שאלה

poupet 1

New member
שאלה

יש למישהי שיכולה להעיד ממקור ראשון על כך שטיפול אלטרנטיבי כלשהו עזר לה להפחית את רמת הכאב בזמן הווסת, שלא לדבר על לצמצמם את רמת האנדו?

נעמי 17

New member
לצערי לא.

הייתי ב: דיקור, רפלקסולוגיה אצל כמה מטפלים, מתקשרת, פרחי באך, שיטת אלכסנדר < לעזור ביציבה כך שלא תכביד על האיברים,> קינסולוג, מקרוביוטיקה. וגם, אצל מישהוא שאינני זוכרת את שמו שמאבחן דרך העיין ומטפל באבקות צמחיות. חלק מהמטפלים ביקשו שאפסיק את הדיכויי בכדי לתת לטיפול שלהם צאנס, לצערי באמת הפסקתי, והחמרתי את מצבי. אז אני לא נגד טיפול אלטרנטיבי אך אצלי הוא יכול להיות כטיפול תומך ברפואה הקונבנציונאלית ולא בשום אופן להחליף אותה.

ר ו מ י ה

New member
לא ברור

שנה לאחר שנותחתי לראשונה בניתוח לפרוסקפיה ואובחתי כסובלת מאנדו' דרגה 4 נאלצתי לעבור לפרוסקופיה שנייה בחירום. בין שני הניתוחים עברתי טיפולי IVF והתחלתי טיפול שבועי של הילינג. לאחר שהתאוששתי מהניתוח השני הרופאה שדיברה איתי אמרה כי מיד עם תחילת הניתוח הם הוציאו את דו"ח הניתוח של הלפרוסקופיה שבוצעה שנה קודם. לדבריה, ההבדל בין הנגעים של אז להיום הוא גדול וחלק גדול מהנגעים שנצפו בשנה שעברה אינם קיימים. גם בהנחה שהרופאים שהיו בלחץ (ניתוח חירום) ביצעו את עבודתם נאמנה והסתכלו באופן מעמיק באיברי האגן, קשה ליחס את השיפור באופן ישיר להילינג. מצד שני אין לשלול זאת. בספרה המרתק של ד"ר כריסטיאן נורת'רופ- "גופה של אישה תבונתה של אישה" היא כותבת רבות על יכולת הריפוי העצמי שיש בכל אחת מאיתנו, אחד הפרקים מתמקד באנדומטריוזס. באתר של אירגון האנדו' העולמי מצויין כי השיפור הגדול ביותר בתסמיני אנדו' נצפה אצל נשים שעברו טיפולים משלימים. חיפשתי תימוכין לנושא (מחקר) אך עד כה לא מצאתי.

גם לצערי לא

ניסיתי הרבה ולאורך זמן. ניסיתי בלי דיכוי (טעות חמורה!) ועל דיכוי - לא עזר. לצערי מה שעוזר לי בימים קשים אלו משככי כאבים מכל מין וסוג.

למעלה