שאלה

ניצן16

New member
שאלה

שלום לכם, מזל טוב על פתיחת הפורום החדש והרבה הצלחה. יש לי שאלה שמטרידה אותי זמן מה, וכל אלו שניסו לענות לי- לא סיפקה אותי תשובתם. שאלתי היא: מה קורה לנשמה לאחר שמתים? ישנן שתי אמונות מרכזיות ביהדות שהן: העולם הבא (קרי גן עדן גהנום וכד´) שכר ועונש וכו´, וישנה אמונה נוספת של גלגול נשמות. האם שתי האמונות הנ"ל אינן סותרות זו את זו? איזו מהן היא הנכונה? אנשים רבים הפנו אותי לפרק חל"ק של הרמב"ם ועוד כל מיני, אך אני רוצה שאתם תענו לי- ולא תפנו אותו לספרים כלשהם. שפתם לא תמיד מובנת לי, ועדיף לי שתענו לי אתם - ולא תפנו אותי למיני מקומות. מודה לכם מראש, ויום טוב ניצן

שלום ניצן.

ברוכים הבאים!. למעשה שאלתך הינה "שאלת השאלות" מכיוון ששאלה זו העסיקה רבים וטובים במהלך כל ההסטוריה. כיום ישנה חוקרת אמריקאית בשם קובלר-רוס שעיקר מחקרה עוסק במטה-פיסיקה שלאחר המיתה. היא חקרה בערך 9,000 חולים (אולי היום כבר יותר) שמתו והוכרזו כמתים לגמרי ולאחר זמן מה חזרו לחיים. המשותף לכולם היתה "חוויה חוץ גופית" שלאחר המוות (ממליץ בחום על סיפרה). לפי היהדות-לאחר שהאדם נפתר עליו לתת דין וחשבון לפני בית הדין הגדול על כל מעשיו שעשה בחייו. לעיתים דינו לחזור בגלגול ולעיתים הוא ממשיך לתחום מציאות גבוהה יותר, בספרות המסטית היהודית ישנם תיאורים שלימים של בית הדין הנ"ל ועריכת הדין. נ.ב-חג "ראש השנה" הינו אותו דין רק עבור האנשים החיים במערכת מציאות זו. כאשר "חתימת הדין" הוא "ביום הכיפורים". צריך גם להבין שהמושגים "גן-עדן" ו-"גיהנום" הינם קווי מתאר למציאות רוחנית לגמרי ולאו דווקא כמו שמתאים זאת בסרטים (מן גן יפה או לחילופין אש לבה רותחת)- השמות הללו ניתנו ע"י בני אדם להמחשה של אותה מציאות אחרת. ישנם עולמות שונים ומגוונים לפי תורת היהדות שלאחר הפטירה האדם נלקח לשם. מקווה שעזרתי קצת למרות ששאלתך היא שאלה עניפה ומסועפת. שלך-שי-מרכז נטעים.

חי אדר

New member
על הנשמה לאחר המות

אכן כפי שציינתה יש חילוקי דעות בעניין. יש את הגישה הרצינלית של הרמב"ם,לפיו אין גילגולי נשמות,ואין גן עדן ולא גיהנום. אלא יש מושג שנקרא ´עולם הבא´.לפי הרמב"ם,עולם הבא הוא מצב בו החלק שנשאר מהאדם הוא ההשגות השיכליות שרכש בעודו בחיים.לפי שיטתו המושג הישארות הנפש פירושו הישארות השכל. "קיום הנפש בקיום מושכלה".כמובן,שאין דרך איך להבין מהי המהות של היארות זו. על כך אמר הנביא "עין לא ראתה אלהים,זולתך,יעשה למחכה לו". פסוק זה מפרשו הרמב"ם כמציין,את חוסר היכולת שלנו לדעת מה מהות השכר הזה. חשוב להדגיש: לא שאין ידיעה אם יש שכר או לא. אלא יש עולם הבא,אלא שאין יודעים את טיב השגב שאליו מגיעים ונהנים.מנגד,איש עמדות אחרות,הסוברות שיש אפשרות של ´תיקון´ נפש האדם גם לאחר יציאת נפשו. תיקון זה הוא הגילגול. ובנוגע להכרעה מהי הדרך הנכונה. על כך,יש להשיב: לאלהים פתרונים.אך דע כלל כי כל דבר הקשור בעניין השקפתי,אין להכריע על פי כללים שבהם קובעים הלכה. אלא אתה רשאי לנטות לאיזה דעה הנראית לך,מבין הדעות שאתה מוצא. אך כמובן צריך שזה ינבע מתוך לימוד מעמיק,ומתוך יחס של כבוד גם כלפי הדעות שאינן נראות לך.

