שאלה?

shayte

New member
שאלה?

האם מישהו יודע מה הקשר אם יש? בין התקף ראשוני בגיל 28 לאחר לחץ רב ובין פוריות האם יש השפעה של תרופות כגון טריל על פוריות?

הי

התקף ראשוני בגיל 28 , נחשב לסיכוי קטן. האפילפסיה לרוב מופיעה עד גיל 24 ושוב חוזרים הסיכוים מגיל 60. לכן יש לחשוב יותר על סיבות אחרות. כמובן שחוסר שינה קשה ולחץ קשה, יכולים לעורר. אני מניח שהטריל בארה"ב זה טרילפטאל. לפי הכתוב השפעה מינימלית אבל נידרש מעקב. להבנתי כול הבדיקות האפשריות. בנוסף נידרש לקחת כדורי חומצה פולית, כמה חודשים לפני הכניסה להריון וביכלל. http://www.epilepsy.com/medications/b_trileptal_pregnancy.html

tropical888

New member
הי shayte

אני אחרי 2 לידות ולוקחת טריל כבר שנים. לא ידוע לי על פגיעה בפוריות האשה בגלל הטריל וגם לא נאמר לי על כך מרופאי שיודעים על מצבי. להריון הראשון נכנסתי ממש בלי שום בעיה ולהריון השני עבדנו שנה וחצי, אך שוב לא נאמר לי שזה בגלל הכדורים. ב-2 ההריונות לקחתי כמה חודשים לפני כניסתי להריון ובמהלך כל תקופת ההריון את הפולק אסיד - 5 מ"ג. זה ידוע ככדור שעוזר למערכת העצבית של העובר. בהצלחה לכם לא להתייאש

tropical888

New member
SHAYTE

שכחתי לציין דבר חשוב- לפני כניסתי להריון הייתי בקשר עם הנוירולוג שלי - דר' לרמן. והורדתי בכמות הכדורים שלי. זה מאוד חשוב להיות בקשר עם הרופא שלך - כוונתי לנוירולוג. כדי שהוא ידריך אותך עם כמה כדורים להתחיל ומתי לעלות את המינון של הכדורים במהלך כל תקופת ההריון שהחודשים עוברים. לפני ההריון לקחתי 1200 מ"ג של טריל 400 CR , וכשרציתי להכנס להריון שוחחתי עם רופאי והתחלתי עם 600 מ"ג, ולאחר 10 ימים 800 מ"ג . וככל שהזמן חלף וגופי השתנה וגדל כך גם כמות הכדורים שלי השתנתה. לכן מאוד חשוב להיות בתקופה זו בקשר טלפוני עם הרופא- נוירולוג שמכיר אותך. שוב בהצלחה רבה לכם!

למעלה