שאלה

א ר י ק ה

New member
שאלה

שלום לכולם, אני מחפשת קובץ או אתר, שבו ניתן לקבל פרטים על כל סוגי הצמחים, איזה כמויות השקייה הם צריכים, כמויות אור, תנאי גידול וכו'. בזמנו נתקלתי במידע הזה, אבל אני לא זוכרת היכן. בנוסף אני מחפשת מידע על מושגים שקשורים לכך: כמו כמה שעות זה שמש מלאה, כמה שעות זה צל חלקי, וכו'. מקווה שהסברתי את עצמי נכון. ותודה מראש אריקה

bel011

New member
אריקה,כנסי לקישורי הפורום,תפני

ימינה ותגיעי למשתלות.תבחרי את יגור או וונדי ושם יש לך פרטים על צמחים. לחילופין, את יכולה לגשת למילון הפורום וגם בו יש צמחים עם פרטים אישיים.המילון מסודר לפי א-ב ולכן את חייבת לדעת את שם הצמח שאת מחפשת.

א ר י ק ה

New member
תודה. עדיין רוצה לדעת היכן אני

משיגה מידע על כמה שעות זה שמש מלאה, צל חלקי, וכו'. האם גם לכך יש קישור.

bel011

New member
שמש מלאה זה...שמש מלאה.כלומר

כל היום שמש.חצי צל זה כארבע-חמש שעות שמש

crazyflower

New member
לא זה לא ככה

טסונמי הסבירה את זה פעם ממש יפה שמש מלאה - ארבע ומעלה חצי צל - שעתיים שלוש של שמש בוקר או אחה"צ או חורפית

א ר י ק ה

New member
טסונמי - כנסי רגע

האם את זוכרת את הקישור להודעה שלך בנושא שמש מלאה, חצי צל וכו'. אני לא מצאתי אותה בחיפוש. תודה אריקה

bel011

New member
קרייזי גם אמרה לך מה טסונמי אמרה

בקשר לכך....לא מספיק?

א ר י ק ה

New member
חשבתי שהיא נתנה דוגמא אחת מתוך

הסבר יותר רחב על כל סוגי התנאים, הן מבחינת תנאי אור והן מבחינות אחרות כמו השקייה ועוד.

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifקודם אנסה להיזכר היכן

קברתי את הפלאפון שלי.... החלוקה איננה שרירותית- 4 שעות של שמש קיצית בצהריים נחשבת לשמש מלאה צל מלא ללא קרינת שמש כלל חצי צל- שמש חורפית בוקר או אחרי צהריים-[שמש רכה] או תחת עץ לא סבוך- או תחת רשת צל [כמו במשתלות]-חצי צל שזה המושג היותר בעייתי = שמש מסוננת

רצ"ב שני אתרים עם שפע אינפורמציה

בשה"מ גם ניתן לרכוש בזול שפע ספרות טובה מאוד. יש שם חוברת מצוינת של "רשימת צמחים חסכוניים במים" - ישראל גלון ואחרים שם יש שפע אינפורמציה מעולה שאת מחפשת. וגם כאן במילון מונחים, "כל מה שרציתה לדעת על צמחים" ושם באות צ יש צמחים עמידים ליובש, וצמחים חסכוניים במים = "רשימת צמחים מומלצים מחלקות האקלום" של ניר עוז זהו קובץ PDF שניתן להוריד ויש חוברת ביד. וכאן בקישורים יש את האתר הנהדר של רות בנימין והרבה אחרים. באנגלית יש ספר מעולה שמתאים גם לארץ ממש אינציקלופדיה. Western Garden Book של הוצאת Sunset ניתן לרכישה באינטרנט לא יקר. אז יש שפע לעבודה להנאה

gitta

New member
עוד שרשור בפורום על נושא זה

צמחים חסכנים במים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=465&msgid=72866511

למעלה