שאלה

That80sshow

New member
שאלה

איך יודעים מתי בערך תתגייס? נגיד אם היום הולדת שלך ב20 בספטמבר, אז מתי לרוב יגייסו אותך? אני נולדתי ב20 בספטמבר 89, זתומרת אני יחסית קטן יחסית לכיתה שלי (י"א). אני לא אהיה בן 18 בכלל בסיום י"ב, אז מתי כעיקרון ייקחו אותי? כי יש לי חבר שכבר יהיה בן 18 והכל וייקחו אותו חודש אחרי... יש מחזורי גיוס מסוימים בערך? (לא כולל יחידות מיוחדות אני מדבר, בהנחה שאני לא יהיה באיזה יחידה סודית חחח)

SomebodyElse

New member
אממ

שתי חברות שלי שהן קטנות יחסית לכיתה [נולדו באוקטובר-נובמבר], יתגייסו באפריל. וחברה אחרת שלי שהיא בשנה יותר גדולה מאיתנו התגייסה ישר אחרי סיום הלימודים, ביולי. אני לא יודעת אם זה אינדיקציה למשהו, ואולי לבנים זה אחרת, אבל בכל זאת.

lions queen

New member
../images/Emo23.gifסביר להניח שאפריל..

וולקאם טו דה קלאב

eitam s

New member
יש לך עוד זמן

אל תחשוב על זה אפילו... אבל בכל אופן, לא יגייסו אותך לפני שימלאו לך 18. באופן כללי מי שנולד בתחילת שנה יגוייס במחזורים הראשונים ולהפך אבל זה לא מחייב כמו אצלי שפתאום החליטו לדחות לי את הגיוס [=

kalyo

New member
תשובה

טוב אז ת'אמת יש לי את התשובה הכי בטוחה בשבילך, כי גם אני נולדתי ב-20 בסמפטמבר!! רק של 88 . התאריך גיוס שלי הוא באפריל, יחד עם כל המחזור של הקטנים. אבל צריך לזכור שדבר ראשון יש הבדל בין בנים לבנות, וחוצמיזה התאריך כמעט תמיד משתנה כשאתה מתמיין למקום מסוים. אבל מה שאני יכולה להגיד לך הוא שרוב הסיכויים שלא תתגייס לפני פברואר, כי הם אומרים בטופס שהשינויים בתאריך הגיוס יכולים לנוע מפברואר עד אפריל. ואל תדאג בקשר לזה- יש לך עוד הרבה זמן...

בגלל שחוק גיוס קובע

שניתן לגייס רק מגיל 18 אז הצבא הולך לפי גילאים. הוא מתחיל בצו הראשון לפי תאריכי לידה ולכן רוב האנשים שנולדו בינואר וכל שאר תאריכי תחילת השנה, מתגייסים לרוב ביולי-אוגוסט-ספטמבר. כמובן שזה תלוי גם בתפקיד. בעיקרון לדעתי צו ראשון תקבל בי"ב ותתגייס לקראת מרץ-אפריל.

miracle16

New member
כעקרון אם אתה לא מתגייס

למשהו מיוחד אז אפשר לדעת את התאריך גיוס שלך בערך.. אם אתה קרבי אתה תתגייס החל מאמצע מרץ ועד תחילת אפריל (השנה זה 19.3-4.4 ועוד יום גיוס מאוחר במאי של סטי"לים) אם אתה ג'ובניק כל"צ אתה תהיה בין פברואר לאפריל תלוי לאן מייעדים אותך

keren007

New member
תלוי..

באם תעבור מיונים ותגיע למשהו לבין כל"צ. יש לי חברה שהיא ילידת 25 בספטמבר ותאריך הגיוס הראשוני שלה היה אפריל ויש לי עוד חברה שהיא ילידת 22 בספטמבר ותאריך הגיוס הראשוני שלה היה ינואר

למעלה