שאלה:

מה הקשר?..

זה צריך למנוע ממך מלהתחמק מתגובה עניינית? כל עוד לא קיללתי אותך או השתמשתי בשפת רחוב אין לך סיבה להיעלב. מותר לי להביע את דעתי על כך שאתה מתנשא, כבר הגבנו אחד לשני בנושא. אם אלך לפי הראש שלך, אמצא את עצמי מסרב לדבר עם אף אחד מנושאי הדגל האנטי דתי/חרדי, רובם פוגעים ומעליבים למרות שנעשה שימוש בשפה יפה וגבוהה, מאחר והעלבות הן הדדיות אני מרשה לעצמי להבליג ולנהוג כמנהג המקום. אין לי בעיה מאי תגובה מצדך, כל עוד נעשה שימוש בתירוצים מתחמקים וחלשים. אמנם צפוי אך מספק אותי בהחלט.

ועוד דבר אחד שנוגע לתמימותך..

במאמריך, אתה וצוות "חופש" באתרכם מעליבים ופוגעים בצורה מזלזלת כשריר השינאה ניגר מכל עבר. כמי שנמנה על המגזר המותקף - על אף שאיני חרדי - מבחינתכם זה לא משנה, אפילו אהיה חילוני שאתמוך בהם, כמו "טארו", אני יקוטלג בנישה המתאימה. אתם מתנהגים באתר שלכם כאילו מדובר במועדון חברים סגור ומסוגר, אין בא ונכנס ללא אישור מיוחד, כאילו אף אחד אינו יכול לקרוא את הזלזול והפגיעות המופנות למגזר מסויים או לתומכיו. כל עוד אתם מציגים קישורים למאמריכם אתם חושפים את עצמכם וכונותיכם לביקורת בראש חוצות! אז מה לך כי תלין על ביקורתי כלפיך וכלפי הכותבים השותפים לך?! אתם מזלזלים ופוגעים ברגל גסה! תוך ידיעה ברורה, שאני וכשכמותי קוראים את המאמרים, ובנוסף מביאים קישורים לאותם המאמרים בין אם זה כאן בפורום או מחוצה לו (איך אתה חושב שהגעתי לאתר שלך וכאן חפורום?), אז אנא ממך אל תשחק אותה נפגע תמים! אז כל עוד זה הדדי, אני מרשה לעצמי לזרום ולהבליג. תודה

Alon16

New member
מה לא מובן...

כשאתה אומר שבאתר חופש לועגים וצוחקים על המגזר שלך תביא ציטוטים מהאתר על דברים כאלה.... אי אפשר לומר סתם דברים בלי להראות למה הכוונה.

אני אסביר לך דבר פשוט מאד

אני, ורק אני, יודע אם יש לי תשובה למשהו או אין. אני לא חייב וגם לא מעוניין להגיב לכל זב-חוטם שמספר לי כמה אני חרא של בן-אדם ומצפה ל"תגובה עניינית". אתה חושב שאין לי תשובה? יופי, תהיה בריא, לך ספר לכל החברים שלך שכוססים כבר ציפורניים מרוב עניין, שתפסת את סייברדין המפורסם בלי תשובה ושאתה הכי חכם בעולם. אם זה מה שעושה לך טוב. אל תיתן לשחצן נוטף ריר שנאה כמוני להרוס לך את הכיף. יא-אללה

וואו...

אני "זב חוטם"? תודה "סייברדין המפורסם"? וואו, כמה שאתה מחמיא לעצמך. צנוע כבר ציינתי? במסגרת השתתפותי בפורום אני לבד ללא חברים או מסייעים למיניהם. מעולם לא התיימרתי להיות "הכי חכם בעולם", להבדיל ממך. אתה רחוק! אבל ממש רחוק!! מלהרוס לי כייף כלשהו. תגובותיך רק מחזקות את הרושם שמתקבל עליך. הסר כל דאגה מלבך, איני מתכוון להזיל דמעה על החלטתך להתעלם ממני ומתגובות בעתיד לשאלותי או של אחרים. חג שמח איש קטן

taro

New member
אז מה הבעיה שלך עם ערפאת?