אמיתי 21

New member
השם ירחם על הנשמה שלך

דמ"י עש"ו להלן דברי הרמב"ם על הסדר הנלמד וז"ל : (12) רמב"ם הלכות תשובה פרק ח הטובה הצפונה לצדיקים, היא חיי העולם הבא; והן החיים שאין עימהן מוות, והטובה שאין עימה רעה. הוא שכתוב בתורה, "למען ייטב לך, והארכת ימים" (דברים כב, ז). מפי השמועה למדו למען ייטב לך לעולם שכולו טוב, והארכת ימים לעולם שכולו ארוך - וזה הוא העולם הבא: (ב) שכר הצדיקים, הוא שיזכו לנועם זה ויהיו בטובה זו. ופרעון הרשעים, הוא שלא יזכו לחיים אלו אלא ייכרתו וימותו. וכל מי שאינו זוכה לחיים אלו, הוא המת שאינו חויה לעולם, אלא נכרת ברשעו, ואובד כבהמה. וזהו הכרת הכתוב בתורה, שנאמר "היכרת תיכרת הנפש ההיא" (במדבר טו, לא). מפי השמועה למדו היכרת בעולם הזה, תיכרת לעולם הבא, כלומר שאותה הנפש שפרשה מן הגוף בעולם הזה - אינה זוכה לחיי העולם הבא, אלא גם מן העולם הבא נכרתה: (ג) העולם הבא - אין בו גוף וגווייה, אלא נפשות הצדיקים בלבד, בלא גוף כמלאכי השרת. הואיל ואין בו גווייות, אין בו לא אכילה ולא שתייה ולא דבר מכל הדברים שגופות בני אדם צריכין להן בעולם הזה. ולא יארע דבר בו מן הדברים שמאורעין לגופות בעולם הזה, כגון ישיבה ועמידה ושינה ומיתה ועצב ושחוק וכיוצא בהן. כך אמרו חכמים הראשונים, העולם הבא - אין בו לא אכילה ולא שתייה ולא תשמיש, אלא צדיקים יושבין ועטרותיהן בראשיהן ונהנין מזיו השכינה: (ד) הרי נתברר לך שאין שם גוף, לפי שאין שם אכילה ושתייה. וזה שאמרו צדיקים יושבין, דרך חידה אמרו, כלומר נפשות הצדיקים מצויין שם, בלא יגע ולא עמל. וכן זה שאמרו עטרותיהן בראשיהן - כלומר דעת שידעו שבגללה זכו לחיי העולם הבא, מצויה עימהן, והיא העטרה שלהן, כעניין שאמר שלמה "בעטרה שעיטרה לו אימו" (שיר השירים ג, יא). והרי הוא אומר "ושמחת עולם על ראשם" (ישעיהו נא, יא), ואין השמחה גוף כדי שתנוח על הראש; כך עטרה שאמרו חכמים כאן, היא הדעה: (ה) ומהו זה שאמרו ונהנין מזיו השכינה, שיודעין ומשיגין מאמיתת הקדוש ברוך הוא מה שאינן יודעין והן בגוף האפל השפל: (ו) כל נפש האמורה בעניין זה, אינה הנשמה שהיא צריכה לגוף, אלא צורת הנפש, שהיא הדעה שהשיגה מהבורא כפי כוחה והשיגה הדעות הנפרדות ושאר המעשים. והיא הצורה שביארנו עניינה בפרק רביעי מהלכות יסודי התורה; היא הנקראת נפש בעניין זה: (ז) חיים אלו - לפי שאין עימהם מוות, שאין המוות אלא ממאורעות הגוף ואין שם גוף, נקראו צרור החיים, שנאמר "והייתה נפש אדוני צרורה בצרור החיים" (שמואל א כה, כט). וזהו השכר הגדול שאין שכר למעלה ממנו, והטובה שאין אחריה טובה; והיא שהתאוו כל הנביאים. וכמה שמות נקראו לה דרך משל, הר ה´, ומקום קודשו, ודרך הקודש, וחצרות ה´, ואוהל ה´, ונועם ה´, והיכל ה´, ובית ה´, ושער ה´. וחכמים קראו לה דרך משל לטובה זו המזומנת לצדיקים, סעודה; וקורין לה בכל מקום, העולם הבא: (ח) הנקמה שאין נקמה גדולה ממנה - שתיכרת הנפש ולא תזכה לאותן החיים, שנאמר "היכרת תיכרת הנפש