שאלה

samisam

New member
שאלה

מה זו אומרת מוחתמים ברמת החתמה גבוהה בחמוסים???

מעייניT

New member
לא נראה לי שאפשר להחתים

כי זה יונק והוא זקוק לאמא ונגיד ואפשר אף פעם לא יהיה תחליף לחלב ולחום של אמא

Sweet Fantasy

New member
אין קשר

החתמה אפשר לעשות עם כל חיה (כמעט) לא קשור למשפחה אליה היא שייכת. יונקים או עופות וכו'.. יש תחליפים היום להכל, כמובן שזהלא כמו האמא, אבל יש הכל. מה עושים עם גורי חתולים יתומים לדוגמא? או אפילו עם קופים באפריקה שציידים הרגו את אמא שלהם..

Sweet Fantasy

New member
החתמה ברמה גבוהה

חמוסים אינם מוחתמים בכלל, הם מורגלים.. אנשים שרושמים שהחמוס שלהם מורגל טועים במושג. החתמה היא לקיחת גור מאימו מיד אחרי הלידה וגידולו במקום האם, האכלה, ניקיון, עידוד לצרכים וכל מה שאמא עושה עד הגמילה, כך בעצם הגור שגדל ע"י האדם מורגל אליו ב100%. חמוסים אינם נלקחים מאימם מיד אחרי הלידה, הם מורגלים עם פתיחת העיניים למגע אדם וריח האדם, המגדל מרגיל אותם אליו מגיל צעיר ולכן הם מורגלים ברמה גבוהה ולא מוחתמים. יש מגדלים שלא טורחים להשקיע זמן בהכרות עם הגורים בגיל צעיר (והקריטי ע"מ שהגורים יגדלו להכיר ולאהוב בני אדם ולא לנשוך) ולכן מקבלים גורים בוגרים נשכנים. בקיצור אל תאמין לכל מודעה שאת רואה באינטרנט, כל אחד ירשום שהחמוס שלו "מוחתם" בשביל למכור. בשאלות הנפוצות יש לך תשובה ל"איך בוחרים מגדל טוב" תקרא. ממליצה לחכות לעונת ההמלטות ולא להתפתה לקנות עכשיו.

samisam

New member
תודה ,עוד שאלה...

תודה על התשובה המהירה, יש לי עוד שאלה תגידו כמה אתם חושבים שהחמוס שלכם אוהב אותכם ומחכה לכם שתחזרו הביתה? ,החמוס יותר קרוב מכלב או שזה שונה לגמרי?

Sweet Fantasy

New member
לא שונה לגמרי, אבל שונה

החמוס אוהב, מכיר ומזהה את בעליו. הוא נקשר אליהם, חמוס שחי לבד לדעתי מפגין יותר חיבה לבעלים שלו. חמוסים שחיים בזוגות ויותר פחות זקוקים למטפל (אבל כמובן שגם קשורים אליו) כל חמוס מפגין בצורה שונה את חיבתו למגדל. יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות, מה שבטוח כולם מזהים מה המטפל שלהם. חמוסים שממש קשורים למטפל שלבם, גם ישמחו כאשר הם חוזרים הביתה, ויעשו להם קבלת פנים נעימה (בין אם זה ליקוקים ובים אם זה לראות את כל החדר שלך מבולגן ואכול חלקית
) כלב מפגין הרבה יותר חיבה, ורואים את האהבה שלו בצורה ברורה, כלב גם נקשר לשאר בני הבית החמוס בדר'כ נקשר למישהו אחד הכי הרבה ואת השאר רק מסמפט
בקיצור, החמוס אוהב, אבל לא תמיד רואים. שלא כמו אצל הכלבים.

samisam

New member
איזה יופי../images/Emo99.gif

אני ממש מחכה לזה אני מגדל אוגרים סיברים כבר שנה והם לא מראים חיבה
כל שהיא חוץ מזה שהם לא נושכים יש לי בהצלחה משפחה שלמה של אוגרים מאושרים

Sweet Fantasy

New member
רק תזהר שלא

יפגשו בטעות
(החמוסים והאוגרים) וד'א זה שהם לא נושכים, זה כבר מעיד על סוג של חיבה.. הם סומכים עליך.

samisam

New member
חחחח

הילד שלי יהרוג אותי ואת אמא שלו אם רמבו וחביבה(שמת מצחיקים שהילד שלי נתן חחח) או הקטנים ימותו והוא לא נותן לנו להיות איתם כי הוא אוהב אותם כל כך אז לי יש זמן רק בבוקר להיות איתם

DR SHORR

New member
החתמה

המושג "החתמה" נובע מעולם אחר ולא של חמוסים. הזואולוג הנודע קונראד לורנץ הראה שניתן להחתים אפרוחי ברווזים כך שחשבו שהוא (לורנץ) האמא שלהם והם עקבו אחריו לכל מקום והתייחסו אליו כאל אמא לכל דבר. זה לא קיים בחמוסים. כאשר אנשים כותבים "חמוס מוכתם" - כוונתם לכך שהוא מאולף ומורגל לחיי הבית (עושה את הצרכים בארגז החול וכדומה) אבל אין בין זה להחתמה דבר וחצי דבר.

למעלה