שאלה

wu-wei

New member
תשובה כלשהיא

כל אדם בכל מקום, מה שלא יעשה יכול להראות ולגלות התנשאת על אחרים ואף עושה זאת; אם במחשבה שלילית ומזלזלת על אחרים ואם מתוך תחושה שהוא יודע יותר נכון/ עושה יותר טוב/ בעל יותר ותק וכדומה... בכל מקום, ב כ ל מקום ובכל דבר אפשר למצוא ולחוש ולבטא התנשאות. מישהו ´חומרי´ (?) יסתכל על האנשים שכאן מהצד, יחוש ויביע זילזול עמוק ויחוש התנשאות רבה על ´אלה שמתעסקים בשטויות הרוחניות האלה, הטמבלים שחסר להם משהו בחיים אז מנסים לפצות על זה עם שטויות ופנטזיות, מנותקים מהמציאות´... (וברגע זה אני ביטאתי אולי התנשאות על אדם שאכן יאמר דברים כאלה...) שיפור עצמי הוא שיפור ע צ מ י. ותו לא. שיפור שלי ביחס למה שהייתי לפני כן, שיפור של הנקודות שאני לא אוהבת בי או שאני כן אוהבת אבל רוצה לשפר ולהרחיב ולמרק.. הדלאי לאמה (אגב הודעה אחרת בשירשור) עוסק כל הזמן בשיפור עצמי, וכך גם כל בודהיסט מאמין. וחלק מהותי מהיות בודהיסט זה: ענווה, תחושת שותפות עם כ ל בני האדם, חמלה, אלטרואיזם... יש אצלם המון תרגילים לפיתוח האלטרואיזם והחמלה של עצמם (כלומר, תרגילים לשיפור עצמי), ע"י ביטול האני, וע"י נתינת כל מה שיש לי (בדימיון) למישהו מיסכן וחסר כל ולקיחת כל תחלואיו עלי...[מי שמתעניין בזה, יש כמה תרגילים כאלה, ובכלל דיון בנושא ובנושאים קשורים בספר: ´אמנות האושר´ של הדלאי לאמה, מאת : הווארד ס´ קטלר.] האמת, אני אישית עובדת בזמן האחרון (בעיקר כמה חודשים אחרונים) על שיפור עצמי בקבלת כל בני האדם בדיוק כפי שהם, בלי שיפוט ערכי, ולחוש אהבה לכל אדם באשר הוא, ולכל יצור, אך ורק בשל היותו. זה בהחלט עניין של שיפור עצמי. זה מוביל להיתנשאות? והרי אחת המטרות ההכרחיות כאן היא לנטרל ולפוגג כל תחושת התנשאות שיש לי על כל אדם או יצור אחר... ועדיין הדרך ארוכה.. ומי שמחליט שהאדם יותר טוב ממה שהיה קודם לכן הוא קודם כל האדם עצמו -ראשון ואחרון. בכנות, ובפרטיות עם עצמו, ולא צריך לגלות לאף אחד.. חוץ מזה שיש דברים שלהם יש -או שהאדם מנסח לעצמו- פרמטרים חיצוניים של התקדמות, וניתן להישתמש באלה כדי לדעת אם התקדמתי..

Talia E

New member
האם חשת התנשאות בפורום?

אני חושבת שלוחם ללא רבב איננו מתנשא. ייתכן שכלפי חוץ הוא ייראה כמתנשא (כתוצאה מאי הבנה של אחרים ומשיפוט פנימי של עצמם). לוחם ללא רבב אינו שופט את עצמו, ולכן רבים הסיכויים שלא ישפוט גם אחרים, שכן הצורה שבה אנו מתנהגים לאחרים היא לרוב השיקוף של התנהגותנו אל עצמינו. אני, כמי שעדיין לא לוחמת ללא רבב, קבלתי את הודעותיך בשמחה כתזכורת... כתבת: "אדם בוחר לשים לעצמו מטרות עליונות-רוחניות ובוחר לשפר את עצמו בתור אדם לכאורה, מי מחליט שהוא ראוי לשיפור כזה. ויותר חשוב כשהוא מרגיש שהוא באמת משתפר, מי מחליט שהוא באמת יותר משופר, לעומת האיש שהוא היה קודם, לעומת כלל האנשים" "מי מחליט שהוא ראוי שהוא ראוי לשיפור כזה" - לא הבנתי את השאלה! למה כוונתך "ראוי"? האם זהו סוג של מבחן? "מי מחליט שהוא משופר לעומת מה שהוא היה קודם" - אם הבנתי את שאלתך, אז התשובה היא - הוא עצמו. "לעומת כלל האנשים" - בעיני, לא רלוונטי. אני חוזרת למה שציינתי בגוף ההודעה: תחושת התנשאות לא חייבת להיות קיימת באדם, כדי שתווצר אצל אחרים הרגשה שהוא מתנשא, או כדי שתווצר אצל אחרים תחושת נחיתות.

Cheetah

New member
נראה לי שפיספסת

דבר ראשון, אני לא מדבר דווקא על תחושת התנשאות אצל אנשים אחרים, וגם לא ספציפית על אנשים בפורום הזה. בקשר להחלטות שאת עושה בדרך שבחרת לשיפור עצמי, כשאת נמצאת ב"דרך" את בוחרת נקודת מבט מאוד מסויימת על החיים, העובדה עצמה שאת נמצאת בתוך מסלול מוגדר, שאפשר לראות בו התקדמות ודרגות בעצם... לדעתי אפשר לראות שהבסיס של התנשאות הוא הבדל בין דעות של אנשים ואם ברמה מסויימת אדם תמיד יבין ויזכור(וזה לא חייב להתבטא כלפי הסביבה) שהוא אולי טועה והאחר אולי צודק, אז התנשאות בעצם לא קיימת, לא בנפש של האדם הזה בכל מקרה. לדעתי, יכול ליהיות שבחירה של "דרך לשיפור עצמי", בתוך המניעים שבבחירת דרך כלשהי מלכתכילה(בקשר ל"ראוי") ועד להתנסות מלאה במסלול שבחרת, מכילה בתוכה לא מעט התנשאות אם לא לוקחים בחשבון תמיד שאולי הדרך עצמה היא לא נכונה.

Talia E

New member
השם "דרך הלוחמים" הוא מטעה לדעתי

כתבת: "כשאת נמצאת ב"דרך" את בוחרת נקודת מבט מאוד מסויימת על החיים, העובדה עצמה שאת נמצאת בתוך מסלול מוגדר, שאפשר לראות בו התקדמות ודרגות בעצם..." ה"דרך", כפי שאתה רואה אותה (מסלול מוגדר, דרגות, נק´ מבט מסויימת וכיו"ב) אינה קיימת פה. נהפוך הוא, לוחם דווקא משנה את נק´ מבטו כל הזמן ויודע שאין שום מסלול מוגדר, ואין שום דבר ודאי מלבד המוות. אעפ"י כן, אני כן מבינה את הנקודה שלך לגבי זה שאם אדם בטוח שהוא צודק במשהו, ייתכן מצב שבו הוא "יתנשא" ויחשוב שהוא מבין יותר טוב ממי שחושב אחרת ממנו.

למעלה