שאלה

tomer153

New member
שאלה

יש לי שאלה בנוגע לתפריט היומי שלי (אני רוצה שתגידו לי כמה קלוריות) אני אוכלת 3 פרוסות לחם קל (כל פרוסה 33 קלוריות) ועליהם מרוחה גבינת סקי חצי אחוז שומן (אני אוכלת את כל זה ב2:00 בצהריים בערך וזאת הארוחה הראשונה של היום) אחרי שעה בערך אני אוכלת 2-3 תפוזים ממוצעים לא פיציים ולא גדולים ואחרי זה אם אני רעבה אני אוכלת מלפפון או גזר רציתי לדעת כמה קלוריות זה? {זאת ידידה של תומר ואני אצלו, אני כותבת מהמשתמש שלו, תודה!!!}

ranzz

New member
לידידה של תומר...

התפריט שלך לא מאוזן, לא ממצה, ובאופן כללי - גרוע ומסוכן. את לא אוכלת בכלל חלבונים. המינימום חלבונים שמומלץ לצרוך הם 0.8 גרם לקילו ממשקל גופך. כלומר אם את שוקלת לדוגמא 60 קילו את צריכה לצרוך *מינימום* 48 גרם חלבון ליום ואין מצב שאת מגיעה לזה... את אומרת שאת רק מורחת גבינת סקי ובקופסא שלמה כזאת אני מניח שיש 25-30 גרם, ואת בטוח לא אוכלת שתי קופסאות. 2-3 תפוזים - אמנם פרות הדר נחשבים כבריאים אבל הם סתם סוכרים. אין אוכל מאחה"צ ועד שאת הולכת לישון? בקיצור, את סתם נמצאת באיזה "דיאטת כסאח" שברור לך ולנו שהיא לא תעבוד. למה שלא תקראי באינטרנט על איך ליצור דיאטה נורמלית, להגיע לכמות הקלוריות המומלצת כדי לא לפגוע בגוף שלך, לאכול בריא ונכון כך שלא תרגישי רעב (ואל תגידי שאת לא מרגישה עכשיו רעב, כי גם אם זה נכון הוא עוד יבוא), ולאכול פחמימות כך שאשכרה יהיה לך כוח לבצע פעילות גופנית.

tomer153

New member
..

היא כל יום (כולל שבת )הולכת לספינינג ואחרי הספינינג יש לה אירובי מדרגה ועיצוב הגוף היא בדיאטה הזאת שלושה חודשים וכבר התרגלה היא לא רעבה אחרי הארוחות האלה . והיא שואלת מה יותר משמין תפוח או תפוז? היא רוצה להחליף את התפוזים האלה

ranzz

New member
גבר, אתה צריך לעשות לה איזה

"התערבות" לפני שידידה שלך תהיה לא קיימת או חולה או לפחות ללא מחזור, שזה בטח מציק, על אף ש.. מה אני יודע על זה
התזונה שלה נוראית וביחד עם אימונים כ"כ עצימים היא בטוח תפגע בעצמה אחרי כמה זמן. כמה עודף משקל יש לה? בשלושה חודשים של טירוף כזה היא בטח הורידה איזה 10-15 קילו לא?

tomer153

New member
..

הורידה 10 ואין לה מחזור היא ליידי עכשיו לפני הדיאטה היא שקלה 67 גובה מטר שישים וחמש עכשיו היא שוקלת 57

דיאטת רעב מסוכנת

אם התאור שלך מסכם את הצריכה שלך ביום אזי זו דיאטה מסוכנת ביותר וון שהיא מכילה מעט מאד קלוריות. את מגיעה בהערכה עד 350 -400 קקל.

