שאלה...

דוקודור

New member
שאלה...

אנימתלבט להצביע בין מרצ לבין העבודה , אולי תוכלו לשכנע אותי למה כדי לי להצביע עבורכם? במה אתם שונים בדברים מהותיים מהעבודה בראשות פרץ שיש לו כרגע סיכוי להרבה יותר מנדטים ממרצ.

אמינות

הצבעה למרצ היא הצבעה בטוחה - אם קראת את המצע, ואם אתה מסכים איתו, אתה יכול להיות בטוח שבהתאם אליו יצביעו הח"כים של מרצ בכל הצבעה שתהיה בכנסת. מרצ לא משנה את דעתה כל יום, בהתאם לכסאות שמציעים לה בממשלה. לעומתה, מפלגת העבודה הוכיחה שוב ושוב, שלא משנה מי עומד בראשה, ולא משנה על איזו אג'נדה היא מדברת בבחירות ובמצע, בסופו של עניין היא מיישרת קו עם המפלגה הגדולה ביותר ונכנסת איתה לממשלה תוך כדי ויתורים על דרישה למו"מ מדיני, צמצום הפערים החברתיים, מאבק בכפייה הדתית ופעילות למען זכויות אדם. יש כמובן, הבדלים אידיאולוגיים בין שתי המפלגות, אך לדעתי זה ההבדל המהותי ביותר. ואגב, לא מצביעים למי שהולך לקבל יותר מנדטים, אלא למי שמאמינים בדרכו.

ערב רב

New member
דבריך מופרכים לחלוטין

כן, אולי אפשר לסמוך על מרצ שאם תקבל 61 מנדטים אז היא תיישם את מצעה רובו ככולו, אבל לא על זה מדובר - השאלה היא אלו חלקים מצומצמים ממצעה היא תפעל ליישם יותר מכל בשותפות כמפלגה קטנטנה בקואליציה של אולמרט, בוודאי לא רובם. התשובה היא כמובן שמרצ כרגיל תמכור את כל מצעה למען רה"מ שיואיל בטובו לדבר עם אבו-מאזן, בדיוק כפי ששולה אלוני פרשה ממשרד החינוך ויוסי שריד התפטר מהממשלה למען ש"ס, הכל למען "תהליך השלום". לכן קמה שינוי, כדי להקים מרצ חדש שתהפוך את סדר העדיפויות המעוות הזה ותתן למצע האזרחי את העדיפות הראשונה. בבחירות הקרובות לא תהיה מפלגה כזו, אבל גם קדימה וליברמן שמות את הנושא הזה בעדיפות שנייה, ממש כמו מרצ.

כהרגלך

הבנת מה שרצית להבין. טיפוסים שכמותך ממש ממאיסים את הגלישה בפורומים של השמאל. חבל שאין לי את חוסר התכלית המוחלט בחיים הכרוך בללכת להציק לימנים בפורומים שלהם.

ערב רב

New member
זה לא פורום של השמאל, זה פורום פתוח

וכדאי שתתחיל להפנים זאת.

ערב רב

New member
../images/Emo2.gif אני מניח שמנהל הפורום יידע לטפל

בגולשים המתנהגים באופן בלתי הולם בפורום, אפילו הם קשורים בדרך כזו או אחרת במרצ.

the mnm factor

New member
מה שיותם אמר מבחינתי מדויק לחלוטין

אני רק אוסיף שכשאתה מצביע למפלגת העבודה אתה לא רק מצביע לאנשים כמו עמי איילון (זה עם א' כן?) או יולי תמיר... שהם אנשים טובים, באמת. אתה גם מצביע לפואד, לדני יתום, לאפרים סנה ולוויצמן שירי (אם הוא עוד נמצא שם). אז ככה שלמרות האופוריה של העבודה על כך שיש להם "נבחרת מנצחת" (אני אגב ממש מתרשם לרעה מברוורמן ומבוז'י)- יש שם גם כמה זייפנים לא קטנים- ובעיקר יש להם מנצח חסר נסיון לחלוטין.

croovy

New member
../images/Emo204.gifהעבודה לא בטוחים במצעם הכלכלי

פרץ וברוורמן (מי שפרץ היה רוצה שיהיה שר האוצר שלו) סותרים אחד את השני. ברוורמן אומר בסופו של דבר שפרץ מדבר שטויות. וזה לא משנה שלעבודה יהיו בסוף יותר מנדטים. אם אתה מאמין יותר במטרות של מרצ, אז עדיף שתחזק אותה. היא לא תחליש את העבודה בשום צורה. היא רק תכוון את הממשלה יותר למטרות של מרצ.

אמורוסו

New member
שתי המפלגות ימסרו את ארץ ישראל

יש לי הרגשה שאנשי מרצ ייעשו זאת יותר בשמחה מאשר אנשי מפלגת העבודה שאולי יהיו אדישים יותר.

למעלה