ההיא, עוונה בה" (במדבר טו, לא). וזה האובדן הוא שקורין אותו הנביאים דרך משל, באר שחת ואבדון ותופתה ועלוקה; וכל לשון כלייה והשחתה קוראין לו, לפי שהיא הכלייה שאין אחריה תקומה לעולם וההפסד שאינו חוזר לעולם: (ט) שמא תקל בעיניך טובה זו, ותדמה שאין שכר המצוות והוויית האדם שלם בדרכי האמת, אלא להיות אוכל ושותה מאכלות טובות ובועל צורות נאות ולובש בגדי שש ורקמה ושוכן באוהלי שן ומשתמש בכלי כסף וזהב ודברים הדומים לאלו, כמו שמדמין אלו הערביים הטיפשים אבל החכמים ובעלי דעה יידעו שכל הדברים האלו דברי הבאי והבל הן, ואין בהם תוחלת. ואינה טובה גדולה אצלנו בעולם הזה, אלא מפני שאנו בעלי גוף וגווייה; וכל הדברים האלו, צורכי הגוף הן, ואין הנפש מתאווה להן ומחמדתן אלא מפני צורך הגוף, כדי שימצא חפצו ויעמוד על בורייו. ובזמן שאין שם גוף, נמצאו כל הדברים האלו בטילין: (יא) הטובה הגדולה שתהיה בה הנפש בעולם הבא, אין שום דרך בעולם הזה להשיגה בה ולידע אותה, שאין אנו יודעין בעולם הזה אלא טובת הגוף, ולה אנו מתאווין; אבל אותה הטובה גדולה עד מאוד, ואין לה ערך בטובות של עולם הזה אלא דרך משל. אבל בדרך האמת שנערוך טובות הנפש בעולם הבא כמו טובת הגוף בעולם הזה במאכל ובמשתה, אינו כן; אלא אותה הטובה גדולה עד אין חקר, ואין ערך ואין דמיון. הוא שאמר דויד, "מה רב טובך, אשר צפנת ליראיך, פעלת, לחוסים בך" (תהילים לא, כ). וכמה חמד דויד והתאווה לחיי העולם הבא, שנאמר "לולא האמנתי, לראות בטוב ה´ - בארץ חיים" (תהילים כז, יג): (יב) כבר הודיעונו החכמים הראשונים שטובות העולם הבא אין כוח באדם להשיגה על בורייה, ואין יודע גודלה ויופייה ועוצמה אלא הקדוש ברוך הוא לבדו; ושכל הטובות שמתנבאים בהן הנביאים לישראל, אינן אלא לדברים של גוף, שנהנין בהן ישראל בימות המלך המשיח, בזמן שתחזור הממשלה לישראל: (יג) אבל טובות חיי העולם הבא, אין לה ערך ודמיון, ולא דימוה הנביאים, כדי שלא יפחתו אותה בדמיון. הוא שישעיהו אומר "עין לא ראתה אלוהים זולתך, יעשה למחכה לו" (ישעיהו סד, ג), כלומר הטובה שלא ראתה אותה עין נביא אלא עשה אותה האלוהים לאדם שמחכה לו. אמרו חכמים, כל הנביאים כולן לא ניבאו אלא לימות המשיח, אבל העולם הבא, עין לא ראתה אלוהים זולתך: (יד) זה שקראו אותו חכמים העולם הבא, לא מפני שאינו מצוי עתה וזה העולם אובד ואחר כך יבוא אותו העולם. אין הדבר כן, אלא הרי הוא מצוי ועומד, שנאמר "מה רב טובך, אשר צפנת ליראיך" (תהילים לא, כ). ולא קראוהו עולם הבא, אלא מפני שאותן החיים באין לו לאדם אחר חיי העולם הזה, שאנו קיימין בו בגוף ונפש, וזה הוא הנמצא לכל אדם בראשונה: ואין בו מחלקת בין המקובלים שאומרים תורת השם תמימה משיבת נפש משמע גיגלולים וע"י מתקנים הנר"ן של האדם וידוע הוא שכולנו בעולם הזה עדי לתקן את המדות שלנו וגם עניין גהנום הוא חלק של עולם הבא גם צדיק גמור חייב לעבור שם נא עדיין בשערי קדושה של המרח"ו אז לחיים ושלום

חי אדר

New member
צריך להבחין.

