שאלה...

MarkOfKain

New member
שאלה...

האם נכון הדבר שבמקומות מסויימים בעולם מותר לשאת סכין (בתוך נרתיק חגורה המיועד לכך) כ"כלי עבודה" ? עקב שמועה ששמעתי מחבר שחזר מטיול ארוווווווווך בארה"ב, בטקסס ישנם חוקים מסויימים המתירים נשיאת סכין למטרות מסוימות (עבודה וציד). (קחו בחשבון שעדיין לא יצא לי לבדוק את הדבר ואני שואל על סמך שמועות בלבד)

א1ט1

New member
יש גם מקומות

שמותר לך לשאת נשק חם, ואם מישהו מנסה לפרוץ לך לבית למשל, לפוצץ לו ת'ראש.

zoti

New member
גם בטקסס אסור.

החוק מתיר נשיאת סכין באורך עד 4 אינצ' לקילוף תפוזים. יותר מזה ואתה מסתכן במעצר. בניגוד לשמועות גם אי אפשר ללכת עם אקדחים ברחוב בטקסס. ישנן שתי אופציות לנשיאת נשק. בתיק יעודי לאקדח / רובה כשהמחסנית פרוקה מהנשק כשהולכים למטווח למשל או תחת רשיון CONCEALED CARRY שמאפשר לשאת את האקדח על הגוף כשהוא לא גלוי. גם כאן ישנן הרבה הגבלות.

נשר המדבר..

טעות נפוצה גורסת שנשר המדבר הוא אקדח גדול. למעשה זהו שוטגאן קצוץ קנה צעיר, עוד לפני גיל ההתבגרות.

zoti

New member
אני לא חושב שאפשר לבסתובב עם אחד

בעיר. אני אשאל את חברי השוטרים.

Dirge

New member
אבל מה שכן

בטקסס, מותר לירות בבן אדם שפורץ לך לרכב. עכשיו זה לתת יד חופשית להגן עליך ועל רכושך!

broadaxe

New member
בישראל מותר (כן)

תקראו את החוק: אדם שנזקק לסכין לצורך עיסוקו או פרנסתו חזקה עליו שהסכין למטרה כשרה. כלומר, חקלאי, מגדל בננות, שיוצא בבוקר מהבית בדרך למטע עם מאשטה 60 ס"מ על החגורה זה בסדר. באמצע העיר, זה לא. מותר לבגיר לשאת אולר מתקפל שאורך להבו עד 10 ס"מ ושאינו ננעל. לאחרונה שמעתי שמועה לא מבוססת שתקנת האי-נעילה אינה נאכפת (ומה טוב אם נכון).

מעשית אפשר ללכת עם "רב-כלי"

שבו הלהבים ננעלים, כמו הכלים של לדרמן, גרבר ודומיהם. בעיקרון אלה כלי עבודה, אבל הלהבים שם חדים ביותר וכן ננעלים. יש המון אנשים שהולכים עם זה על החגורה (לצד הסלולרי) לעיני כל, ואף איש ביטחון לא עוצר אותם. זה מעשית. אין לי מושג מה מבחינה חוקית. בעיקרון תמיד אפשר לטעון שמדובר בכלי עבודה, ובהקשר של הכלים הללו זה גם יהיה נכון, כי לא מדובר על סכין בלבד, אלא על שילוב של פלייר, מברגים, משורית וכו', לצד סכין.

broadaxe

New member
בכל רבי-הכלים לסוגם להב הסכין

קצר מעשרה ס"מ, כך שאין בעיה חוקית לכאורה. כמעט בכולם פתיחת הלהב איטית ו"בלתי לחימתית" בעליל. חל איסור גורף על נשיאת כל סכין למינהו במוסדות חינוך ובמקומות אחרים שהשר הממונה החליט עליהם, למשל בתי משפט ומשרדי ממשלה.

1337hAx0r

New member
מה לגבי כלי נשק במכונית?

האם ניתן מבחינה חוקית להחזיק סכין או אלה שלא יהיה חוקי ללכת איתה ברחוב , בתוך המכונית?

ומה בדיוק תעשה?

תפתח את השמשה ותרביץ או תדקור אותו מהרכב? מה ההבדל בדיוק?

ננדין

New member
יש קשר...

בשביל מה אתה צריך נשק באוטו אם לא תצא להילחם איתו בחוץ? אגב, גם באוטו אסור להזיק אלה ככלי עבודה (ואתה צריך להוכיח שזה היה למטרת עבודה...) ותאמין לי השוטרים מחפשים גם באוטו...

Boogieman

New member
עד כמה שאני יודע כן.

מכונית נחשבת כמו בית לצורך העניין. אני מכיר מישהו שמחזיק מצ'טה באוטו.

שמעתי על שיטות יעילות יותר

לגרד את הרגל תוך כדי נסיעה

למעלה