שאלה

Yarnin

New member
היה ניסיון כזה פעם אבל..

למרוצים בתוך אולם. אין לי מושד אם עדיין. אז ההבדל במשקל היה כ-8 גרם לגלגל.

orend

New member
הליום...

גם אני חשבתי על כך. כיוון שהליום גז פחות צפוף מאויר, פשוט ידרש כמות גדולה של הליום להגיע לאותו לחץ PSI כמו אויר. היתרון היחיד של הליום הוא כשאם קורה פנצ'ר, תמיד אפשר לשאוף קצת גז פנימה, ולשעשע את החברים לרכיבה...

elkanakohn

New member
לא ממש נכון

PV=nRT אלו הגורמים המשפיעים, כאשר p זה לחץ, V נפח, n מס' המולקולות, R קבוע ו T טמפרטורה. מכפלת הלחץ והנפח שווה לכמות המולקולות (או אטומים) כפול הטמפרטורה (כפול קבוע). נפח הגלגל תמיד זהה, ושינויי הטמפרטורה הם זניחים (במעלות קלוין). לכן ניתן לומר שהלחץ מושפע רק ממספר המולקולות (אטומים) שיש בגלגל. ולכן ניתן לומר שמספר המולקולות בגלגל (בלחץ נתון) קבוע. המשקל הוא מכפלת מספר המולקולות במשקל של כל מולקולה. לכן הגורם היחיד המשפיע על משקל האויר בגלגל הוא המשקל המולקולרי של האטומים שבגלגל, ומכיוון שהליום קל מאויר הגלגל יהיה קל יותר. בכמה קל יותר? ממש מעט....

aabramovich

New member
נפח קבוע?

הממ.... אמנם נפח המיכל קבוע... ואם לא הינו דוחסים אז היתי מקבל בעיניים עצומות את מה שאתה אומר... אבל חביבי, 120 PSI זה לא סתם ככה... יש הבדל בנפח ההליום הנדחס לעומת נפח האויר שידחס לאותו מיכל. או שמא אני טועה? ומי זוּ המיכל הזו בכלל?
עזריאל

tsvika1200

New member
../images/Emo59.gif בואו ניקח את זה הלאה

למלא במימן, גם קל יותר מהליום וגם ממש מגניב לעשן לידו סיגריה...

JacB

New member
רעיון אדיר! צעד גדול לאנושות!../images/Emo62.gif

אם אתה רוצה תשובה מדויקת, עשה כך: שקול את הגלגל ללא אויר השתמש במאזניים אלקטרוניות מהדור השלישי...) שקול את הגלגל לאחר ניפוח (באויר) ללחץ החביב עליך מצא את ההפרש (אם תוכל) חלק ב 5.73 זה בערך המשקל שיתווסף לגלגל לאחר ניפוח בהליום. אולי התוצאה תפתיע, ואפשר יהיה לעלות לחרמון בקו אוירי, במידה והמשקל הסגולי הכללי של כל החבילה (אופניים + רוכב) יהיה קל מן האויר...

aabramovich

New member
לעבור לצמיג בלון במנופחים בהליום

אבל בלון גדול גדול.... ואז ממש תטוס!

למעלה