שאלה

lobo4

New member
שאלה

היי רציתי לברר איפה משיגים חמוס באיזור הדרום כמה הוא אמור לעלות ואם זה חיה שקשה לה להיות לבד יום-יומיים או שזה יותר כמו חתול (מסתדר לבד). תודה

Sweet Fantasy

New member
שלום לך

חמוס קונים ממגדלים פרטיים, לא תמיד יש באיזור מסויים, אם באמת רציניים נוסעים אפילו לצפון.. עונת ההמלטות של החמוסים מתחילה באפריל ואז יתפרסמו בלוחות באינטרנט הודעות מכירה, אתה יכול לחפש בלוחות כבר עכשיו (ולא ע"ג הפורום) חמוס זאת חיה שזקוקה לחברה, כמו כלב פחות או יותר, אבל כיוון שהחמוס מבלה את רוב יומו בשינה הוא יכול להשאר לבד יותר הרבה, הוא בהחלט לא יכול להשאר לבד ימים שלמים, המינימום שצריך לשהות עם חמוס זה 5-6 שעות ביום (מחוץ לכלוב אם בכלל) ממליצה לך לקרוא את המאמרים הרבים והשאלות הנפוצות פה בפורום, יש המון מה ללמוד על החמוס, אז תקנה סתם בלי לדעת כלום כי תצטער. בהצלחה.

lobo4

New member
תודה

תודה על התשובה אם הם כמו כלבים בנוגע לחברה אז אני כנראה לא יוכל להחזיק חמוס. אם יש לך המלצה לבע"ח שקצת פחות חייבת חברה (הכוונה שיכולה להיות לבד יום-יומיים) אשמח לשמוע ביי

zulli

New member
דגים וזוחלים למיניהם

הם חיות סוליסטיות... כל השאר זקוקים להשגחה יומיומית!

Sweet Fantasy

New member
כמעט כל חיה זקוקה לחברה

ואם לא לחברה אנושית אז למישהו שיספק מים ואוכל כל יום. אם אתה לא יכול לספק מה שדרוש לגידול חיה ואתה באמת אוהב חיות כדי שתשקול שוב אם לקחת בכלל חיה לביתך בשלב זה בחיים, החיות לא יברחו אתה תמיד תוכל להעניק לאיזה חיה בית בעתיד כשכן תוכל להקדיש זמן. ואם אתה ממש מתעקש דג זאת החיה היחידה שעולה לי לראש, לא צריכה חברה ומי שינקה אחריה יום יום אוכלת פעם ביומיים (תלוי בסוג) מקווה שעזרתי, יום טוב.

lobo4

New member
הבהרה

שוב תודה על התשובות הכוונה שלי זה לא לנטוש את החיה לאורך זמן בלי חברה אלא מדובר ביום- יומיים בשבוע שהוא/היא יהיו לבד (כמובן עם מזון מים וצעצועים). אני לא מחפש דג או נחש אלא משהו שאפשר לשחק ולהשתולל איתו. אם הייתי יכול הייתי לוקח כלב וסוגר עניין אבל כלב לא יעמוד בתנאים כאלה. ולכן חשבתי על חמוס או מכרסמים שיכולים להעביר יום-יומיים בשבוע בחברת עצמם בלי שזה יאמלל אותם יותר מדי. אם יש עוד רעיונות אשמח לשמוע.(לא דג/נחש/איגואנה) תודה

Lovable Stray

New member
אממ

אפ יש לך חדר שהחמוס יכול להשאר בו משוחרר במשך היום שלא תוכל/י להיות איתו זה אפשרי, לדעתי. כמובן עדיף אם יהיו שני חמוסים שיעסיקו אחד את השני למרות שעדיין עדיף לא להשאיר אותם לבד ליותר מדי זמן.הייתי אומרת חולדות אבל רוב האנשים נרתעים

lobo4

New member
סבבה

תודה חשבתי גם על חולדות יפניות (נראה לי שככה זה נקרא) אבל חמוס זה עדיף. 2 חמוסים לא ינסו לחסל אחד את השני/שניה?

zulli

New member
שוב

אתה מדבר על חיות חברתיות שזקוקות לחברה, מים טריים כל יום ואוכל בשפע. לכן רוב בעלי החיים שאתה מדבר עליהם לא ישרדו לאורך זמן אם תשאיר אותם לבד ליום-יומיים בשבוע. אם אתה חייב להשאיר את בע"ח לבד ואינך יכול לקחת אותו עמך, אני מציעה שתמצא בייביסיטר לחיה, או שתיקח אותה יחד עם שותף - אני מזהירה שזה עלול לגרום לחיה לסטרס לא רצוי - מה שמביא לבעיות בהמשך. בעלי חיים ככלל צריכים יציבות בחיים. אני מבינה את הצורך לגדל בעל חיים (מאוד מאוד מבינה אפילו), אבל אולי תחשוב פעמיים אם זו התקופה המתאימה לקחת בעל חיים הבייתה. או אולי כדאי לחכות לתקופה מתאימה יותר שבה תוכל להעניק לבע"ח את הסביבה הרצויה לו... אני גם ממליצה לך להתייעץ עם ווטרינר ולשאול על איזה בע"ח הוא ממליץ.

lobo4

New member
מסכים

צודקת לגמרי וזה באמת לא קל להסתדר בלי שום בע"ח.

zulli

New member
תמיד יש פינות חי

ובע"ח של חברים שאפשר להשאיל ליום או יומיים, ותמיד אתה יכול להציע את שירותך בתור בייביסיטר לבע"ח, הרבה אנשים יקפצו על ההצעה ואתה תוכל להתכרבל עם חיות של אחרים. חסכת את הבלאגן של לגדל בע"ח בבית, אין ריחות ואין לכלוך :) מה שלא יהיה , בהצלחה!

למעלה