שאלה

שאלה

שמי דניאל אני בכתה ז" רציתי לדעת האים גם לילדים שלי יהיה טורט

שלום דניאל ../images/Emo39.gif

אני איריס, בת 29, ואני "טוראטניקית" בערך מגיל 8. כרגע יש לי תינוקת חמודה בבטן, ואולי גם לה יהיה טוראט. כתבתי "אולי", כיוון שאי אפשר כיום לדעת מה הסיכוי המדוייק. אני גם חושבת שזה לא כל כך משנה. למה? כיוון שאני יודעת שאפשר לחיות חיים נעימים וטובים גם כשלוקים בתסמונת. אפשר לעבוד בעבודות "שוות", אפשר להיות נאהבים, ואפשר לעשות המון דברים שעושים לנו טוב. התסמונת הזאת אמנם "מקלקלת לנו" לפעמים את גיל הילדות או ההתבגרות, אבל... מה שעובר עליך עכשיו אינו משקף בכלל את המשך חייך. אני זוכרת היטב כמה קשה להיות טוראטניקית בכיתה ז' (ובכלל, בבית הספר). ההמשך הוא בד"כ הרבה יותר קל. (אני כותבת מניסיון שלי ואני גם מכירה בערך 30 טוראטניקים "בוגרים" אחרים, שכמעט כולם יספרו לך שהגיל הכי קשה הוא גיל הנעורים). אח"כ (אצלי זה היה סביב סיום הצבא) הטיקים הופכים לפחות תכופים (כן, אנחנו פשוט מרגישים פחות "צורך לטקטק" !), והכי חשוב... האנשים שסביבנו אינם עוד בני 13, ולכן הם כבר לא מציקים לנו. ככה שלדעתי, מאוד לא כדאי "לשפוט את החיים" בגילך, כי מה שעוברים טוראטניקים בגילך ממש-ממש לא משקף את כל המשך חייך. ובינתיים... הסוד לחיים טובים הוא לא לקחת ללב שום דבר. לא להתרגש מהערות של ילדים טמבלים, ולא להיעלב משטויות. צריך לדעת שאנחנו שווים המון, ושאם מישהו חושב אחרת... כנראה יש לו בעיה עם עצמו. לסיום רק אספר לך, שאני מעדיפה שהבת שלי תהיה יפה וחכמה ולוקה בטוראט, מאשר טיפשה ומכוערת ללא טוראט. אם תגיעו ביום שישי ל"בית פתוח", אשמח להיפגש איתך, לדבר איתך ולענות לך על שאלות.

../images/Emo70.gifגם אני נאלמתי דום מתשובתך

כה רהוטה, כה מרגשת, כה יפה, כה וכה. נאלמתי ונעלמתי.

הלנה

New member
צוללת ../images/Emo24.gif את מקסימה../images/Emo23.gif

ודניאל ברוך הבא

כל הכבוד צוללת .. ../images/Emo45.gif רק שאלה

קטנה .. את מכירה 30 טוראטניקים "בוגרים" ????? אהבתי את מה שכתבת

שביק

New member
צוללת יקרה, אין מה להוסיף על דברייך

מאד נכון, מאד ממצה ואין צורך להוסיף מילה. ולדניאל, ברוכה הבאה. שביק

ש ל י ק

New member