הדיאדוכ פרדיקאס ביקש להעביר את גופת אלכסנדר באייגאי במקידון, השיירה עזבה את בבל, תלמי שנפלה בחלקו הסטראפיה של מצרים, הבין עד כמה חשובה הגופה מבחינת יוקרה, תקף את השיירה והוליכה דרך דמשק לאלכסנדריה, ושם גופתו נמצאת עד היום, ככל הנראה, תחת העיר אלכסנדריה של היום. ראה:דויד גולן, תולדות העולם ההלניסטי, מאגנס, ירושלים,תשמ"ז.
בדיוק על סמך תוכנית זו דיברתי. זיכרון יפה ווליס, תוכנית שהחזירה אותי חזרה למקורות הכתובים לחפש חומר על הנושא, השנים האבודות שלי במחלקה להיסטוריה קלאסית בתל אביב...
סקרנות חיובית ומובילה לקריאה ולימוד. חשבתי על זה לאחרונה אחרי חגיגות השלושים לטלוויזיה הלימודית -> חינוכית - מדהים עד כמה העניין שלי בספרות והיסטוריה, בא מהסדרות שהוקרנו שם (וגם קצת בערוץ הראשון, בימים שהיה יחיד) - 'היה היה' במיוחד, וכן הרבה סדרות היסטוריות בריטיות שחבל שאינן מוקרנות שם במקום הטלנובלות 'הקטנות והחכמות'.
בקשר להיה היה התוכנית הייתה חשובה בעצם קיומה נראה לי... ובכל אופן, בשביל תוכניות טובות יש את הערוצים הבריטיים בכבלים\YES. טלוויזיה מעוררת מחשבה לעיתים, למשל גם בערוץ 8 יש יציאות טובות מדיי פעם, כמו ביום ציון שמונים שנה למלחמת העולם הראשונה (פעם מזמן מזמן) ערוץ שמונה קנה את הזכויות שידור של סדרה בריטית מדהימה על המלחמה, אחת הטובות שראיתי והמקיפות והמעניינות - כמעט כמו סדרת הספרים היקרה להחריד שיש לספריית סוראסקי בתל אביב על המלחמה הזו (-; יש יציאות טובות מדיי פעם בקופסה השחורה, ואם לא, הספרים הם חבר נאמן
צרפתית-איטלקית-קנדית בעיקרה, ובתקופת סוף שנות השבעים האג'נדה שלהן היתה סוציאליסטית למדי. מה שיפה בה היה שהיא הוצגה בעיקר מנקודת מבטם של בני-העם הפשוטים, ולא רק השליטים. הרעים (הטיפוס עם האף האדום והגמד הג'ינג'י שצעק 'המפקד המפקד') בד"כ היו אלה שרצו בכוח למען עצמם ולמטרותיהם האנוכיות. מעין נטיה אנושית שיש להאבק בה משך כל ההיסטוריה, ולא רק בתקופה מסויימת.
וזה היה זמן קצר אחרי שדובר מטעם החינוכית הודיע שזכויות השידור שלהם לסידרה הזו פגו. כנראה מישהו שם לא היה מתואם עם השני. זה אגב חבל שהם לא מחדשים את הזכויות על כל הענתיקות האלה, כי אחרי הכל זה זול הרבה יותר מלרכוש חדשות.
כי ההמשכים, למרות שנעשו יפה, לא דובבו ברמה של המקורית, שזכתה לקריינות של בני הנדל ולקולות של כמה משחקני הרדיו המוכשרים של התקופה (אנשי תוכניות הנוער והתסכיתים של רשת א').