שאלה...

inbalisr

New member
שאלה...

אני חייל, ויש לי בעיה: קשה לי לעמוד בתור, בפקקים, תחושה של לחץ , עייפות, חוסר חשק לכלום. כהשלמתי בגרויות (לפני הצבא) היה לי ממש קשה להתרכז ולהבין את מה שאני קורא. האם מדובר בהפרעות קשב? ואם כן איפה בודקים את זה ומהם סוגי הטיפולים שאפשר לקבל? וגם כמה כסף נדרש כדי לעשות איבחון? תודה...

שבוע טוב

מציע לך לערוך איבחון מלא אצל פסיכאטר היות שהתכונות שהצגת אומנם קיימים גם בהפרעות קשב אבל קיימות בתסמונות נוספות. לגבי מחירים אני מקווה שאחרים יענו לך היות שאני לא קיר. לפני האיבחון הואיל וזה חינם אולי ביותך חייל, תנסה לקבוע פגישה עם פסיכאטר ותברר איתו לגבי חשש. אולם לגבי הימצאות ADHD. אולם זכור כי רק איבחון אצל מומחה ADHD יכולה לאשר בוודאות הימתאות התסמונת. אם המנוסים בפורום חושבים שזו שגיאה, אשמח עם יעמידו אותי על טעותי, זו רק הצעה שעלתה לי כרגע לראש, שאולי שווה לנסות שבוע טוב גיל

inbalisr

New member
הבעייה היא...

בצבא אי אפשר לקבל כאלו שירותים, אלא אם כן אתה פשוט פונה להרבה גורמים עד שיאשרו לך לעשות איבחון (זה עולה להם הרבה, כנראה...). וזו הסיבה שאני גם לא מתאמץ לעשות איבחון (פשוט, בצבא זה לא יילך, ואני צריך להמתין עד שאני אשתחרר). פשוט אני נשאר ככה ומקווה שזה יעבור...

zivadina

New member
שום דבר לא עובר מעצמו אם לא מטפלים

אני קראתי על חייל שעבר אבחון בצבא. יש לנו כאן מומחית לנושא הפרעות קשב בצבא, ד"ר (סא"ל מיל.) דבורה שני. האתר שלה מופיע בקישורי "צבא" שלנו. כרגע, אתה יכול לנסות למצוא לעצמך דרכים לארגן את חייך ואת התנהגותך (זה נקרא "אסטרטגיות לעקיפת הלקות), כמו כן לבקש תפקיד מעניין שלא דורש שיגרה פאסיבית ומשעממת. אתה מוזמן לעבור "אבחון דרך הרשת" כדי לקבל מושג "אם אתה בכוון". אם כן, שווה להתאמץ לעבור אבחון או בצבא או אחרי הצבא. אצל מבוגרים ללא בעיות רגשיות חמורות, הטיפולים המומלצים להפרעות קשב הם: א. תרופה שעוזרת להתרכז ולווסת את ההתנהגות (ריטלין ואחרות) ב. אימון אישי (coaching). הנה מידע מעניין מן הספרייה שלנו:

גילADD

New member
יש בקישורים אבחונים און ליין

שיתנו לך מושג התחלתי אם נפלת מספר מוות (ובעברית: אם יש מצב ל ADD)

ADHD

השימוש הצבאי ב"מספר מוות" לא ממש מתאים כאן, אבל להבהרה חשוה להדגיש שזה בהומור. אבל איני חושב שמומלץ עשות אבחון עצמי דרך אתרי אינטרנט. שחלקם בעלי אינטרס כדי שתקנה תוכנה או טיפול כזה או אחר. גיל

גיל אני גאה בתשובות שלך יישר כוח|חי

חג שמח לך ולכול משתתפי הפורום הגעתי אליכם דוקא דרך הודעה למייל שלי כמה שהעולם עגול אז חג שמח לכול האנשים היקרים ויש פתרונות רבים מול התופעה ששמה בעיות קשב וריכוז בעיניים שלי היא לא קימת החברה הינה הבעיה... אין בעיה שלא נמצא לה פתרון עוד לפני שנוצרה באהבה מיכל

זה לא אבחון עצמי אלא החשדה עצמית.

