שאלה

Joll Rulzzz

New member
יהיה חוצפה לשאול כמה את מרוויחה?

כי אני יודע שאפשר להרוויח טוב גם בשירות לקוחות של סלקום נגיד..

lizush

New member
מה הקשר???

אם זה כל מה שיש לך בראש העניין של כסף, אז באמת אולי כדאי שצה"ל לא יקחו סוציומאטים דוחים שכמותך, אחרת, באמת תלך לנו המדינה מהר מידי... ליזוש
שהרויחה בזמן שירותה הצבאי 217 ש"ח והיום מרוויחה קצת יותר

אני אבהיר שוב את דבריי

מעבר לכך שזה לא נושא הפורום, השטויות שאתה אומר לא לעניין, ואם תמשיך לכתוב אותן כאן אפילו שהתבקשת לחדול מכך, אני אאלץ לחסום אותך. וסתם לידע כללי, המלצרית שכותבת שורות אלו הייתה קצינה בתפקיד נחשב בחיל מודיעין. זה שעכשיו אני ממלצרת לא אומר שום דבר לגבי הנתונים האישיים שלי ולגבי מה שעשיתי בצבא, אני ממלצרת מהסיבה הפשוטה שזו העבודה הכי נוחה לסטודנטים ומה לעשות שאני כזאת, כמו מרבית חברי הפורום שעובדים בעבודות שלהם מאותה סיבה בדיוק. אז את התסכולים שלך אתה מתבקש להוציא במקום אחר, לא כאן.

מותר לי

New member
../images/Emo4.gif

הבת הג'ובניקית שבצבא עשתה טירונות אפס אפס, שווה ערך לקייטנה או גדנ"ע או מה שלא יהיה... בשירות הסדיר שלה מילאה שלושה תפקידים עקב מחסור בכח אדם, וכל שבעים הבנות שהיו איתה בטירונות לא השתעממו לרגע בתפקידן בצבא (למעט אחת או שתיים), ואף אחת לא תפסה "תפקיד יוקרתי במודיעין"... בסדיר לא היה לי זמן אפילו להכין נס לעצמי, אז המפקד היה מכין את הקפה שלו לעצמו, ואם אפשר- אז גם את הנס שלי... ואני לא מלצרית, אז אפשר להקשיב לי?

hfgh

New member
../images/Emo45.gif סוףסוף אחד שמדבר לעניין...

אומנם הנתונים לא נכונים מן הסתם , אבל אכן צה"ל היא מערכת לא יעילה, קל מאוד להתבזבז שם ורבים הם אלו, שאכן מתבזבזים ולמעשה במקום לתרום משהו לצה"ל הם רק משרתים באופן אישי את אנשי הקבע ועושים חלק מהתפקידים שלהם, בעודם מקבלים משכורות עתק... באמת שאין צורך להרחיב יותר על המערכת המבזה הזאת ולך ליזוש פשוט רואים שלא התגייסת, את מדברת כמו תיכוניסטית תמימה לפני גיוס, שמושפעת ממנגנון ההטעיה הגדול המדינה - צה"ל! שמסתבר הצליח להטעות גם אותך. אז נכון שיש כאלו שתורמים ומגינים, לא ניקח מהם את הכבוד המגיע להם, אבל מספרם אכן מועט ומספר משרתי אנשי הקבע או אוכלי החינם אם נדייק יותר בשמם, הוא גדול יותר!

מותר לי

New member
ליזוש לא התגייסה???

לאופטמיטריסט, ומהר!! וגם אני עשיתי שנתיים מלאות והדעה שלי מאד חיובית עד פטריוטית על הצבא...

lizush

New member
../images/Emo2.gif

אני לא התגייסתי???? איך אתה מסביר 10 קילו עליה במשקך בשנה וחצי?
אני בעד השוואת תעודות שחרור... ותודה לבה"ד חיל הים שהביאני עד הלום! אני רק צריכה להביא אותה מהבוידאם... זה היה מזמן..

בלי קשר אם משפיע על עבודה או לא...

