שאלה...

פיגועים

לצערינו הרב ילדינו נתקלים במילה פיגוע כאחת המילים הראשונות ששומעים וכמה שננסה להגן עליהם שלא ישמעו , אלא החיים במדינה היום וגרוע מזה בעולם כולו , אני היתי מנסה להסביר ברמה הכי פשטנית : אנשים רעים שלא אוהבים אותנו מנסים לפגוע בנו , באותו משפט היתי אומרת שאנחנו חזקים ונצליח על הרעים כי זה מעורר פחדים שהם ברורים ורק נקווה שהכי מהר שאפשר לא נצטרך להסביר , רק שלום.

נעה גל

New member
noa_f - תקראי בבקשה את מה שכתבה

כאן אמא של ירין, ותעשי את ההקשר למה שכתבתי לך אז לגבי טוב לעומת רע כפי שהם מצטיירים לנו בפנים, ולמה דיסני כל כך קלעו לגבי זה... והנה ההסבר שלי לגבי פיגוע: אני משתדלת לא הכניס את השקפת העולם שלי והמחשבות שלי על ערבים ויהודים ומלחמות ופוליטיקה בהסברים מהסוג הזה, כי לא זו היתה השאלה (לדעתי, כמובן). הייתי אומרת (וגם אמרתי כשאורן שאלה) שפיגוע הוא: פצצה שהונחה ע"י אנשים והתפוצצה ופגעה באנשים רבים. מטוס שנכנס במגדל והמגדל קרס ואנשים רבים נפגעו. אם מכאן, ממשיכות השאלות - מי שם את הפצצה? ולמה? אני גם מסבירה. אני מנסה להיות אובייקטיבית (אני מודה שזה כמעט בלתי אפשרי) עד כמה שאני יכולה. אני משתדלת לא להשתמש ב"אנשים רעים" בגלל שלמרות שאמא של ירין לא אמרה את זה במפורש, ילד יכול לעשות את ההקשר ל"רעים" ו "ערבים" באופן כללי. ובדיוק באותה מידה הוא יכול לעשות הקשר של "טובים" ל"יהודים". ואנחנו יודעים שבשני המקרים זה לא מדויק. אני כן מסבירה אבל, שאנחנו במלחמה נגד הפלשתינאים. ומכאן, שוב, אני ממשיכה אם נשאלות שאלות.

זאת שאלה פוליטית

ההסבר שלי אינו כמו של אמא של ירין. אני חושבת שפיגוע זה כשאזרח נפגע במלחמה. אבל זאת אני. והגדרות זה דבר שונה מאחד לאחד (ראי, למשל, את הדיונים בין צפריר ודסי אשר), אז אולי תשאלי את עצמך מה זה פיגוע בשבילך. אני חושבת שזה מה שהבת שלך רוצה לשמוע.

noa_f

New member
נעה , לא יעזור לך

אני עדיין חושבת שהסרט הזה גרוע ביותר (חוץ מהמוסיקה) - דיסני לא כותבים "אגדות" טובות בזמן האחרון, הן נעשו פשטניות מדי ובעלות יותר מדי ערכי פי.סי. כאשר הם משתמשים באגדות ישנות הם יותר מצליחים, וטוב ורע יש בכל הסרטים שלהם.

נעה גל

New member
לא ניסיתי לשנות את דעתך בנושא

אגב, גם אני לא חושבת שזה סרט טוב. ואני די מסכימה איתך בכל הביקורת על התכנים של דסני (אגב, הם מעולים בכל השאר, מוסיקה, אנימציה וכו´), אלא, רק הדגשתי (שוב) את הנקודה, שבסה"כ דיסני במקרה הספציפי הזה, השתמשו במשהו מאוד בסיסי שיש בכולנו. זה כמובן, לא הופך את זה לטוב.

למעלה