שאלה

• פותח הנושא Ed3n
  • פורסם בתאריך

Ed3n

New member
שאלה

שלום לכולכם זו אומנם ההודעה הראשונה שלי בפורום, אבל אני משוטט כאן כבר זמן לא מועט משום מה, בשעה הדי ביזארית הזו עלתה לי שאלה די ביזארית ודחף עוד יותר ביזארי גורם לי לשאול אתכם אותה במידה וqb עובר את ה line of scrimmage, ובכל זאת זורק קדימה, איך מתייחסים למהלך? (כפאמבל [לא נראה לי הגיוני]? עוצרים אותו?) תודה לעוזרים

roei90210

New member
על כל שאלה תשובה

מסירה אחרי ה- line of scrimmage היא עבירה. זאת אומרת שייזרק דגל ואחרי שהמהלך יסתיים, המהלך יתבטל. העונש על העבירה הזאת: 5 יארד ואיבוד דאון. אם הק"ב עבר את הקו, חזר אחורה וזרק, גם זו עבירה. אבל העונש הוא רק 5 יארד.

Ed3n

New member
אוי

זה כל כך הגיוני שכחתי שיש פנלטיז אוף

Yo-man

New member
תיקונצ'יק לתשובה

אם ה-QB זרק את הכדור מעבר לקו ההתכתשות (
) תמיד יזרק דגל, אבל לא תמיד זה יחזיר את המהלך אחורה. להגנה יש את הזכות לוותר על העבירה ולהשאיר את תוצאת המהלך כמו שהיא. ההיגיון בכך הוא שאם ה-QB זרק אינטרספשן, או השלים את המסירה אבל התופס הצליח לאבד את הכדור וההגנה השתלטה עליו, או פשוט שזה היה ניסיון 4 וההתקפה לא הצליחה להשיג את היארדים הנחוצים... יש כמה סיבות למה ההגנה תוותר על העבירה ותעדיף להשאיר את המצב כמו שהוא.

בקשר לדוגמא האחרונה

זה חמש ירד ואיבוד דאון, מה שאומר שאם זה ניסיון רביעי אז עכשיו זה turnover on downs, אני טועה?

roei90210

New member
האמת, שאלה טובה

חקרתי את השאלה הזאת לעומק באקדמיה לפוטבול (נו טוב.. אז במאדן) היות והמחשב לא נותן למסור ברגע שעברת את קו ההתכתשות עשיתי עבירה משולבת אחרת: intentional grounding. התוצאה: אכן turnover on downs..

Yo-man

New member
התחקירנים שלנו עובדים שעות נוספות

כל הכבוד על הניסוי

מאדן זה לא אקדמיה ולא בטיח

תנסה לתפוס punt ב fair catch שניה אחרונה. אתה אמור לקבל הזדמנות לבעיטה למרות שהשעון כבר רץ, ושם אתה לא מקבל.

Ed3n

New member
אם כבר התחלנו, יש לי עוד מספר תהיות

במידה וקבוצה מפאמבלת מאחורי ה line of scrimmage, עדיין מותר לזרוק קדימה? לפי איזה סדר ממקמים את הכדור אחרי טאקל? (מפרק, ברך, גב, תחת, המיקום של הכדור) רוב תודות לכולכם

Yo-man

New member
תשובות

לגבי הפאמבל - לדעתי מותר, הרי את הכדור נופל על הריצפה מהסנאפ, מותר ל-QB לזרוק אותו. כנ"ל לבועט שהכדור ברח לו - גם לו מותר לזרוק את הכדור קדימה. לגבי התאקל - המהלך נעצר כאשר בעקבות מגע עם שחקן הגנה פוגע אחד מאבריו של שחקן ההתקפה בדשא (לפי הפירוט שלך, בתוספת גב היד, ראש או כתף) אבל מיקום הכדור נקבע לפי איפה היה הכדור האותו רגע בו נגע בקרקע אחד האיברים שהוזכרו.

Ed3n

New member
הממ...

לפי מה שהבנתי מהמשחקים הלא רבים שראיתי, יש חשיבות די מיוחדת לברך בקביעת המיקום של הכדור... אני צודק? חוץ מזה, יש את הקטע של ה kneel כשקבוצה מחליטה להריץ את השעון במקרה כזה המהלך נעצר אוטומטית, בלי ששחקן מהקבוצה השניה נוגע בqb, לא? (או שפספסתי את הנגיעה בשחקן...?) עוד שאלה!
ע"פ מה נקבע ששחקן מבצע עבירת holding? המון תודה לך ולכם ולכולם!

בקשר להולדינג

שאתה מונע משחקן לזוז שלא בצורת חסימה. קצת קשה להסביר את זה, אבל אם אתה נגיד מחבק מישהו או תופס אותו בידיים במקום לחסום אז זה הולדינג. ונראה לי שמתי ש QB נוגע ברצפה אז ישר נגמר המהלך כמו בסלייד.

ofribecker

New member
אם אני לא טועה

כששחקן יורד בצורה מכוונת וברורה, ביוזמתו, על הברך החוק אומר שהמהלך נגמר ללא קשר לנגיעה של ההגנה בו. אבל רק נדמה לי, לא בדקתי את זה.

DAnalyst

New member
תשובות לתהיות

בנוגע לפאמבל - אפשר בהחלט. כל עוד הכדור לא עבר את ה- LOS מותרת מסירה קדימה. הכדור ממוקם במקום בו בוא הוא היה ברגע שנגמר המהלך. מהלך נגמר ברגע שאחד שהברך\גב\תחת\מרפק מוגע בקרקע ו- (וזה -ו חשוב!) מישהו מהקבוצה היריבה נוגע בך. מה שאומר שאם נפלת תוך כדי ריצה או תפיסה ולא בגלל שמישהו נגע בך, אתה יכול לקום ולהמשיך לרוץ. המהלך נמשך.

ofribecker

New member
תוספת בשקל

כלל נוסף שאסור להתעלם ממנו הוא - שאם נושא הכדור הוחזר אחורה ע"י ההגנה לפני שנגע בקרקע, מיקום הנסיון הבא יהיה לפי הנקודה הקדמית ביותר בה היה הכדור. מה שנקרא forward progress. דבר נוסף - בקולג' יש הבדל לעומת NFL. בקולג' אם שחקן נופל עם הכדור ללא מגע של ההגנה, המהלך נעצר מיד. לא נדרש ששחקן הגנה ייגע בו.

joseywales

New member
הנה דוגמא..

במשחקיי הווילד קארד בשנה שעברה ברט פארב זרק זריקה כזו,לטאצ'דאון(יכול להיות שלא היה TD )והשופטים החזירו את המהלך -5 יארד. לא אשכח לעולם כמה עצבני הייתי על פארב על המהלך הזה !! הוא היה על בין10 לגול ליין ואם הוא היה נותן הכל ומוריד את הראש אז היה TD ואו לפחות דאון ראשון ו GB היתה עוברת את MIN ולהצגה של מוס לא היתה כזו במה והד !

למעלה