שאלה

שאלה

דבר ראשון אני חדש פה, אז שלום לכולם!!! אני בכיתה ט' וקיבלתי באנגלית לעשות עבודה על 2 שירים שאני רוצה (באנגלית כמובן...) ובחרתי בcomfortably numb ואחת המשימות היא לכתוב על השיר מה המסר שבו... אני פעם שמעתי שהמסר בcomfortably numb זה משהו נגד סמים, כאילו שהבית זה רופא והפיזמון זה מישהו מסטול והשיר בא להראות כמה סמים גרועים... זה נכון? ואם לא אז מה כן המסר של השיר?

חרטושה

New member
אני מניחה

שהמורה התכוונה שאתה תנתח את השיר . אבל זה לא אומר שאי אפשר לנסות לעזור. האם יש לך את מילות השיר והאם הן מובנות לך (אם לא, אתה יכול לשאול)? מה לדעתך אומרות המילים?

יש לי את המילים

ואני יודע מה הן אומרות (לפחות אני חושב שאני יודע...) לפי דעתי זה באמת דו שיח בין רופא למסטול ואני חושב שהשיר באמת בא להראות את הדברים הרעים שעושים הסמים פשוט חשבתי שאולי יש עוד פירושים\ניתוחים לשיר או שאני לא מבין נכון...

שלום אורי ברייטמן

וברוך הבא לפורום! תודה רבה על האתר המושקע שהבאת לנו, אבל אם תסתכל מסביב תגלה שאתה נמצא בפורום 648 של תפוז - פורום פינק פלויד. ולא אתר mitkadem. האנשים פה כותבים ומשקיעים מזמנם כל יום ועונים על כל שאלה, וכמובן כל זה נשאר פה בפורום בארכיון בעל ה*** עמודים. אז כל הכבוד על ההשקעה הגדולה שהשקעת באתר שלך, אבל אני אומר שאם אתה רוצה לענות לו אז סבבה, ואם אתה רוצה להפנות אותו לקישור אז אני, כמו יתר חבריי פה בפורום, מעדיפים שזה יהיה *רק* בתוך הפורום. תודה לך אורי ברייטמן קרייזי

נכון

אני מבקשת לקיים דיונים בשירים, במסגרת הפורום. לינקים לכתבות וביקורות חיצוניות מותרים, אך רק בשרשור ה-OFF. מכיוון שקרייזי הגיב, לא אמחק את ההודעה עם הלינק, הפעם. לתשומת לבכם להבא.

הפתעה נעימה

זאת הפעם הראשונה באינטרנט שמישהו אומר לי שאסור לשלב קישורים "חיצוניים" בגוף הודעת פורום. שתי אופציות: 1) הפורום הזה חריג 2) כל העולם השתגע מומלץ לבחור באופציה הראשונה. ראיתי מספיק הודעות בפורום הזה שהפנו לאתרים רשמיים של אמנים, לאתרים של מגזיני מעריצים, לאתרים של ביקורות וכו'. עלה לפורום בחור שרצה מידע על השיר הזה מתוך הסרט, נתתי לו לינק מועיל - ובמקום לומר תודה אתם בעצם אומרים לי שאסור להיעזר באינטרנט כדי ללמוד דברים חדשים. עוד לא נולד הפורום שאין בו לינקים חיצוניים. אני מסתובב בפורומים בכל העולם (כן, כולל אירופה וארה"ב) ומעולם לא קרה לי שמישהו אמר לי משהו רע נגד קישורים חיצוניים. אז בבקשה לא לומר לי מה אסור ומה מותר - כי אני ניהלתי שני פורומים במשך ארבע שנים ומעולם לא נתקלתי בכלל מגוחך כל כך.