או עם רוצחים או אנסים למיניהם? בכלל, מה הבעיה שלך עם חרדים? מה הטעם לתקוף אותם בקרים ולילות? תתקיף את חילוף החומרים של הנוירונים שלהם. יש לך דרכים יותר טובות לפטח שינאה. למשל, לטעון שחברה פטריכאלית שמקלה על חייה של האישה לעומת חייו של הגבר וטוענת שהיא נעלית עליו מבחינה רוחנית, היא חברה שוביניסטית.

נו, מה יהיה?!

אתה כל הזמן חושב על "אשמה" רק במובן של בחירה חופשית רוחנית בכיוון לא רצוי, למרות כל הניסיונות להבהיר לך צורת הסתכלות אחרת. איך אתה מצפה שתוכל להבין ככה את העמדה שלי? "כן יקירתי, את נעלה עליי מבחינה רוחנית. עכשיו לכי תכיני אוכל"

taro

New member
אז איזו עוד אשמה יש?

שהוא נולד עם גנטיקה לא נכונה? אז מה אתה רוצה ממנו? למה לכתוב ימים ולילות כמה החרדים רעים? "כן יקירי, רק אל תשכח שאם תתחצף אלי יותר מדי, בתור האחת בבית הזה שחייה קלים בהרבה ויש לה הרבה יותר זמן פנוי, אני המפרסנת היחידה. אז תזהר."

בדיוק כמו שאמרתי לך

אתה מצליח לראות רק מובן אחד של אשמה ובגלל זה לא מבין על מה אנחנו מדברים. ההסברים כבר ניתנו לך, אתה רק צריך להתעמק בהם. והציטוט-כביכול שהבאת מצחיק מאד. אני לא מאמין שהייתה פעם אחת בהיסטוריה שאישה חרדית אמרה דבר כזה לבעלה (בכל אופן, בלי להיות מגולגלת מכל המדרגות שתי שניות אחרי זה)

taro

New member
מה לעשות, יש אנשים קשי הבנה

אני מכיר את המונח המקובל בחברה המערבים ל"אשמה" - נשיאת אחריות במשהו שלילי. אם אתה טוען שהנוירונים (שהם האדם) נושאים באחריות, הרי זה טבעם הביולוגי, זה מטען הכרומוזומים שירשו מאימם ואביהם, והם לא יכולים לשנות את זה. מה הטעם להאשים אותם? בכלל, איזו הגדרה יש לך לרוע או טוב לגבי כרומוזומים? אני לא חושב שעשית סקר נרחב, אפילו לא מדגם מייצג, למען האמת, אפילו אישה אחת או גבר חרדי אחד, כדי שתדע כמה גברים מצווים על הנשים שלהן לעשות זאת, וכמה נשים ענו זאת לבעליהן. למעשה, כל המסורת היהודית מלאה בדמויות של נשים חזקות וצעקניות שרודות בבעל הכחוש. ואני לא זוכר שמישהי מהן גולגלה במדרגות.

יופי. עכשיו כשהחלפת את המילה

"אשמה" במילה "אחריות", אתה מוזמן לעבור על כל הדיון כאן מהתחלה ולעשות את אותה החלפה. אולי אז תבין. כל המסורת היהודית?! בחייך.

taro

New member
קראתי, ועדיין לא הבנתי

הביולוגיה אחראית על מעשי האדם. זה מה שאמרת, בתמצות, ותקן אותי אם זה טועה. ועכשיו, איך אתה מצפה שהגנים שיש לו לאדם יחליפו את עצמם אם תצעק באתר חופש כמה הם לא מוסריים (איך גנים יכולים להיות מוסריים בכלל?). כן, בחיי. לא חסרים מדרשים וסיפורים עם נשים חזקות ודומיננטיות, וגברים כנועים. מה לעשות, זה פועל יוצא כשרק אדם אחד בבית מחזיק את הכוח הכלכלי (וזה אגב טיעון פמניסטי על מקרים הפוכים - הבעל יוצא לעבוד, לכן מרוויח את הכסף, בזמן שהאישה יושבת בבית, ולכן הוא יכול לשלוט עליה. איך קרה שהטיעון התהפך כשהאישה היא המפרנסת?)

