שאלה

ARIK667

New member
שאלה

יש לי שאלה: מתי אפשר לעקוף רכב מימין? אני זוכר שהמורה שלי אמר לי שיש 2 מקרים : א. כשהרכב פונה שמאלה (איתות שמאלה) ב. כשיש טורים. את הסעיף הראשון הבנתי, אבל את הסעיף השני לא הבנתי. אתם יכולים להסביר לי? ואשמח אם תצרפו איור מתאים למקרה.

רן88

New member
הסבר לסעיף השני

דמיין כביש חד סטרי עם שני נתיבים במסלול הנסיעה. יש פקק ושני הטורים נעים במהירות נמוכה עד אפסית. אם לרגע אחד הטור הימני יזוז יותר מהר מהשמאלי זו לא תחשב עקיפה מימין. מוסיף ציור להמחשה, אף על פי שנראה לי שההסבר מבהיר את העניין.

moshe alfasi

New member
אני אישית מבין את זה.

הרבה כבוד על ההשקעה, פורום רציני ביותר!

be_roo

New member
יש עוד מקרים:

ג. כאשר אתה נמצא בנתיב לפניה ימינה בלבד ד. כאשר פונים שמאלה בשני נתיבים מגבילים, אבל רק עד להשלמת הפניה. ה. רכב בנתיב לתחבורה ציבורית.

ARIK667

New member
בקשר לסעיף ה

נתיב תחבורה ציבורית לא נמצא בדר"כ בצד הכי ימני?ויש לי עוד שאלה:אני השחור נוסע במהירות 85 קמ"ש...הצהוב- זה חבר שלי (לשם דוגמא)...הוא הגיע בהמירות יחסית נמוכה (היה צריך להביא זכות קדימה, ואז לעבור)...המהירות שלו כשהוא הגיע לכביש שלי הוא 20 קמ"ש ואני מתקרב עליו יותר ויותר...אסור לי לעקוף?

be_roo

New member
סעיף ה': זו בדיוק הכוונה

לרכב שנוסע בנת"צ מותר לעקוף מימין, אחרת היה עליו הלתאים את מהירותו לזו של הנתיב משמאל וכל היתרון של הנת"צ היה הולך לאיבוד. הציור שציירת הוא של צומת שבו אסור לעקוף משום כיוון בכל מקרה. מעבר לכך, מצוייר שם רק נתיב אחד בכיוון הנסיעה כך שעקיפה מימין אפשרית רק בשול והיא ממילא אסורה. אם הוא לא נתן לך זכות קדימה והתפרץ לצומת, מאיטים למהירותו.

ARIK667

New member
בציור שצירתי זה דו סטרי עם שני

נתיבים בכל כיוון נסיעה ועכשיו אפשר לעקוף?

למעלה