח! ישנם המון מקורות סותרים, ואומרים שבימות המשיח לא תהיה מחלה, לא מוות, לא רע ורק טוב! כולם יתפללו לה´ ויהיה רק טוב! בכל אופן, לא ידע אדם את הדברים האלו עד שיהיו. בכלל, הנושא הזה מרתק... נראה אם השנה יבוא. בעזרת השם....

בעזרת ה´, במהרה בימינו ../images/Emo13.gif

נעשו כמה חישובי קיצין, אך התאריכים שנתנו לא היו מוחלטים, שכן, יש את "בעיתה" (לסוף ששת אלפים שנה, או משהו כזה), ויש את "אחישנה", ואף אחד לא יכול לדעת מה קורה עם זה. בתקופת הרמב"ם, היה מצב קשה מאוד לישראל מבחינה נפשית. הם היו מיואשים, והרמב"ם "שבר" הבטחה שעברה מדור לדור במשפחתו (כמדומני), וגילה את אותו חישוב קץ. הבעיתיות שבחישוב הקיצין היא, שאי אפשר לדעת אם החישוב נכון, ואם מגיע התאריך והמשיח לא בא, זה הרבה יותר גרוע מאשר לחכות לזמן לא נודע. אגב, באותו תאריך של חישוב הקץ של הרמב"ם, קרה איזה משהו חשוב בתולדות עמ"י, (כלומר, למרות שלא נגאלנו אז, זה לא היה תאריך סתמי.) אני לא זוכרת מה זה בדיוק, אבל שמעתי משהו בקשר לזה, ואנסה לברר שוב. לפי הרמב"ם איננו בימות המשיח בכלל. לעם ישראל יש אוטונומיה משלו?! איפה? ובקשר למקורות הסותרים, לא הבאת מקורות, אבל בלי קשר, פשוט לא נראה לי שהדברים מספיק ברורים, בשביל להבין את העומק שבהם ולהחליט שהם סותרים.

Alon16

New member
אמן אמן אמן סלה ועד.....

מלבד המדרש של בעתה ואחישנה, אני לא מכיר את מה שכתבת בפסקה העליונה... אם מדינת ישראל היא לא אוטונומיה של העם היהודי אז מה זה אוטונומיה??? עצם היותו של העם היהודי בשלטון משלו, ולא בשלטון של גויים, כפי שהיה ב2000 השנה האחרונות, הוא סיבה מספיק טובה לקבלת התואר "שיעבוד מלכויות." הרי זה כל ענינה של ה"ציונות הדתית", הזרם שממנו אני בא. ו"גדול יום קיבוץ גלויות..." לא משנה בקשר למקורות הסותרים... פשוט שמעתי המון מדרשים שאומרים שלא יהיה מוות ולא מחלות ולא עצב ורק שמחה וטוב יהיה בימות המשיח...

למעלה