שאלה

i l u v a t a r

New member
שאלה

תגידו, האם הרעיון של פינוי ערבים למדינות ערביות בהסכמה הוא ישים? אם כן, למה לא מיישמים אותו, האם מרץ תומכים ברעיון? עוד שאלה, באיזה סוג של חלוקה מרץ תומכים, כולל ירושלים או לא? החלוקה תהיה של חצי מדינה?

לא רק שהוא לא ישים

זה פשוט פשע להציע רעיון קליינריסטי דוחה שכזה בעוד שאותם סכומי כסף אסטרונומיים שכאלה יילכו לפלשתינאים במקום לרווחתם של אזרחי מדינת ישראל.

NIKESTYLE

New member
אל תקבע מראש שהוא לא ישים.

ואין בכך שום פשע לאפשר לאנשים שיירצו בכך לתת להם לעבור למדינה אחרת בה תתבטא השקפת עולמם,הדת שלהם ,הערכים שלהם והתרבות שלהם בצורה הטובה ביותר. זה לא משהו של שחור ולבן וצריך לבדוק את הרעיון הזה עד תום ולראות אם ניתן ליישם אותו ובאיזה עוצמה הפשע היחידי אם כבר קיים הוא לפסול מראש רעיונות שאמורים לחזק את ישראל כדמוקרטית אך לא פחות כיהודית.

הוא לא יהיה ישים בלחץ בינ"ל.

אף מדינה לא תקלוט את כמויות הפלשתינאים שגורשו וגם מעט מאוד פלשתינאים יסכימו לעזוב את אדמותיהם. חוץ מזה, ביום הבחירות כל אחד מחזיק בידו 250,000 ש"ח. כמה אנשים באמת יעדיפו שהכסף הזה יילך לאיזה מוחמד משכם ולא לחינוך ורווחת ילדיו ?!?

NIKESTYLE

New member
אולי יהיו מדינות שרוצות בהן מי יודע

בכל מקרה נתחיל שלב שלב שנגיע לגשר אז נעבור אותו ההצעה כשמה כן היא רק הצעה בינתיים

Nellie Bly

New member
שיעור היסטוריה-

מי היה המנהיג שהעלה את הרעיון של גרוש מרצון? מי יודע?

noamjen

New member
היטלר.

גם קרא לזה בשם שהימנים מאוד אוהבים - טרנספר. רק חבל ש-60 שנה אחרי המדינה הם פתאום הבינו את הקונוטציה השלישית של המילה הזאת.

Nellie Bly

New member
השוואה חולנית?מה ההבדל בכלל?

הימין מתעקש להכניס את השואה לכל השיח הפוליטי בארץ.ופתאום,שאדם הרואה עצמו כחבר כנסת מתכנן אותן תוכניות שיזם היטלר זו השוואה חולנית?

אוי תעשה לי טובה

בין מרזל להיטלר יש קצת הבדל, ואם אתה לא רואה אותו כנראה שיש לך בעיה רצינית.

גם לי יש שאלה

מי יודע מדוע זכה הנורבגי פרידג'וף נאנסן בפרס נובל לשלום ב 1922?

NIKESTYLE

New member
מרצ תומכים בוויתורים ללא גבולות

ככה זה שהאדם במרכז המדינה בשוליים..................

מרצ תומכת בהבנות על בסיס הסכם ז'נבה

כל המהלכים האלה נועדו על מנת ליצור מדינת ישראל חזקה ומגובשת הרבה יותר.

NIKESTYLE

New member
במקום לצייר את התוכן במעטפה על

שם נחמד כזה או אחר כדאי שתספר לציבור הרחב מה אומרות הסכמות ז'נבה

אני לא צריך להגיד לציבור

מי שלא אטום ומעניין אותו לדעת מה אומר הסכם ז'נבה, יכול פשוט להכנס לאתר הסכם ז'נבה ולקרוא את תוכנו. יש שקיפות מלאה.

