כמה מילים על הסכם ז'ינבה (לפי המתאר
שהבאת) 1.ישראל תהיה אחת מהמדינות השלישיות שישתתפו במאמץ שיקום הפליטים ותתייחס כבסיס לחישוב מספר הפליטים שהיא תקלוט, בממוצע המספרים שייקלטו במדינות השלישיות. ההסכם יביא לפתרון קבוע ומלא של סוגיית הפליטים ולאחריו לא יהיו שום תביעות נוספות בנושא. הכרה מלאה לפיכך זבכות השיבה ומתן לגיטימציה להחזרת פליטים לארץ.לא מצויין גם מספר הפליטים אני חושב שמדובר על עשרות ואולי מאות אלפים בכל אופן הניסוח מסוכן ומעורפל משהו. 2.לגבי ירושלים ,נשאלת השאלה האם קיים גורם דתי אורתודוכסי המוכן לחתום על כך שירושלים שמרצ משאירה לישראל היא יהודית משמע שאר האיזורים הינם ירושלים רבתי או יותר נכון אינם ירושלים של היהודים. בגדול יש צורך באישור דתי לעניין וכן באישור צבאי בטחוני .אני לא מכיר ממש את ירושלים ולא חכם יהיה לקבוע גבולות של עיר כל כך עדינה ללא אישור עליון ממי שנדרש לתת אותו (נ"ל) 3.כל ההבטחות מדברות שם על גישה חופשית להר הבית,מדינה פלסטינית שנלחמת בטרור ומכירה בישראל ,גישות לכבישים חשובים שיהיו מן הסתם חשופים למטרות פלסטיניות באופן ברור ומוחץ לא קויימו עד כה. לדעתי כל הסכם שכזה היה מקבל את אישור העם ממזמן וע"י שתי המפלגות הגדולות ,אלא מה הפלסטינים מעולם לא עמדו בהתחייבויותיהם. ריצת האמוק המטורפת לעבר עוד ועוד וויתורים ישראלים אינו עומד כרגע על הפרק. 4.אני שמח שהבאת קישור ישראלי בעברית אבל תרשה לי לא להאמין לדברים שנכתבים בעברית ותביא לי קישור באנגלית/ערבית (עם תרגום כמובן) של הצד הפלסטיני או לפחות של צד נייטרלי בעניין כדי שאוכל לבדוק מה "מוכרים" לפלסטינים או אולי מה לא "מוכרים" לנו. אף פלסטיני בר דעת לא קיבל מעולם על עצמו הסכם כזה.ברק נתן להם את ירושלים והם סירבו .ההסכם בעברית מעורפל מדי. אודה אם תוכל לשלוח קישור באנגלית תודה ליאור