שאלה...

roslook

New member
שאלה...

לפני כיותר מחצי שנה עיקמתי את הקרסול וכתוצאה מכך הבחינו לאחר 3 חודשים ב - c.t רסיסים גרמיים וקרע לא שלם ברצועה. לאחר כחודשיים נוספים בוצע אולטרסאונד ומיפוי עצמות ואובחן קרע של רצועות, גידים וריסוק של עצם. מה ניתן לעשות? הרופא שמטפל בי טוען שאין מה לעשות, שבתחלה הוא חשב על ניתוח לייצוב הקרסול אבל זה לא יעזור לאחר שיודעים את הפרטים הללו. מהו ניתוח לייצוב הקרסול? מדוע הוא לא יעזור? למה לא לעשות ניתוח לשחזור הרצועות?

קרסול

ניתוח לייצוב הקרסול מבצעים אם יש חוסר יציבות (נקעים חוזרים) וצילומי סטרס המוכיחים חוסר יציבות. אם הניתוח מבוצע מהסיבות הנכונות אז לרוב יש שיפור.

roslook

New member
אז אני באמת לא...

מבינה. הרי הוא אמר חד משמעית שיש לי נקעים חוזרים וקרסול בלתי יציבה. למה הוא החליט לא לנתח? למה לא לעשות שחזור רצועה?

No name for now

New member
שחזור רצועה זה ניתוח לא קל

אני לא רופאה אבל יש לי חברה שעברה שחזור רצועה בברך, כמה שניסו להכין אותה היא לא היתה מוכנה לכמה שהניתוח קשה, מדובר בהשתלה של רקמה. כאבים, בצקות, פיזיותרפיה, חצי שנה שיקום זה גם היה אחרי 5 שנים של סבל כשהיא הגיעה למצב שהיא הלכה ברחוב וסובבה את הברך. אני גם סבלתי מנקעים חוזרים, בעזרת aircast (יצוב) אני מונעת את הפציעות החוזרות ולאט לאט המצב משתפר. אם תפני אליי במסר אישי אני יכולה להמליץ גם על מוצר נסיוני שמסייע בשיקום פציעות ספורט.

למעלה