שאלה...

ללכת עם

New member
שאלה...

הלכתי אתמל למאבחנת קשב וריכוז... היא הסבירה על שיטת וורדי שדרכה היא מאבחנת ומטפלת. היא אבחנה שאני בהחלט צריך להמשיך לטיפול. היא עדיין לא שלחה דוח מאובחן אלא רק סיכמה לי בשטחיות בע"פ....יש לציין שכמעט בכל פרמטר נכשלתי...היא ציינה שאני במצב רע (במילים יפות כמובן) השאלה שלי היא: האם אבחון וטיפול בשיטה הזו מספיק, האם הוא ישנה פלאים כמו שהיא ניסתה להגיד ואין צרוך בתרופות, או שכדאי גם לשלב נירולוג או דברים נוספים?...אודה לכם אם תתייחסו...

zivadina

New member
זאת בעייה שמאבחן גם מוכר טיפולים

קודם כל, האבחון של הפרעת קשב הוא אבחון רפואי שנעשה על ידי נוירולוג או פסיכיאטר או פסיכולוג קליני. שנית, שיטת ורדי לא הוכיחה את עצמה כשיטה הכי טובה לטיפול בהפרעת קשב, ובעצם רוב הילדים שלנו לא מטופלים בה. הטיפול המומלץ להפרעת קשב, שגם הוכיח את עצמו במחקרים מדעיים, הוא: 1. תרופה 2. הדרכת הורים (במידה שהמאובחן הוא ילד) 3. טיפול התנהגותי-קוגניטיבי לילד או coaching למבוגר 4. במידה שיש בעיות אחרות - טיפולים בהתאם אם אדע באיזה גיל את/ה, אשמח להעביר לך קישורים למדור המתאים לך בספרייה שלנו. נשמח לעזור לך לאבחן את הפרעת הקשב שלך ולטפל בה בהצלחה. מחר תייעץ כאן הפסיכיאטרית ד"ר איריס מנור, מומחית לאבחון וטיפול בהפרעת קשב, ותוכל/י להפנות אליה שאלות. שרשור השאלות אליה מופיע בראש דף הפורום.

ללכת עם

New member
תודה

אני בן 21 חייל...אשמח שתעביר לי קישורים מתאימים... ברצוני לברר אם ידוע לך על אבחנות/טיפולים שאפשר לעשות במסגרת רפואית-צבאית (נירולוג למשל).... שאלה נוספת: אובחנתי על ידה בשיטת וורדי האם אבחון זה נותן אינקדציה מספקת? משהו להמשיך איתו הלאה (אני לא מדבר על המשך טיפול בשיטה)-בכל זאת שילמתי לא מעט כסף על האבחון...

zivadina

New member
מבוגר עם הפרעות קשב

קראתי על חייל שאבחנו אותו בצבא. לא ברור לי אם זה תופש גם באזרחות. אני חושבת שאבחון בצבא יאפשר לך לקבל ריטלין, במידה שאתה צריך למילוי תפקידך שם. אני בטוחה שאבחון בשיטת ורדי יכול לתת הנחיות לטיפול בשיטת ורדי. לא ידוע לי אם רופאים או פסיכולוגים רואים אבחון זה כקביל.

sarag1

New member
ADHD בצבא

ידוע לי על מקרים של חייל שאובחן לפני הצבא וקיבלו מנורולוג צבאי מרשם לרטלין. לנורולוג צבאי מגיעים דרך הפניה מרופא יחידה. לדעתי אפשר לגשת לנורולוג צבאי ולדבר איתו על הבעיה ולראות מה הוא יגיד. בהצלחה!

למעלה