וזה לא מתוך הטפה, אלא מתוך רצון שתבין כמה צבא משפיע לטובה. אני נלחמתי על הגיוס שלי ובסופו של דבר כשייעדו אותי להיות פקידה מאוד התעצבנתי על זה, כי למה טרחתי להילחם להתגייס ובסוף אני סתם אגיש קפה שחור?? בסופו של דבר באתי לכולם ב"הפוכה" ולקחתי על עצמי עוד תפקיד, והכנתי מההתחלה את כל מערך החינוך ביחידה ובניתי אותו מחדש לחלוטין, ועד עכשיו מתקשרים אליי מהצבא להתייעץ לגבי דברים, כשכמעט שנתיים עברו וקיבלתי כל כך הרבה ניסיון, ידע, תובנות לגבי אנשים והחיים בכלל... אני לא יודעת אם משפיע אי שירות בצה"ל על קבלה לעבודה, אבל אישית אני חושבת שצבא תורם בהחלט.

amphd

New member
נתחיל בשאלה עצמה

אי שירות בצבא ימנע ממך בוודאות עבודה במגזר הציבורי/ממשלתי לגבי המגזר הפרטי, אז למרות החוק שאוסר למנוע עבודה ממי שלא שירת בצבא עדיין יש את אותם בוסים "פטריוטים" שלא מוכנים להעסיק את מי שלא שירת בכל שאלון אתה נשאל על שירותך הצבאי. למרות העלייה במס' המעסיקים שמתעלמים מזה, זה עדיין קיים ובמצב המשק שלנו, בו על כל משרה המון מתמודדים, כל פרט שולי הופך למהותי. כאחד ששירת שנתיים בלבד, ושנא כל רגע מזה, ובקיצור לא מעריץ גדול של הצבא, עדיין ממליץ לכל מי ששואל כן להתגייס, אלא אם כן יש סיבה מהותית שמונעת זאת. הצבא על כל מגבולותיו וחסרונותיו יש בו לא מעט יתרונות, ומה לתת לכל חייל. יש לי אח שכבר בצבא 17 שנים, קצין בדרך לתואר ראשון, שרוב הסיכויים שבלי הצבא לא היה מגיע לזה. מכיר לא מעט אנשים שסיימו תיכון ללא בגרות, ללא מחשבה וידע מה לעשות עם עצמם ומצאו בית חם בצבא, נשארו בקבע, והיום הם עם מקצוע, ותואר ראשון באוניברסיטה ותנאים מצויינים כקציני קבע. ושוב חוזר למצב המשק היום, הצבא הוא בהחלט אופציה שמעניקה שקט ובטחון. אני לא מסכים עם מה שנאמר ממעל לגבי הבוז למי שלא עושה צבא, אני בהחלט מבין את מי שלא יכול להסתגל למסגרת הזו ואין לי בעיה עם מי שהחליט שזה לא בשבילו, וזה מאבק לא קל אל מול הסטיגמות וה"נורמה" החברתית. וכמעסיק,בעבר, זה מעולם לא היווה קריטריון מבחינתי. לסיכום(התגובה המאוד ארוכה), יש חוק ויש לכבדו, ואפשר גם להנות ממנו אבל הגיע הזמן להפסיק לעשות סיפור ממי שלא משרת בצבא.

הם גם לא אוהבים שעובדים חולים

ובכל זאת כולנו חוטפים שפעת לפעמים, ואף בוס לא יפטר לא עובד חולה ובטח ובטח לא עובד שבמילואים, היות שהמדינה מגינה עלינו מפני זה. זה כמו שבוסים לא אוהבים שעובדות יוצאות לחופשת לידה, וטרם שמעתי על מישהי שהמליצו לה לוותר על ילדים מהסיבה הזאת.