צר לי, אבל אם ברצונך שנגיב

לניתוח שלך של Comfortably Numb, תאלץ להעלות אותו - כולו - כאן, ולא לתת לינק למקום אחר בו הוא הועלה. זכותו של הפורום לקדם את עצמו, ולהגן על דיוניו ועל גולשיו, גם על ידי מניעת העתקת הגלישה והדיון למקום אחר. כמו כן, דיני זכויות היוצרים חלים עלינו, כמובן. לפיכך, א. פרסום עצמי מותר בפורומנו, אך רק בשרשור ה-OFF. ב. דיון על ביקורות חיצוניות שלא נכתבו ע"י מי שמעלה את ההודעה, אפשרי ע"י מתן תמצית מהביקורת, או ציטוט ממנה.

מגוחך ביותר

אין לי מה לומר - זו מדיניות כל כך חריגה, עד שאני לא יודע אם לצחוק או לבכות. לינקים חיצוניים זו מהות האינטרנט - אי אפשר לחיות בגטו כתום. לגבי 'פרסום עצמי' - הלינק למאמר אינו פרסום עצמי אלא הפנייה למקור מידע עיתונאי. איסור על לינקים חיצוניים כמוהו כאיסור על נשימה באמצע הרחוב.

צר לי, אך איני מקבלת את הניתוח שלך

לינקים חיצוניים מותרים, כאשר הם רלבנטיים, ואין מאחוריהם כוונות מסחריות או אג'נדה אישית. במיוחד כאשר מדובר בניתוח שירים/אלבומים, מטרת הפורום היא שהדיון והמידע יהיה בו, מסיבות מובנות. אני לא מאמינה שאינך מבין סיבות אלו. אני כן חושבת שאתה מעוניין שאנשים יגלשו לאתר שלך, העוסק בין היתר בפינק פלויד, ואתה משתמש בפורום שלנו על מנת להעלות פרסומות לפורום שלך, באמצעות לינקים אלו. זהו ניצול לרעה של הפורום, ולא אתיר זאת. אין שום "מידע עיתונאי" בפורום שלך, זהו פורום פרטי. אין בכך כל דבר מגוחך - נהפוך הוא, זהו common sense. יחד עם זאת, אם מדיניות זו לא נראית לך, אתה מוזמן להתלונן עליה, בפורום "משוב".

מה פתאום אג'נדה אישית?

"ואין מאחוריהם כוונות מסחריות או אג'נדה אישית" כוונות מסחריות? האתר הוא מלכ"ר, אין בו אף פרסומת. אג'נדה אישית? אני חובב מוסיקה, זה הכל. גם ניהול פורום יכול להתפרש כאג'נדה אישית. מה זה בכלל אג'נדה אישית? מאיפה קלטת את המושג הסהרורי הזה? "אין שום "מידע עיתונאי" בפורום שלך, זהו פורום פרטי" על מה את מדברת? אין לי פורום פרטי באתר. אין לי שום פורום. יש לי רק מאמרים, ראיונות וביקורות. מיטב האתרים והפורומים ברשת מקשריים אליי - אז פורום פינק פלויד לא יכול לקשר אליי? "אם מדיניות זו לא נראית לך, אתה מוזמן להתלונן עליה" אין בכוונתי לפנות לפורום משוב ואין בכוונתי לנהל כאן ויכוח עקר. אני מודיע לך באחריות מלאה שמעולם לא נתקלתי בפורום כלשהו ברחבי האינטרנט שאוסר לינקים חיצוניים. המדיניות שלך בלתי תקינה, חריגה ביותר והורסת את הפורום. את מוזמנת למחוק את שמי, את מוזמנת להתלונן עליי - מה שאת רוצה. איסור על לינקים חיצוניים הוא דבר מטופש להחריד, ואין בכוונתי לעבור עליו לסדר היום. הנה דוגמה: "כנס ל www.e-chords.com יש שם ממש ממש הכל, סולואים אקורדים, טאבים..." האם את מתכוונת להכניס את כל גולשי הפורום לבית הסוהר? האם את מתכוונת לגרש את כל הגולשים? האם את מתכוונת להמשיך להתנהג כאילו שאנחנו חיים במאה השמונה-עשרה? מה הולך פה? זה פורום או מתנ"ס בדימונה?

itaikuskus

New member
משך את עייני

" מיטב האתרים והפורומים ברשת מקשריים אליי - אז פורום פינק פלויד לא יכול לקשר אליי?" אני ממש אוהב את הרעיון הזה.