דעות שונות עולות בעניין האחרית. אולם החשוב מכל זה שאין תשובה אחידה לדברים,ולפיכך יש מחלוקת בעניין. לא צריך לפחד מלהודות שיש מתיחות בין עמדת המקובלים,לבין עמדות של הוגי דעות יהודיים בעלי השקפה רציונלית. זהו יופיה של היהדות, שהיא מגוונת למאוד.ואין קיפאון בדעות.וכבר כתב הרמב"ם בסוף הילכות מלכים על עניין האחרית "וכל הדברים האלו לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו". אם כן,כל המתיימר לקבוע מסמרות בעניין,אין זה אלא כבודה לו הלכות חדשות,אשר אינן מבוססות על כללי הלכה.

חי אדר

New member
צריך להבחין.

דעות שונות עולות בעניין האחרית. אולם החשוב מכל זה שאין תשובה אחידה לדברים,ולפיכך יש מחלוקת בעניין. לא צריך לפחד מלהודות שיש מתיחות בין עמדת המקובלים,לבין עמדות של הוגי דעות יהודיים בעלי השקפה רציונלית. זהו יופיה של היהדות, שהיא מגוונת למאוד.ואין קיפאון בדעות.וכבר כתב הרמב"ם בסוף הילכות מלכים על עניין האחרית "וכל הדברים האלו לא ידע אדם איך יהיו עד שיהיו". אם כן,כל המתיימר לקבוע מסמרות בעניין,אין זה אלא כבודה לו הלכות חדשות,אשר אינן מבוססות על כללי הלכה.

אמיתי 21

New member
אין מחלקת ח"ו רק קטנות מוחין ../images/Emo13.gif

דמ"י עש"ו אז פשוט לנו אין אדם יכול לדעת מה הטוב שצפון לצדקים בחרית הימים כמו שאמרנו אין לא ראתה אלקים זולתי סלע אבל צריך נורא מאוד לזהר מדברים שלך בקשר לרמב"ם וגם על דרך מי אתה מפרש אותו עם על דרך הרב קפ"ח השם ירחם עלך הרי הוא יצא מכלל היהדות מזמן ואני יודע כי אני תמני ויודע בדיוק מי אדם ומה הוא כתב בכמה טטעים בגלל האדם הלז הזה אז אני ממליץ לך לבדוק מאיפה המקור שלך אבל לעשעים הקדוש ברוך הוא אמר מה צפון להם ואין המון דעת יש דעה אחת ביהודת רק צריך לאת לאת להגיע לאמת ויש רק אמת אחת לחיים ושלום

חי אדר

New member
מוות וחיים ביד הלשון

המקובלים בעצמם טוענים כי דעת הרמב"ם נוגד את דעתם. הגאון מוולינא כתב ביורה דעה "כי הפילוסופיה הארורה הטתו ברוב לקחה". מכאן,שהגר"א,הבין כי דעת הרמב"ם עומדת בניגוד לאמונת המקובלים. וכן כתב:כי הרמב"ם והרמ"א לא ידעו את הסוד בכלל. ב. בעניין הרב קאפח:אני מתפלא איך אתה מזלזל בחכמים,ופוסל אותם בהנף מקלדת. אתה מציין שאתה חוזר בתשובה שנה וחצי,אז מי שמך להחליט מי פסול ומי כשר? על כשרותה של תרנגולת אתה מהסס לפסוק הלכה אז על חכמים אתה לא מהסס? זוהי בדיוק הנקודה שעליה אני מותח ביקורת בפורום. אנשים חוזרים בתשובה ובמקום לכבד את כל הדעות,מחליטים מי ראוי ומי חייב. הזאת דרכה של תורה? לכשלעצמי אני לומד את כולם. אני צועד בעיקבות האימרה "איזהו חכם הלומד מכל אדם". וכן הכלל:קבל האמת ממי שאמרו. אני לא עושה איפה ואיפה בין הדעות השונות.אני מכבד את כל מי שעמל בתורה. זוהי המצוה "לכבד מלמדיה ויודעיה". חכמים לא הגבילו את הכיבוד בשום סייג. והראייה,שר´ מאיר למד אפילו מאלישע אחר. ובתלמוד מובאים אימרות מספר בן סירא,למרות שהוא ספר חיצוני. וכן בזוהר,מוזכר ספר חנוך למרות שהוא ספר חיצוני,שעליו אמרו חכמים הקורא בו אין לו חלק לעולם הבא. הייתי מציע לך,למען כבוד התורה ועל מנת להימנע מחילול ה´. לעולם אל תפסול שום אדם. תלמידי ר´ עקיבא נענשו,לא בגלל שלא שמרו מצוות אלא בגלל שלא נהגו כבוד זה בזה. למרבה הצער,התנהגות זו מוצאים גם בין ליטאים לבין חסידי חב"ד. ובין חצרות שונים. ועל זאת אני מצר.