זאת אומרת שזה יכול לתת עוד סיבה לחשוד למי שלא מספיק בטוח. זה בהנחה שהמבחן מוצלח.

גילADD

New member
אני חייב לומר משהו, כמה משהואים

אני כרגע לא על ריטלין אז יתכן שזה ייצא מעט מבולבל. לאחר תקופה קצרה בפורום, אני חש מעט אי נוחות הגובלת כמעט בסתימת פיות. הפורום אמור להיות במה לאנשים בקבוצה מאד מסוימת החולקים משהו בסיסי משותף. חוויות סובייקטיביות וניסיון של אחרים הם חלק מהוויה של כל פורום באשר הוא. זה די מוציא את החשק כשלאחר כל משפט שלך, יקפוץ מי ממוסמכי הפורום וידאג לתקן אותך ולסייג אותך ולצנזר אותך. רובנו אנשים מבוגרים, אינטליגנטיים ומביני עניין, וכל אחד לוקח מכל הודעה את מה שהוא צריך. אני לא רואה טעם להזכיר כל פעם ש"רק אבחון מלא ומקיף נותן תשובה אמיתית". דווקא המשפט הזה הוא מוטעה מיסודו, כי ההפרעה היא סובייקטיבית לכל אחד, והאבחון הוא כזה בהתאם. אני אישית לא הייתי צריך שום אבחון כדי לדעת בוודאות שאני בעניין. האבחון היה רק לצורך קבלת חותמת גומי להתחיל לקבל את הטיפול שאני רוצה, אז הלכתי על האופציה הזולה שתספק את אנשי המקצוע - אנשי המרשמים. כל פוליטיקלי קורקט הזה הוא די מיותר, מה גם שלא כל אחד שקורא איזו הודעה בפורום יכול ללכת ולקנות ריטלין במכולת. המערכת תטרטר אותו בעצמה לפני שיקבל את המרשם המיוחל, ואם TOVA לא תספיק, אז מן הסתם הוא יצטרך את "האבחון המלא והמקיף". המצב הזה הוא הגורם מספר אחת לבלבול שאני חשתי כשחיפשתי את הדרך לטיפול. לקח לי חודשיים להבין מה אני צריך לעשות, כאשר התהליך למי שמרגיש שהוא ADD אמור להיות הרבה יותר פשוט וקצר. מרגע שהתחלתלי בתהליך, לקח לי שבוע להתחיל בטיפול, כולל אבחון וקבלת מרשם. היו לי עוד כמה דברים, שכחתי אותם, אוךי אזכר אחר כך, תודה

zivadina

New member
אנחנו בעד גישה מקצועית ולא חפיפה

ויש מספיק מקומות ברשת ששם כל אחד אומר מה שבא לו וממליץ על כל מיני קיצורי דרך. זה לא כאן! מתוך נסיון של שנים רבות בתחום הפרעות הקשב, אנו מכירים אבחונים חפיפים שהביאו לחוסר טיפול או לטיפולים שלא הועילו וגם הזיקו. אצל מבוגרים נפוץ מאוד לאבחן בעיות פסיכיאטריות כהפרעת קשב. לכן, אני לא אמליץ על קיצורי הדרך שלך, אשר יכולים להיות אסון עבור אנשים שבעייתם מורכבת וזקוקה לטיפול אחר מאשר סתם ריטלין. דרך אגב, אנחנו מאוד משתדלים לתת מידע מסודר על אופן האבחון ועל מאבחנים מומלצים, וקשה לי להאמין שהמידע המבלבל שקיבלת נמסר לך בפורום שלנו, ששמו "הפרעות קשב ADHD".

למעלה