שאלה

ARIK667

New member
שאלה

בטוח לכולם קרה מקרה כזה... אני הכחול עובר בצומת לא מרומזר במהירות 90 קמ"ש.... אני רואה עוד לפני שאני עובר את הצומת מכונית משמאל שבאה לכיוון נסיעה שלי ונוסעת ב מהירות 20 קמ"ש (היה לה תמרור עצור לפני זה..ובגלל זה המהירות שלה כל כך נמוכה ביחס לשלי)...בזמן אנחנו נוסעים באותו כיוון נסיעה והמכונית החמוה מגבירה את מהירותה..האם אני יכול לעקוף אותה מימין? תודה

ARIK667

New member
אז ככה

קודם כל תודה לעונים. אני רוצה לציין, כי המכונית החומה עוברת לפני את הצומת....נוסעת במסלול שלי במהירות 40 קמ"A ככה...ומגבירה לאט לאט.. בנתיים אני בא מנתיב הימני במהירות קבועה של 90 קמ"A.. השאלה היא האם עכשיו מותר לי לעבור? מצטער שאני מנג'ס, אבלאני רק רוצה להיות בטוח...

רן88

New member
../images/Emo207.gif מי אשם בתאונה?

נהג נוסע בדרך עירונית שבה המהירות המותרת היא 50 קמ"ש במהירות של 100 קמ"ש. נהג אחר רוצה לפנות לכביש וצריך לתת זכות קדימה לרכב שנוסע מהר. הוא לא מעריך נכון את המהירות של הרכב הראשון ונכנס לצומת, הרכב הראשון נכנס בו. מי אשם? מצד אחד, רכב א' נסע הרבה מעל המהירות המותרת, מצד שני, רכב ב' כביכול לא נתן לו זכות קדימה. לשואל השאלה. אני לא כ"כ יודע מה תיאורטית התשובה, אבל אני יכול להגיד לך שבפועל צומת בגודל כזה יהיה מרומזר.

costaet

New member
יכול להיות גם לא מרומזר

ישנם צמתים כאלה גם לא מרומזרים. בקשר למי אשם, זה יקבע בבית משפט ותלוי בכמה דברים, כמו האם יצליחו להוכיח שהנהג שנסע מהר באמת נסע מהר ועד כמה מהר (זה לא פשוט) אבל בעיקר זה תלוי בטיב עורכי הדין של הצדדים.

רן88

New member
מכיוון שאני לא מדבר על מקרה אמיתי,

אלא על משהו תיאורטי בלבד בוא נניח את עורכי הדין ואת ההוכחות בצד. נהג א' נסע ב-100 קמ"ש, נהג ב' נכנס לצומת למרות זאת. מי האשם?

Superdror

New member
שניהם.

האחד שנסע במהירות גבוהה מאוד ביחס לתנאי השטח. השני - שהתפרץ לכביש. במשפט, אם יזכו להגיע אליו במהירות המדוברת - סביר להניח ששניהם יפרדו מהרשיון גם ככה לכמה חודשים טובים.

למעלה