אמיתי 21

New member
יש כלל גדול מאוד מהלכה ../images/Emo13.gif

דמ"י עש"ו אחרי רבים להטת וזה הכלל שאחנו צרכים תמיד לעמוד בו ולצערי רב קפ"ח הוא חכם אין ספק אבל חכמה בגיום תאמין זה אמרו לנו רבתנו אבל על מי שלא מאמין בעולם הבא ובטמאת וכ.. וכל המערכת הרציונלית שהוא מדבר על זה וגם מקובל עלנו דעת מרן מרדכי שרעבי זצ"ל ועוד גדולי תימן שרב קפ"ח היה דר דעי ובגלל זה יש לי אהבה יתרה אלו ודע ידיד אין לי כלל של ספק שהרב"ם היה גדול בתורה וגם לפי מה שהוא כותב באגרות הרמב"ם הוא היה למד קבלה אבל משלבים מאוחרים יותר ובגלל זה צעק הראב"ד ועל הרמב"ם ושאל שאלות ועל מקור ההלכה שלו , ובקשר לרבי עקיבא שאתה מדבר על לא נהגו בכבוד אחד עם רעהו אתה יודע על מי אתה מדבר ? על אחד שדרש ואהבת לרעך וכ.. הפשט של הדרב שהם לא חילקו חידשי תורה כמו שאמר כסא כבוד חכמים ינחלו ולא ח"ו על כבוד שאתה חושב כבוד הרי מה אחנו אומרים בראש השנה ויה"כ עושר והכבוד לחי העולמים ואז נא לעיין וגם לימוד רבי מאיר מחר זה כדי ללמוד אותנו שדרכי תושבה לא ננעלו אפילו לאחר שיודע שרבי מאיר מעיד על אחר שהוא נפטר העלום בתושבה וסיבות למה בן סירא וספרא דחנוך הם חיצונים אחד מהסיבות שיש כמה גירסאות שלהם ויודע כל שאסור לעיין בספרים חיצונים ( של גוים ) אבל זה גזרת חכמים ויש מצבים שצריך ואין אחנו ראוים לשפוט אותם. לחיים ושלום

giingiit

New member
ניצן בוקר טוב

ישנם כמה מושגים שמתבלבלים אצל אנשים ואחד מהם הוא "גן עדן". אנשים חושבים שנשמה לאחר הפטירה הולכת לגן עדן אבל גן עדן קשור יותר לאחרית הימים, שם לאחר תחיית המתים תעבור הנשמה ביחד עם הגוף. מה שקורה לאחר הפטירה זה, שהנשמה עולה אבל לא מיד. 7 ימי השבעה היא עדיין נמצאת בביתה, עד ל- 30 היא מסתובבת קרוב ובמשך השנה הראשונה היא עולה ויורדת. רק לאחר מכן היא עוברת למקום שנקרא "עולם הנשמות" שם היא בהמתנה לאחרית הימים. זה כמובן אם אינה צריכה לעבור טיהור של גהנום או טיהור של גלגול נוסף. בעולם הנשמות ישנן כל הנשמות של ישראל אלו שהתגלגלו ואלו שלא צריכות להתגלג שם הן במצב של דומה לעולם הבא וגם שם כל אחד נמצא בהתאם לדרגה הרוחנית שהשיג בזמן היותו בגוף. גלגול נשמות זה דרך נוספת שניתנת לאדם לתקן את הנשמה. הנשמה תרד לגוף חדש אם וכאשר יווצר מצב שיהיה בו הפוטנציאל הגבוה ביותר לאותה נשמה לתקן קלקולים (קלקול האדם הראשון וגם קלקולים שחלו עליה במהלך גלגוליה). לא כל הנשמות מתגלגלות (אבל יש שאומרים שרובם כן) ולא כולן מתקנות דרך גלגול נשמות. לנשמה החזרה לתוך גוף היא קשה ביותר כי הגוף מגביל אותה ולא מאפשר לה את המרחב הרוחני שהיא צריכה לו. באחרית הימים תהיה תחיית מתים ורק אז הנשמות שיש להן חלק לעולם הבא לחיי נצח ביחד עם הגוף תעבורנה לשם כל אחד בהתאם לדרגה שהוא השיג בזמן היותו בגוף. אגב, רוב הדברים שכתבתי קיימים בספרו של הרמח"ל "דרך ה´" אבל לא הייתי ממליצה לקרוא אותו לבד כי מפספסים את העומקים שאי אפשר להגיע אליהם ללא מרצה. אם תרצה אינפורמציה נוספת על נשמות ומה שקורה להן, תודיע לי. יש לי לינקים לכמה דברים שכתבתי בעבר על כך. יום נפלא תמנה