nbw1

New member
תגובה

מעניין כשנושא כזה עולה, כולם פורצים בפטריוטיות ללא גבול, במקום להטיף מוסר תענו לעניין. אישית הצבא עשה לי רק רע, וכל מה שלמדתי בו זה לא לסמוך על אף אחד ולא להאמין לאף מילה שאומרים לך, אבל זה משהו אישי. אם אתה מאמין שתבזבז את זמנך בצבא (וזה אכן עשוי לקרות), אל תטרח להתגייס. מצד שני, אתה עשוי לקבל תפקיד משמעותי, זה שוב עניין אישי. מבחינת עבודה, הסיבה היחידה שהנושא הזה יהיה משמעותי במגזר הפרטי היא בעבודה הראשונה שתחפש, רק שם ישאלו לגבי הצבא כי זה בעצם הניסיון היחיד שלך, גם פה זה לא ממש ישנה אם יש לך כישורים מתאימים ותעבור את מבחני המיון שלהם (פילתים, קינן-שפי ואדם-מילואים למיניהם). כל עבודה לאחר מכן זה כבר סעיף רשמי בלבד, כי מה שיעניין את המעסיק זה הנסיון התעסוקתי שלך. הסייג היחיד לדברים האלה הינו אם תשתחרר על איזה סעיף קיצוני, כמו חלק מהסעיפים הנפשיים שגורמים אח"כ לבעיות מול משרד הרישוי, אבל גם פה זה תלוי בעבודה שתחפש. לסיכום רק אחזור ואציין שגיוס הינו בחירה אישית שלך, ואם אתה משוכנע שאין לך מה לחפש בצבא (קצת מוזר בגיל 16, אבל ניחא) אז תוותר על החוויה, בטח שלא על סמך כמה נאומים פסאודו ציוניים אנונימיים שלאחר מעשה.

ציינתי את זה באחת מההודעות אבל להלן

דוגמא: גלי צה"ל. זו רק דוגמא אחת מיני רבות שאנשים ממשיכים באותו תחום מהצבא ישר לאזרחות והתחום הזה פותח לרובם המון דלתות. לא חסרות דוגמאות אבל הנה פתרון יעיל להתלבטות שלך. לפני הגיוס תמצא לך מספר תחומים שבאמת מעניינים אותך או תחומים שאתה טוב בהם ונסה לפי סדר עדיפות שתקבע מראש. מכל ה
, ללא ציניות,

מותר לי

New member
ועוד דוגמא:

סמב"צ... כמה שזה נשמע תלוש- יש תחום כזה גם באזרחות ואני מכירה הרבה שהמשיכו מהצבא...

hfgh

New member
אז ככה :

הג'ובים היחידים שימנעו ממך באופן חוקי, הם עבודות במגזרים ציבוריים, כגון גופים ממשלתיים, גופי בטחון וכד'. ( חברות שמירה- תתפלא, לא תמיד דורשות שירות צבאי). אבל כמובן יכול לקרות מצב של בוס שיראיין אותך לתפקיד מסוים ויראה שלא עשית צבא ויחליט שהוא אישית לא רוצה אותך אצלו מסיבות אדיאולוגיות או "מוסריות" עלק... כמובן שזה לא חוקי! אבל זה בעייית להוכיח את זה. חוץ מזה לא אמורה להיות לך שום בעיה, להפך רק רווח... את דעתי על ההתבזבזות בצבא, אני יחסוך פה כי זה לא האישו, אבל בכל מקרה, אם אתה לא להוט לצבא ולא הושפעת כמו רב המתגייסים ממנגנון ההטעיה של צה"ל, אני מצדד בהחלטתך ומאמין שתראה בסופו של דבר שהיא רק עזרה לך.

ocean boy 22

New member
תגובה

תמיד אתה יכול להתגייס ולנסות לצאת.. פרופיל 21 המפורסם. אני לא אהיה צבוע ואני בטח לא פטריוט. הצבא לא עשה לי טוב, הכרתי אנשים סבבה אבל לא נהניתי בכלל מהשירות הצבאי, ממשכורת של 350 ש"ח לחודש במשך 3 שנים, מהחוקים, מהמדים, מהמפקדים וכו' וכו'. בכיף הייתי חוסך את זה. מצד שני, מה שלא הורג מחשל.

למעלה