דווקא לא נראה לי שקראת

כי אתה שוב ושוב מנתק את ה"אדם" מהביולוגיה "נושאת האחריות", ניתוק שאינו מקובל עלינו. שנית, הסברתי כבר בהתחלה שהגנים והביולוגיה הם מערכת ה*נושאת* תבניות מידע, ושתבניות המידע האלה הן-הן התודעה, הן ה"נושאות באחריות", אם תרצה לקרוא לזה כך, ושאותן גם ניתן לשנות על ידי "צעקות באתר חופש". וכבר הסברתי לך פעם שהפרנוס אינו שווה ערך או במתאם מלא עם שליטה, וכל עוד לא תבין את ההפרדה הזאת באמת לא תבין על מה אנחנו מדברים. בכל מקרה אני צריך ללכת עכשיו. אחזור, אולי, בלילה.

taro

New member
מי אמר שניתן?

אם היית רוצה לשכנע את החרדים, היית פונה אליהם בצורה הגיונית, ולא מפרסם כמה הם חשוכים, לא מסוריים, שוביניסטים וכו´, ועוד דברים שאמורים להציג אותם באור מוסרי שלילי. ומה כן נותן לך שליטה? כוח משטרתי/צבאי אין בחברה החרדית, ולהנהגה אין כוח אם אין לה נשק או כסף. וכסף כידוע יש רק לנשים. אז אמור לי, מה כופה על הנשים "מעמד נחות"?

היגיון פשוט

אתה לא יכול לשכנע בן אדם להיטיב את דרכיו, אם אתה מספר לו שהוא נורא מוסרי, נכון? אתר "חופש" מיועד בעיקר לקהל חילוני, בוודאי לא לחרדים. בשביל זה יש את "דעת אמת", ועל אף הפניה הברורה שלהם להיגיון, בוודאי ראית באיזו ברכה התקבלו בקרב הציבור החרדי. על המעמד הנחות, גוססי כבר הסביר לך.

בינתיים "דעת אמת" יודעים לעוות ..

את האמת! כאדם חושב (כפי שהגדיר אותך "טארו") וחוקר אמת, ועל פי האתר שלך אתה לא נרתע מלברר את העובדות לאשורן, והופך כל אבן בדרך, האם בדקת וחקרת באותה הדרך ובאותה העקשנות את "האמת" של "דעת אמת"? מצאתי באתר של הרב אמנון יצחק מסמך ענק בגודלו (110 עמודים) בשם "ניפוץ השיקוץ". האם עיינת באופן יסודי במסמך? האם בדקת אחד לאחד את טיעוני "דעת אמת"? נכון שהם מקללים ומגדפים אותו, אני בטוח שכמוני תוכל להתעלם ולהתייחס לגופו של עניין. אתה תגלה ש"דעת אמת" לא טרחו להציג בפני הקורא את כל האמת וכל האסמכתות, האם מקובל עליך ולא מעורר טעם לפגם (בלשון עדינה) שהם משתמשים בביטויים מהעולם התורני כמו "יתברך" וכו´ כמי שהם כביכול, מאמינים בבורא עולם, אך מצד שני הם עושים הכל כדי להמעיט מערכו. האם עברת על המסמך הנ"ל ביסודיות?

taro

New member
אבל למה שתשתמש בטרמינולוגיה כזו?

אין לדידך "מוסרי" או "לא מוסרי", שכן אין חוקי מוסר, יש חוקי פיסיקה. על המעמד הנחות, גוססי לא הסביר לי. הוא טען שיש לחץ חרדי, אבל בלחץת החרדי הזה נובע לא רק מהגברים חסרי כל הכוח, אלא גם מהנשים בעלות הכוח, ואם כבר מישהו יוצא מושפל ונחות בכל הסיפםור הוא הגבר, שהרי אם יוטל חרם על גבר חרדי, הוא אפילו אינו יכול לעבוד. מלבד זאת, אם יוטל חרם ג´נדרי - משמע, הנשים מחרימות את הגברים והגברים את הנשים (מצב מופרך ואבסורדי) - שנינו יודעים מי יפגע. לפיכך, כל עוד לנשים יש כוח בבית וכוח פיננסי, ולגבר אין כוח בכלל, מגוחך לדבר על כפיה שבחינוך, בעיקר כשהיא קיימת גם בעולם החילוני.

למעלה