אמיתי 21

New member
עוד דבר קטן למחשבה../images/Emo13.gif

דמ"י עש"ו צריך להבין דבר אחד יש מוסגים שכלום טועים בהם יש נר"ן ח"י ( נפש רוח נשמה חיה יחידה ) ולאדם פשוט יש רק מרגה של נפש כמו שיודע וגם יודע שאחרי חורבן בית מקדש ראשון אין לאף אחד נשמה רק בועה של נשמה ועד דרך זה ביום פטרת האדם יש ג´ ימים שם יום דין שלאבל אסור לדבר ויודע שכל יום מהימים האלו כל אחד מהשבעה מקפיפ של הגוף נפרדים ואחרי שנידמר הג´ ימים של הבכי יש ד´ ימים של הספד ואחרי כמו שכתב הרב מעבר יב"ק וז"ל מאמר ב´ פרק שביעי אמרו רבתנו ז"ל במסכת ברכות ( ח"י ע"ב ) קשה רמה למת כמחט בבשר החי רצונם בזה לדבר על סוד החושים השוכנים בגוף הנזכר וכבר אמרנו כי הנפש הזאת אינה פועלת בגוף כי הוא חלק השפל בנפשו בלתי נרגש ועליה אמר רב לההוא ספדנא אחים לי בהספדאי דהתם קאימנא ( מסכת שבת קנג ע"א ) עם היות שאפשר לנו ומר שגם רשימו מנפש רוח נשמה שם בזמן הקבורה ואולי יחד כולם במציאותם שם עומדים עד יהא טמון בארץ חבלם וכן כל השבעה ימים רשונים יש להם עדיין התקרבות גדולה עם נרתקם דשבקו באי עלמא כדאמרו בפרשת ויחי ( רי"ח ע"ב ) ועיין בריקאנאטי פרשת וישב פי´ מאמר קשה רמה למה . וראיה למה שאמרנו ממרים שלא נסתלק הבאר שהיה בזכותה עד אחר קבורתה דכתיב ותמת ותקבר ואחר ולא היה מים לעדה . זכות הצדקים מועיל הרבה לעולם הזה בשבעת ימים אחר פטירתם . וז´ ימים של אבלו של מתושלח שמשה האורה לעולם . ויש עוד מה לכתוב אבל לא כאן המקום להרחיב על עניין המתים והסדות שלהם רק תדעי לשבעה שרק ג´ ימים ראשונים הן עיקר הסבל של הנפש כמו שלמדנו מאיוב ועיקר הכאב של הנפש זה על הפירוד של ג´ מקפים הראשונים ואחרי זה בשלושים זה סיפור אחר זה כדי לעזור לנפש לעלות בעולם האצילות ואחרי זה כנגד ל´ המעולות של יחזקאל וגם שיר למעלות וכ.. שזה סוד גדול אבל יש המון ספרים שמדבים על זה וגם החמ"ל עצמו לא כתוב כמו שאת אמרת אז צריך לדיק בדברים טוב אני חייב לחזור ללימוד אז לחיים ושלום

אמיתי 21

New member
פשוט מאוד ../images/Emo13.gif

דמ"י עש"ו כמו אותה התנא ( רב הונא ) שאמר שכינה מעל לראשי כך זה גם בדרך שכותבים דברים צריך לדעת שכל מה שאדם כותב זה משורש עליון וצריך לשבח את יוצר בראשית על הדברים הנל הרי אחנו יודעים את סדר השתלשלות העולמות עד המעשה והרי זה ע"י הדעת העליונה בגלל זה אני כותב בתחלה כל עמוד : דמ"י עש"ו כי הרי כתוב ספר משלי פרק א פסוק ז יראת יהוה ראשית דעת חכמה ומוסר אוילים בז אז צריך לתת את הדעת על זה
ולא סתם דידבר הזהר וגם כמה מקומות על הגינגים ואני רק הרגע זה שם לב
יש לך שאלות

למעלה