תודה על הערותיך

אם יש לך הערות נוספות, אנא העבר אותם אלי במסרים, ונדון בהן שם, או שתעבירם להנהלת "תפוז" באמצעות פורום משוב. אין בכוונתי להתכתש אתך מעל גבי הפורום, ולא אענה להודעות נוספות ברוח זו, שתעלה.

את לא חושבת

שזה קצת מוגזם? כאילו, אני מקווה שהסיבות שלך זה לא מיצרים אגואיסטיים או לא יודע מה ושזה לא משחקי כח פשוט אני חושב שכל זה מיותר לא יודעף אבל לא זכור לי אף פורום שיש טאבו לפירסום קישורים חיצוניים בסופו של דבר, קישורים חיצוניים בד"כ תורמים ומעשירים דיונים ולא ניראה לי שיש פה אנשים שניפגעים מפירסומים של קישורים חיצוניים זה ניראה לי מוגזם, ושטותי ואני לא מבין את המטרה אני חושב שאנחנו חיים בעולם דמוקרטי, יכול להיות שזה זכותך, לא יודע בכלל מה זכויות מנהלי הפורום פשוט לדעתי זה סתם מעכיר ובכלל, זה מיותר

זה הכלל הנוהג בפורום מאז

שנהייתי מנהלת, לפני שנתיים וחצי. אני גמישה בנושא, אבל יש קווים אדומים. ומבחינתי, הקווים האדומים הם הפיכת הפורום ללוח מודעות למפרסמים. לכן אני מקפידה על הפרדה בין פרסומות לבין תכנים עניניים. פרסומות מקומן בשרשור ה-OFF (למעשה, "תפוז" אוסרים על פרסומות בפורום בכלל. אני מתירה אותן, בגבולות). בשרשורים, ניתן להעלות המלצות, אך ללא קישורים לאתרים מסחריים, וללא מספרי טלפון. זה לא נראה לי מוגזם. אני לא אשנה את הכלל.

על מה את מדברת בכלל?

"הקווים האדומים הם הפיכת הפורום ללוח מודעות למפרסמים" מה פתאום מפרסמים? האתר שלי הוא אתר מלכ"ר, אין בו אף פרסומת. לתת קישור למאמר על פינק פלויד זו לא פרסומת - זה נקרא **אינטרנט**. איפה את חיה? מעולם לא שמעתי טיעון כה אבסורדי...תסתובבי בכמה פורומים אחרים, תראי שהמדיניות שלך מבוססת על פיקציה מוחלטת.

The Walrus

New member
האתר הזה

נתן 10 לIn The Flesh של ווטרס, ומאחר שמחכה לנו הופעה דומה...

Comfortably Numb

ראשית, הפרשנות שלך היא טובה כמו כל פרשנות אחרת. אין כל בעיה שתכתוב את זה בעבודה שלך - ובהצלחה!
זוהי גם אינה פרשנות רעה: השיר מתאר אמן חולה או מסומם, שאינו מסוגל לעלות על הבמה. הלהקה מביאה רופא על מנת שיתן לו "זריקה", בכדי שיוכל לתפקד. זה לא כל כך מצליח. Comfortably Numb הוא שיר מורכב. יש בו הרבה רבדים, שמעורבבים זה בזה: זכרונות הילדות של רוג'ר ווטרס (הוא נזכר איך הוא הרגיש "קהה חושים" כאשר היה חולה, כילד), עם זכרונותיו הקשים מחברו סיד בארט, שהתמוטט ולא היה מסוגל עוד להופיע בפני קהל (לדברי ווטרס, אכן היה מקרה כפי שמתואר למעלה). השיר מתאר, לטעמי, את תחושת הניכור - של האמן מקהלו, מחבריו, ובסופו של דבר, מעצמו. זה שיר לא פשוט. כפי שאמרתי, כל ניתוח שתתן בעבודה, יהיה בסדר גמור.

למעלה