שאלה

• פותח הנושא hafy1
  • פורסם בתאריך

hafy1

New member
שאלה

למה לדעתכם לא לומדים בהוגוורטס (במיקצוע שבינס מלמד...ברח לי כרגע השם) על וולדמורט? הרי זה כמו שאנחנו נלמד על הנאצים...ואנחנו לומדים.

IllUS CratioN

New member
וואי, השוואה מטורפת...

אני חושבת שזה לא היסטוריה. ז"א, בתולדות הקסם לומדים את מה שארע בעבר, לא מה שקורה עכשיו...וולדמורט עדיין פועל, להזכירך.

Saint Jane

New member
לידיעתך, לפני עשרים שנה היה משטר

קומוניסטי, ולמדו על זה בבתי הספר. [בארצות המערב, וגם בישראל.]

אין מה להשוות..

אם בעולם הקוסמים, נרעדים רק לשמוע את שמו, איך ילמדו על המעללים שלו?

ככה:

כשאתם-יודעים-מי נולד הוא היה בן ל..... בלה בלה בלה הבעיה היא שאי אפשר ללמוד היסטוריה על בן אדם שעוד חי.. ובין השאר עוד לא כל הפרטים עליו ידועים..

Poochina

New member
אבל הרי כתוב בספר..-

שידוע על עברו של וולדמורט מעט מאוד, ומי שכן ידוע עליו משוה חושש לספר. (והו-סליחה על הפלישה

ובגלל שהם חוששים לספר

צריך לחכות עד שזה-שאין-לנקוב-בשמו ימות כדי שאולי הם יסכימו לספר ואז יהיה אפשר ללמד על זה!

אותו דבר אפשר

לשאול: למה לא מלמדים "הלטת הכרה" שזה מקצוע לא פחות חשוב מ"התגוננות מפני כוחות האופל".

זה כמו שתשאל

למה לא מלמדים ילד בבית ספר לירות באקדח... זה קסמים שלא מתאימים לילדים.

yoavj1

New member
יש הבדל

אקדח - להתקפה. הלטת הכרה - להגנה. אני יודע שאקדח יכול לשמש גם כהגנה עצמית, אבל הוא יכול גם להשתמש כהתקפה.

וגם בהלטת הכרה אפשר להשתמש

בשביל לגלות מידע בקלות.. מידע שאולי לא כל אחד צריך לדעת ויכול להשתמש בו למטרות שונות, טובות או רעות..

אני יודע!

פשוט הבאתי המחשה חזקה שיהיה מובן. כוונתי היתה שזה קסמים חזקים מדי, ואין מקום ללמד אותם בבית ספר, אתם ראיתם איך הארי הצליח בשיעורים שלו...

yoavj1

New member
אבל ככה הוא גם הצליח בשיקויים בערך

זה תלוי מאוד במורה. אל תשכח גם שהרבה פעמים בספר, למשל בלחשים אילמים, הם לא מצליחים להטיל את הלחש בשיעור [חוץ מהרמיוני כמובן].

G e o r g i a

New member
נראה לי שהאנשים בקהילה יודעים

על וולדמורט גם בלי בי"ס מספיק מאוד.

IllUS CratioN

New member
וגם

חלק מהאנשים בקהילה מכחישים את שובו של וולדמורט, אז על אחת כמה וכמה שיסכימו ללמד עליו - שזה כמו התגוננות מפניו.

אף אחד לא מכחיש

אם קראת את הספר השישי. הן התומכים והן המתנגדים השלימו עם העובדה הזו.

למעלה