שאלה??

ביצוצר

New member
שאלה??

נקבעו לי אחוזי נכות צמיתים במלל,ערערתי לועדת ערר במלל והועדה לא שינתה את הנכות,פניתי לבית-דין לעבודה בערעור על החלטת המלל,בית המשפט החליט להחזיר את הענין למלל לדיון חוזר,מה הסיכויים שאותה ועדת ערר תקבל את המלצת/החלטת בית המשפט ותשנה את הנכות???

תשובה

אני לא יודע מה הסיכויים אבל אם הועדה לא תשנה החלטתה תוכל לערער שוב. אגב, הועדה חייבת לדון בערר בלב פתוח ובנפש חפצה.

גם אני לא יודע מה הסיכויים.

אבל, כאשר מחזירים ענין לועדה של המל"ל לפי פסק דין, הועדה חייבת לקיים את פסק הדין. צריך לראות מה פסק הדין אומר לה לעשות ולפי זה יהיה אפשר להעריך את הסיכויים. ברוב המקרים, פסקי הדין רק קובעים שהועדה צריכה לנמק משהו, וזה לא יביא אותה לשנות את הנכות. בחלק מהמקרים, הם אומרים לועדה להתחשב בעוד עניינים, כמו בדיקה נוספת או מסמכים רפואיים נוספים, ובמקרים כאלה יש יותר סיכוי לשינוי. אם הועדה לא תקיים את פסק הדין, תוכל לערער שוב לביה"ד לעבודה ואז יש יותר סיכויים שיעבירו את זה לועדה בהרכב אחר.

melly1

New member
בית הדין לא ממליץ לשנות אלא מחזיר

בשל פגם כלשהו בהחלטה. הדבר הטוב ביותר מבחינתך הוא לבוא עם חוות דעת מקצועית רפואית טובה שלא היתה בפניהם בפעם הקודמת ושאליה הם יהיו חייבים להתייחס.

לא מדוייק.

הועדה לא תהיה חייבת להתייחס לחוות דעת רפואית חדשה אם פסק הדין שהחזיר אליה את הענין לא הורה לעשות כך.

melly1

New member
במחינה עקרונית, אתה צודק אך הם

לרוב מתייחסים וכשהם לא התייחסו גם לאחר שחזר מבית הדין לעבודה הדבר שימש עילה לערעור חדש. מעבר לכך כשהם רואים שמי שכתב את חוות הדעת הוא בר סמכא של ממש הם לא יתעלמו מדבריו.

למעלה