NIKESTYLE

New member
כמה מילים על הסכם ז'ינבה (לפי המתאר

שהבאת) 1.ישראל תהיה אחת מהמדינות השלישיות שישתתפו במאמץ שיקום הפליטים ותתייחס כבסיס לחישוב מספר הפליטים שהיא תקלוט, בממוצע המספרים שייקלטו במדינות השלישיות. ההסכם יביא לפתרון קבוע ומלא של סוגיית הפליטים ולאחריו לא יהיו שום תביעות נוספות בנושא. הכרה מלאה לפיכך זבכות השיבה ומתן לגיטימציה להחזרת פליטים לארץ.לא מצויין גם מספר הפליטים אני חושב שמדובר על עשרות ואולי מאות אלפים בכל אופן הניסוח מסוכן ומעורפל משהו. 2.לגבי ירושלים ,נשאלת השאלה האם קיים גורם דתי אורתודוכסי המוכן לחתום על כך שירושלים שמרצ משאירה לישראל היא יהודית משמע שאר האיזורים הינם ירושלים רבתי או יותר נכון אינם ירושלים של היהודים. בגדול יש צורך באישור דתי לעניין וכן באישור צבאי בטחוני .אני לא מכיר ממש את ירושלים ולא חכם יהיה לקבוע גבולות של עיר כל כך עדינה ללא אישור עליון ממי שנדרש לתת אותו (נ"ל) 3.כל ההבטחות מדברות שם על גישה חופשית להר הבית,מדינה פלסטינית שנלחמת בטרור ומכירה בישראל ,גישות לכבישים חשובים שיהיו מן הסתם חשופים למטרות פלסטיניות באופן ברור ומוחץ לא קויימו עד כה. לדעתי כל הסכם שכזה היה מקבל את אישור העם ממזמן וע"י שתי המפלגות הגדולות ,אלא מה הפלסטינים מעולם לא עמדו בהתחייבויותיהם. ריצת האמוק המטורפת לעבר עוד ועוד וויתורים ישראלים אינו עומד כרגע על הפרק. 4.אני שמח שהבאת קישור ישראלי בעברית אבל תרשה לי לא להאמין לדברים שנכתבים בעברית ותביא לי קישור באנגלית/ערבית (עם תרגום כמובן) של הצד הפלסטיני או לפחות של צד נייטרלי בעניין כדי שאוכל לבדוק מה "מוכרים" לפלסטינים או אולי מה לא "מוכרים" לנו. אף פלסטיני בר דעת לא קיבל מעולם על עצמו הסכם כזה.ברק נתן להם את ירושלים והם סירבו .ההסכם בעברית מעורפל מדי. אודה אם תוכל לשלוח קישור באנגלית תודה ליאור

ליאור ט

New member
ההפך

הערה קטנה - מדינת ישראל חזקה ומגובשת נועדה כדי לשרת את האדם שבתוכה ולא ההפך.

NIKESTYLE

New member
הנשיא קנדי אמר פעם:אל תשאל מה

המדינה יכולה לעשות בשבילך.תשאל מה אתה יכול לעשות למען המדינה. האדם במרכז היא תוצאה של מדינה חזקה ולא להפך. הססמא לא במקרה נחתה על מרצ אלא מדגישה את הרצון של מרצ להפוך את ישראל למדינת כל אזרחיה ,לבטל את היהדות ולקרב לתוכה מיעוטים שונים ומשונים. אין לי בעיה עם הדיעות האלה ,אנחנו נלחם נגד זה בקלפי אבל לפחות תהיו ישרים עם עצמכם ותגידו את האמת

מרצ לא מסתירה את רצונותיה

הפרדת דת ומדינה היא אחת מרצונותיה. אם את/ה רואה בהמשך השליטה של הממסד החרדי ובשוויון זכוית לנשים כביטול היהדות במדינת ישראל, אין לי אלא להצטער בשבילך. אגב, לפני שאת/ה מתחיל/ה להטיח האשמות זדוניות מכל עבר, רצוי שתקרא/י את פרק דת ומדינה במצע מרצ... כי אנחנו לא שינוי ולא חץ. http://www.myparty.org.il/elections/maza.php?id=23

למעלה