שאלה:

sharonhaimov

New member
שאלה:

תוכנית ההתנתקות האחרונה עלתה לממשלה כ12 מליאריד ש"ח, וזה על פינוי 5000 תושבים, לעומת זאת, תוכנית ההתכנסות כוללת פינוי של 70000 אלף בני אדם, שמעתי כבר שהאמרקנים והאירופאים לא מתכוונים להעביר כסף לישראל בשביל התוכנית. יש למישהו מושג כמה תעלה התוכנית (שמעתי הערכות גם על 320 מליארד ש"ח, אבל זה נשמע לי קצת מוגזם), ומאיפה יגיע הכסף לפינוי? (הרי ידוע שכסף לא גדל על העצים, ואם הוא כן.. אז יש אינפלציה)

bhnadav

New member
בוא לא נקדים את המאוחר.

כל השמועות האלה על כן יביאו כסף או לא יביאו כסף הן לא רלוונטיות כרגע. קדימה הציבה לה למטרה למצות את האפשרות להגיע להסדר עם העם הפלסטיני ורק לאחר מכן תיעשה הידברות עם העולם על מנת להגיע לפיתרון למצב הבלתי נסבל הזה, בו לא ניתן להגיע להבנות עם הפלסטינים, מה שידרוש כנראה מהלך חד צדדי. אז - בטח תשמע על כל הסיועים למיניהם.

sharonhaimov

New member
אם יש לך לדבר?

לא נראה לי שמישהו יתן לישראל כסף, לארה"ב יש גרעון עצום שהם צריכים לטפל בו, גרמניה וצרפת במיתון, בריטניה מנסה לשמור על עצמה, את איטליה שום דבר לא מעניין, סין והודו מפתחות את עצמן, ולא נראה לי שליפן אכפת במיוחד... די לא נשאר מי שיביא לישראל כסף... חוץ מסעודיה או איראן... לך תדע, אולי הם יסכימו להעביר כסף בשביל לעזור לפלסתינים לקבל שטחים......

למעלה