ממש אני לא מבין למה אנשים עושים

את הדיאטות הדפוקות האלה (סליחה על הגסות). דיאטה גורמת לגוף להאט את חילוף החומרים כדי לשמור על הגוף במצב של חוסר במזון . מה שיקרה בסופו של דבר שבסיום הדיאטה תעלי את כל המשקל בחזרה + ריבית . מה עושים ? אוכלים פחממות (אשר מכילות ירקות וקצת פירות) + חלבונים (דגים, ביצים , עוף ) + שומן (מאגוזים או שמן זית) וככה נשארים רזים וחטובים ובכושר להרבה שנים. מספיק עם מזון מתועש : לחם , קורנפלקס , שוקולד , חטיפי אנרגיה (מכילים בעיקר סוכר ) מקווה שעזרתי.

ranzz

New member
זו התרבות שמשפיעה

עצם הפירוש של המונח "דיאטה" הוא שגוי ביסודו. דיאטה היא שם עצם שמשמעותו "תזונה". כלומר הצורה והמשמעת שבה אנחנו אוכלים. משום מה בארץ הפירוש של דיאטה הוא להיכנס למשטר מסוים לתקופה מסויימת בו מנסים להוריד במשקל ולאף אחד לא איכפת מה התוצאות שמגיעות בדרך עם "דיאטות" קיצוניות מדי: - איבוד מסת שריר. - פגיעה בקצב חילוף החומרים. - שינויים הורמונליים שעלולים להיות קריטיים ובלתי הפיכים. - השפעות פסיכולוגיות ניכרות. לדעתי הרבה יותר חשוב שבמקום שיעורי """ספורט""" בבית הספר יהיו שיעורי תזונה נכונה. אם היה שיעור בבית ספר שמסביר לבחורה הזאת מה היא עלולה לגרום לעצמה, אולי דברים כאלה היו קורים פחות וגם גל האנורקסיה והבולמיה שתוקף את האינטרנט (בין השאר) לאחרונה לא היה קורה. בקיצור, כמו תמיד.. מאשימים את החינוך
אני לפחות.

הבעיה שתזונה זה לא מדע טהור

ויש הרבה גישות בתחום וכמו כולם חלקם קצת צודקות וקצת טועות.

רון ו

New member
תרבות התחלואים...

תזונה דוקא למדו בבתי ספר (יסודיים) לפחות לפני 30 שנה ... הבעיה היא לא הידע בתזונה, אלא כפי שטענת התרבות שמעודדת חריגויות למיניהן ואפילו מקצה להם מראש אחוז באוכלוסיה. אם כולנו שמענו על תופעת האנורקסיה איך לא נחשוד בכל ילדה שמנסה לרזות שהיא לא הקורבן הבא > בבחינת נבואה שמגשימה את עצמה? יש מרחק רב בין דיאטה קיצונית לתקופה קצרה לבין הפרעת אכילה וראוי לא להפחיד או לטשטש את ההבדל השמן הזה - כי בכך באמת טמונה סכנה.

ranzz

New member
ממש לא חיברתי בין השניים.

אולי כך השתמע מדבריי רק בגלל ששני המקרים היו במשפט אחד, אבל זו לא הייתה כוונתי. אגב, הגדרת המונח "אנורקסיה" הוא הפרעת אכילה. אם בחורה חושבת שהיא חייבת לאכול 400 קלוריות ביום אחרת היא לא תרזה, אני חושב שזה יוכל ליפול בקטגוריית הפרעת אכילה, לא? מה בנוגע לבן אדם בריא לחלוטין שמתאמן ושומר על תזונה נכונה, אבל מרגיש דיכאון עמוק לכמה שעות לאחר שמעד ואכל שוקולד או אוכל שומני אחר? זו לא הפרעת אכילה? אני חושב ש"ההבדל השמן" שאתה מדבר עליו עלול להיות יותר רזה ממה שאתה חושב.

רון ו

New member
מלכודת ההתוויה

זו בדיוק הסכנה ממנה התרעתי, התופעות האלו הן בנות חלוף אותה נערה מן הסתם תתיאש מהדיאטה ואותו דיכאון יסתבר בכלל ממקור אחר - אלא אם כן נתווה עליהם מיד תופעה בעייתית כבדה, שתהפוך בבחינת נבואה שמגשימה את עצמה.

tomer153

New member
חחחחחחחחחחחחחחחח

קרעת אותי היא באמת ילדה דפוקה (אה והיא פעם בחודש אוכלת עוף קטן)

למעלה