שאלה ????

flyhobby

New member
שאלה ????

לא מאמין שזה יקרה אבל נניח במידה שאף אחד בישראל לא הולך לכלפי להצביע ואזרחי המדינה מחליטים לא לגשת להצביע , תוצאה ישירה שאף מפלגה לא תעבור את אחוז החסימה מה יקרה במצב כזה על פי חוקי המדינה ? 1.האם כל הכנסת (המושחתת) תלך הביתה ותוחלף על ידי אנשים טובים שבאמת רוצים את טובת הציבור ? 2.האם במקרה כזה אחוז החסימה ירד ותיבחר מפלגה אשר קיבלה את רב הקולות מהאחוז הקטן שהגיע להצביע ? יש כאן משהו שיכול לתת תשובה מוסמכת למקרה כזה ??? תודה מראש אזרח מודאג

motyka

New member
אחוז החסימה נקבע ע"פ כמות המצביעים

אם יבואו ביום הבחירות רק 6 איש ויצביעו, אחוז החסימה יהיה אדם אחד. והכנסת תיבחר על פי התפלגות ההצבעה של אותם 6 איש.

flyhobby

New member
זאת אומרת שאם יגיעו 0 אנשים

אז כל הכנסת הולכת הביתה אם הבנתי נכון

flyhobby

New member
בעצם יש בעיה

נראה לי משהו כאן לא הוגן , למה המועמד מצביע בכלל הרי הוא מצביע למען עצמו , זה לא תקני ( לדעתי יש להוציא מהקלפי את הפתקים של אותו מועמד ועליו לבחור במישהו אחר מהרשימה ולא בעצמו או פתק לבן כמובן ) כשהייתי בבית הספר , והיינו מבצעים בחירות , הנבחר היה מוריד את ראשו על השולחן והיו נספרים הקולות המצביעים מבלי שהנבחר היה יודע מי בחר בו ומי לא , כך לגבי כל מתמודד .

למה לא תקני?

לכל אזרח שמופיע בספר הבוחרים קיימת הזכות להצביע בבחירות הכלליות. גם בפרלמנט בבית ספר שלי המועמד מוריד את הראש אבל הוא עדיין יכול להצביע לעצמו. הזכות שלו קיימת. ומצביעים עם פתק אחד, לרשימה. אין בחירות כבר בחירות ישירות במדינה. הבחירות הן חשאיות וזה מספיק.

flyhobby

New member
אם הוא מוריד את הראש

הוא לא נספר ולא מצביע בעד עצמו אלא בעד אחרים שהם מורידים את הראש על השולחן .

flyhobby

New member
איתי ידידי

לצערי כאדם שנלחם ונפצע למען המדינה ועשה את הבלתי יאומן למען אותם משפחות של נעדרי צה"ל שהקריבו את ילדיהם למען שאנו נוכל לחיות כאן במדינה הזאת ומושך נכויות על בשרו, צר לי לבסר לך שבכנסת המצב גרוע עוד יותר מאז שלאריאל שרון נדפק הראש הם משחקים במשחק הכיסאות המוזיקאלים שמשחקים אותו בגן הילדים .. וחבריך לפורום יעידו על כך . עדין לא כיתה א' בכנסת ישראל ..... תחנות הצדק תוחנות לאט לאט אבל הן ממשיכות לטחון כל הזמן ...

flyhobby

New member
השחיתות מול האבטלה

תראו הרי ישנם דברים שנראים לא הגיוניים , איך יכול להיות שמובטל ירויח יותר כסף מאשר הוא יכול להרויח בעבודה ??? נראה לא הגיוני . אז אספר לכם מה ההגיון העומד מתחת לדבר המוזר הזה . וזאת לאחר המון דחיות של רעיונות מעולים להוציא את המובטלים לעבודה , חלק נרחב מבעלי התפקידים התנגד נחרצות . התחיתי לחשוב מה ההגיון העומד בהתנגדותם הרי לא לחינם הם מתנגדים , שנים שנים חיפשתי והינה מצאתי . העניין נוגע ישירות לשכר חברי הכנסת ונבחרי הציבור . ובכן . שכר חברי הכנסת ונבחרי הציבור מחושב על פי השכר הממוצע במשק במחפלה של 5 לדוגמה השכר הממוצע במשק כיום עומד על 8,000 +- ש"ח . נכפיל ב 5 ונקבל 40,000 ש"ח כמובן שמשחקים בגובה השכר בין תפקידים שונים כמו נשיא מדינה ,ראש ממשלה מכהן חברי כנסת וכד' . עכשיו בואו נראה איך ביטוח לאומי מחשב את השכר הממוצע במשק . מחברים את כל המסכורות של העובדים ומחלקים במספר העובדים שמקבלים אותם . התוצאה היא הממוצע . מה שקורא בפועל שמי שמובטל בעצם איננו נכנס לנוסחה הזאת ומפה ההגיון למה יש אחוזי אבטלה גבוהים במיוחד במקצועות ששכרם נמוך ... השכבות החלשות . בעצם נבחרי הציבור מעודדים אבטלה כדי ששכרם יהיה גבוהה . עכשיו אתם מבינים את ההגיון , אני אישית למדתי בקורסים חשמלאים מוסמכים וטכנאי מחשבים של משרד העבודה במשך שנה בכל קורס. איתי בקורס ישבו במשך כל התקופה אנשים שקראו עיתונים ויצאו מהכיתה עשו עיסקאות במניות במכשירים סלולארים שמחירם אז היה אלפי שקלים אבל ללמוד לא למדו , כל חודש קיבלו את הקיצבה על שם הכשרה מקצועית אף אחד מהאנשים הללו לא הועף מהקורס ,,, למה ??? תעודות הם קיבלו אבל בראש כלום ....... גם אז הרגשתי שריח רע עולה מכך אבל לא הבנתי למה . הצעתי להכניס למעגל העבודה אמאות לילדים בבתי הספר ל 1/3 משרה , להקים מתבחים מקומיים ולהוציא מובטלים לעבודה בחלוקה של האוכל נקיון ואיסוף אשפה כאשר השכר שהם מקבלים ינוכה רק ב 50% מהקיצבה שהם מקבלים כך שיהיה להם תמריץ לעבוד לקבל קיצבת אבטלה ועוד 50% מהסכום אותו ירויחו בעבודה וזא למען שלילדנו בבתי הספר יהיה אוכל של אמא ולא אוכל של קבלן שמטרתו להרוויח כסף , הרעיון נדחה בתוקף על ידי יו"ר השלטון המקומי ,,, עדי אלדר , היום אני מבין למה . אז באמת עזבו את כל הנבחרים שיעשו בחירות לעצמם אנחנו מקבלים יום חופש ויוצאים לבלות עם הילדים בפרקים , לא הולכים להצביע עד שכל המושחתים האלה שניהלו את המדינה עד היום יקומו כמו גברים ויגידו כשלנו אנחנו מתפתרים . אני אשמח להחליף מישהו מהם ורק ב 1/4 מהשכר שהם מקבלים ויש לי עוד המון אנשים טובים שסיכנו את חייהם למען מדינת ישראל כמותי שישמחו בצורה הוגנת לעשות ריסט למדינה ולהתחיל הכל מהתחלה , לא תאמינו איך השחיטויות הללו פוגעות באופן ישיר באוכלוסיה וגורמות לבעיות חברתיות ,סמים, הימורים , על כך בפרק הבא ... כל טוב לכולם , באהבה , ותחושבו על זה ושלא יעבדו עלנו .

למעלה