שאלה

מצב
הנושא נעול.

Angelliq

New member
יהודי נשאר יהודי גם אם אינו מהול

כל חבריך הישראלים
הם ישראלים ולא בהכרח יהודים. לא מבין כלל השאלה. יהודי צריך לימול אותו בגיל 8 ימים. וזאת לא מכל טעם למעט הציווי היהודי. מי שלא נראה לו ולא רוצה לקיים אז הוא אינו יהודי. ולעניין השאלה הבסיסית שנשאלה, לדעתי לא צודק ולא ניתן לכפות על אמא יהודיה שהביאה תינוק לעולם, לא לימול אותו, והפתרון של אחד הכותבים למעלה, כי לא לימול ולתת לתינוק לגדול ואז הוא יחליט, נראה לי כי הוא מפספס העיקר. ושאלה נוספת, אם האם הייתה פונה לביה"ד הרבני ומוציאה צו המאפשר לה לקיים הברית, איזה צו היה גובר, הרבני או ביהמ"ש לענייני משפחה?
זה לא קשור בכלל. יהודי הוא יהודי לפי ההלכה אם אמו יהודיה. בין אם הוא מהול, ובין אם הוא ערל.

אורית ג.

New member
נכון מאד ../images/Emo13.gif. גם על פי החוק בישראל

זה לא קשור בכלל. יהודי הוא יהודי לפי ההלכה אם אמו יהודיה. בין אם הוא מהול, ובין אם הוא ערל.
נכון מאד
. גם על פי החוק בישראל
וגם על פי ההלכה יהודי הוא מי שאמו יהודיה. אין כל קשר בין היותו של אדם יהודי לבין ברית המילה אלא אם מדובר שמי שרוצה להתגייר - ואז לא יגיירו אותו אלא אם הוא יעבור ברית מילה (רלוונטי לא רק למי שרוצה להתגייר בעצמו אלא גם למשל לילדים שאומצו בחו"ל (מאם ביולוגית לא יהודיה) על ידי יהודים, שרוצים לגייר את התינוק/ילד)

אוהבטבע

New member
איש עם חזון

כל חבריך הישראלים
הם ישראלים ולא בהכרח יהודים. לא מבין כלל השאלה. יהודי צריך לימול אותו בגיל 8 ימים. וזאת לא מכל טעם למעט הציווי היהודי. מי שלא נראה לו ולא רוצה לקיים אז הוא אינו יהודי. ולעניין השאלה הבסיסית שנשאלה, לדעתי לא צודק ולא ניתן לכפות על אמא יהודיה שהביאה תינוק לעולם, לא לימול אותו, והפתרון של אחד הכותבים למעלה, כי לא לימול ולתת לתינוק לגדול ואז הוא יחליט, נראה לי כי הוא מפספס העיקר. ושאלה נוספת, אם האם הייתה פונה לביה"ד הרבני ומוציאה צו המאפשר לה לקיים הברית, איזה צו היה גובר, הרבני או ביהמ"ש לענייני משפחה?
איש עם חזון
אתה טוען עצמך ליהודי שמבין בדת, אני מאוכזבת מתשובתך, כי תשובתך מוכיחה שאינך יודע דבר וחצי דבר על יהדות, אתה לועג לרבים כאן על שאינם יהודים "כשרים" כולל אני, והנה ההוכחה שלמרות זאת, אני יהודייה יותר ממך, יען יודעת יותר ממך על יהדות, ואת בור בדת. אדם שנולד לאם יהודייה, הוא יהודי, אם נימול או לא, אם ירצה או לא. אגב, אם ברית המילה היא ההוכחה ליהדות, אז כל אותם לא יהודים שנימולו מסיבות אחרות, הם יהודים? אם כך, חצי מהגברים האמריקאיים, יהודים? כי די מקובל בארה"ב לעבור ברית מילה, אומנם ללא הטכס. לפי התרגום החכם שלך: ילד שנולד לאם יהודייה, אך לא נימול, אינו יהודי הוא, אז בן איזו דת הוא? וילד שנולד לאם נוצרייה, אך כן נימול, יהודי הוא? דהיינו, אמו נוצרייה והוא יהודי? מעניין מאיפה התיזה הזו?

אורית ג.

New member
שלום לפורום ולשואל : אני מכירה מקרה

שאלה
בני זוג חובקים בן. האישה רוצה לעשות לו ברית מילה. האב מתנגד. מה הדין?
שלום לפורום ולשואל : אני מכירה מקרה
כזה מלפני כמה שנים. ההחלטה היתה לא לאפשר ברית מילה לתינוק ללא הסכמת שני הוריו ובהעדר הסכמה כזו להשאיר את המצב על כנו - היינו לא למול.

מצב
הנושא נעול.
למעלה