שאלה

Drizt

New member
שאלה

אני רוצה להתחיל לשה"מ בעולם התת קרקעי של ממלכות נשכחות ויש לי שאלה בנוגע לכך: 1.רעיונות והצעות מישו?

Nihau

New member
כן, הרבה.

עולם תת קרקעי מוגדר בהיותו מוגבל תנועה- סגור למחילות ומערות. בתור התחלה תבנה מערכת מערות גדולה ומרווחת ותחליט מי הגזעים שמאכלסים את מערכת המערות שלך ואיפה. מקם את איזורי המחייה הראשיים שלהם, את האגם התת קרקעי, את הנחל, את איזור גידול הפטריות, את מקדש הנטיפים הכחולים, את משכן הלטאה הנוראה וגן הפסלים שלה וכך הלאה. בתור המשך תחליט מה הם המשאבים הנדירים והחשובים עליהם יהיו המאבקים הכי גדולים. אחר כך תוסיף לכל העיניין קצת פוליטיקה פנימית לכל גזע. תתבל בקצת אמונה אם ממש מתחשק לך - אין כמו פאנאטיים דתיים כדי להרוס כל מסיבמבה. (עבור הכשר לפסח שלם עוד 5 ש"ח לכל פירור או שתצלה בגהינום!) אחרי שעשית את כל אלה ספר לנו עליהם ונוכל לעזור עם החלקת הפינות, צביעת המשטחים, תליית הוילונות ו התפעלות מהמוצר הסופי.

dweck2k

New member
יש בוקס סט שיצא בנוגע לזה.

אני לא בדיוק זכור איך קוראים לו, היה לי אותו פעם. אבל זה קמפיין שלם שקורה מתחת לאדמה. והוא די מרשים.

Super Monkey

New member
Hordes of the Underdark

(בדיוק כמו השם של ההרחבה של Nevewinter Nights), והוא כולל את כל מה שצריך. עם קצת עבודת מחקר בגוגל יש גם את כל המפות והמידע על העולם התת קרקעי. בעיקרון העולם מאוכלס על ידי 4 גזעים מרכזיים: האלפים האפלים שחיים במנזוברנזן ובעוד כמה מאחזים מסביב לה (שדומים לעיירות קטנות). האילית'ואידים שגם להם יש עיר מרכזית בה הם סוגדים לאיזה מוח ענקי (נמצאת כמה מפלסים מתחת למנזוברנזן). הסווירפנבלים שהם כמו ננסים שחיים מתחת לאדמה בעיר אשר קרובה יחסית למנזוברנזן. הדרואגרים (גמדי מחילות) שמפוזרים בשבטים מתחת לקרקע וחיים בשלום יחסי תחת חסותם (שיעבודם) של האלפים האפלים. בנוסף יש את האיזורים של המיקונידים (אנשי פטריה) בכל מיני מקומות. יש לציין שעולם המעמקים לפי הגירסה של TSR הוא מקום אכזרי המיועד לדמויות בדרגות מתקדמות יותר, במיוחד לדמויות שמוצאן בגזעים שמעל לפני האדמה. ככה שאם אתה משתמש במפלצות או חבילת ההרחבה הרשמית צריך לעשות בה שינויים משמעותיים כדי שהיא תתאים לדמויות חלשות יותר. (הדרגות המומלצות הן 10 ומעלה).

dweck2k

New member
וכמו שזכרתי

הנה , Night Below, קמפיין שאפשר לרוץ עליו על זמן רב. עולם רחב תת קרקעי, מקיף ומוצלח מאוד. דוויק

Super Monkey

New member
Night Below הוא הקמפיין הישן יותר

ומותאם לAD&D (מהדורה שנייה), Hordes Of The Underdark מותאם למהדורה שלישית אבל הם מאוד דומים בסגנון. בכל מקרה אפשר גם להקליד כל מיני מילים שקשורות לעולם המעמקים בגוגל, לאסוף מפות וחומר על היצורים שמתחת וכבר באופן עצמאי לבנות מערכה תת קרקעית. נקודה למחשבה, ממי ששיחק הרבה בעולם המעמקים: בגלל שרוב הגזעים שמתחת עויינים ומתקשרים בשפות שכלל אינן מובנות לגזעים שלמעלה (כמו למשל האיליתואידים או המיקונידים שמדברים בטלפטיה) אז להרפתקאות יש יותר נטיה להפוך לHACK AND SLASH, למעט מזוברנזן שמאוד עשירה במשחקים פוליטיים אבל זה טוב בעיקר אם אתם משחקים אלפים אפלים כי הם רואים בבני שאר הגזעים כשנואים ונחותים.

למעלה