שאלה

טלינקה5

New member
שאלה

שלום חברים! כל מי שדובר רוסית אומר לי שזו שפה מאוד קשה. האם זה באמת עד כדי כך קשה? אם כן, מה כל כך קשה בה? תודה מראש, וחג שמח!!

sentri

New member
תראי

ברור שמי שזו היא שפת האם שלו לא ירגיש כך. היא מורכבת תחבירית ויש הרבה צורות הטייה. לדוגמא שם עצם ישתנה בין שני המשפטים: אני כותב בעת. על העת מודפס משהו. והמילה עת לבד שונה גם היא. דוגמא קטנה אבל ממחישה קצת.

sentri

New member
בשבילם?!

טוב אולי מישהו שעלה בגיל קטן יחסית, דיבר בעברית עם החברים, בבית, ושכח. ומנסה ללמוד לקרוא...

DeAth ScrEaM

New member
לא בשבילם.

אני דוברת רוסית ואני עדיין מודעת לעניין שבשביל אנשים אחרים זאת שפה קשה. פשוט אם בן אדם שלא יודע רוסית בא ושואל אותך אם יהיה לו קשה ללמוד את השפה, אז תגידי איך זה יהיה בשבילו, לא בשבילך...

DeAth ScrEaM

New member
זה אולי קשה

אבל כמו שלמדת אנגלית <ואני מאמינה שאת מבינה אנגלית פחות או יותר>, תצליחי ללמוד גם רוסית... הייתי לא מזמן בחנות ספרים בתל אביב.. ואישה אחת קנתה לעצמה קלטות וספר לימוד.. אולי תוכלי גם את ללמוד ככה. <הספרים בחנות הזאת כתובים ברוסית.. חחח>

אני בטוח שללמוד את השפה דרך עברית

זה לא קל (כמו אולי ללמוד ערבית שזו שפה דיי דומה לעברית) אבל זה ממש לא בלתי אפשרי, ואם ממש תרצי, תשקיעי, ותתמידי, אז בסופו של דבר את תצליחי. בהצלחה

DeAth ScrEaM

New member
יש די הרבה

מילים דומות... מבחינה דקדוקית? אוף. שכחתי מה זה דקדוק

g I L 20

New member
יותר דומה לאנגלית מאשר לעברית

לפחות על פי מה שלמדתי עד כה...(וזה ממש מעט) יש משהו דומה לעברית ,בהטיית הפועל בזמן הווה . הסיומת משתנה לפי כל גוף. ואילו בעתיד יש את פועל העזר bit כמו to be באנגלית. חוקי הדקדוק די דומים בכל שפה, אלה הן הדקויות שצריך ללמוד... וזה לוקח זמן, המון השקעה ולא מעט כישרון.

goblinit12

New member
לא ממש...

וברוסית יש גם אוצר מלים הרבה יותר גדול מאנגלית.

s h u r i k

New member
תגובה טיפה מאוחרת

אבל אני לא מסכים.... אם אני לא טועה אנגלית היא השפה הכי עשירה בעולם - כמליון מילים.

SupermanZW

Well-known member
לא

אנגלית היא שפה טאואטונית ורוסית היא שפה סלאבית, ההבדל הדקדוקי ביניהם רב מהסיבה שהם שייכות למשפחות שפות שונות. יש מילים ברוסית הדומות למילים באנגלית משום שאלה מילים ממקור לאטיני שנכנסו לשתי השפות, אבל הדקדוק לא דומה בכלל.

3SEP

New member
אומרים שרוסית זאת השפה

השנייה הכי קשה בעולם (אחרי יפנית), אבל אני לא מבין מה כלכך קשה בשפה, אולי בגלל שאת התחלת ללמוד רוסית מגיל מבוגר זה קשה לך, אבל יש המון מילים ברוסית שהם כמו באנגלית ואם את מבינה אנגלית טוב אז זה יהיה לך יותר קל, כמו המילה ג'ורנוליסט

טלינקה5

New member
המילים זה לא הבעיה...

מילים לומדים, מה גם שהרבה מילים כמו שאמרתם דומות לאנגלית בפרט וללועזית בכלל, כך שעם המילים שאני מקווה להסתדר... הדקדוק הוא הבעיה. ברצינות? רוסית זאת השפה השנייה הכי קשה בעולם?

למעלה