שאלה

yperelman

New member
שאלה

קבלתי פנייה לטיפול מבחורה צעירה. הטלפון הראשון שקבלתי ממנה היה לפני כחודשיים. קבענו מועד לטיפול והיא לא הגיעה וגם לא הודיעה על ביטול. התקשרתי אליה והיא פתחה באלפי התנצלויות והבטחה להתקשר מחר. "המחר התאחר" עד ליום חמישי האחרון (כמעט חודשיים אחרי). שוב קבענו והפעם להיום ב19:30 . סיימתי את הטיפולים הקודמים ופתחתי טלפון לבדיקת הודעות. הפעם הייתה הודעה (מ- 18:00) על ביטול עם התנצלות על זה שהיא שוב לא תוכל להגיע (ועל ההתרעה הקצרה) ותתקשר מחר לקבוע שוב. העניין הוא כזה: מצד אחד, אני חש הרבה חמלה כלפיה, משום שאני מקבל את הרושם שקשה לה להכנס לתהליך ו/או קשה לה להכנס למחוייבות במערכות יחסים (שכן על דמות המטפל אפשר להשליך הרבה ממערכות יחסים שזקוקות לתיקון) ולכן יתכן שעם הרבה סבלנות מצידי וחמלה, היא תלמד לתת אמון (היא תראה שמקבלים אותה למרות "ההברזות") מצד שני, אני גם בן אדם עם רצונות, ציפיות צרכים כלכליים, אגו (ברוך השם) ואני לא יודע אם כדאי לי לפתוח איתה את זה אם וכאשר תתקשר שוב. בקיצור כיצד לנהוג? אשמח מאוד לשמוע את דעתכם יוסי

אמון? אחריות?

אתה כבר יודע, שאני מהמחמירים בעניין אחריות המטופל לטיפוליו. מכאן, לפי דעתי היכולת שלה להגיע לטיפולים שקבעה, יכול להיות שהיא דווקא קשורה ביכולת שלה לקחת אחריות על מצבה, כמו למשל, שאני אומרת שאני אתחיל דיאטה פעמיים בכל שבוע, אבל ממשיכה לאכול כרגיל... ככה שלדעתי, זו זכותה לבחור שלא לטפל במה שמטריד אותה... וכל מה שאתה יכול לעשות זה להמשיך להיות פנוי עבורה... זו דעתי..

yperelman

New member
נחשי מה

היא התקשרה היום וקבענו למחר בחמש וחצי. מה אתם אומרים, מה יהיה "פרק ג'" בטלנובלה שלנו?

אני לא יודעת...

אבל כעונש, קרה לי השבוע בדיוק אותו הדבר. ממש מבאס, לשריין זמן לטיפול ובסוף שמבריזים לך... פעם ראשונה מילא, אבל פעם שניה... בכל אופן, הרי ברור שדבר כזה יקרה, רק בשביל שיהיה לי מאיפה בכלל לענות ...

yperelman

New member
../images/Emo23.gifלמה עונש?

זה חלק מההתפתחות שלנו כמטפלים. הבדיקה הזו: להבין מה זה עושה לנו/איפה זה פוגש אותנו? יופי של חומר לעבודה, לא?

yperelman

New member
במקרה שלי זו מטופלת

חדשה שטרם הכרתי ולכןזה פוגש את האגו שמתאכזב, ששופט (והפגישה עם המראה כמובן: המקום שבו אני חושש לאכזב ולהשפט). אם היא הייתה מטופלת שכבר פגשתי אז תוסיפי לזה גם את הדימוי העצמי/הפחד מכשלון. בקיצור איזה יופי של שיעורים וחומר טוב לעבוד איתו עם המטופלת, שכן יש להניח שאלו הם השיעורים שלה ממש ופה, בדיוק פה, במודעות הזו, קיימת האפשרות לעשות איתה תיקון ולאפשר גם לה לצמוח

וואוו...

נשמע שאתה נמצא במקום מספיק בטוח כדי באמת להרוויח את כל השיעורים מכל מצב... גם את אלה שאולי קצת פחות נעים לנו להתבונן בהם...

yperelman

New member
../images/Emo140.gifעוד יש זמן עד

שאני אהיה ראוי לפירגון כזה (יש לא מעט קשיים בדרך), אבל תודה בכל אופן

דגנית

New member
לפעמים... פשוט קשה להתחיל..

קשה לדעת.. להחליט.. לעשות.. להתקשר.. להתחיל. אני יודעת.. הייתי בטיפול אחד.. פעם לקח לי מעל חצי שנה לחזור להמשך. כן.. זה עשה לי טוב כן.. הייתי צריכה את זה ועדיין. לקח לי מעל חצי שנה להגיע למצב שהייתי מסוגלת להרים את הטלפון ולקבוע.. ולחזור לטיפול.. להתחלת המסע.. הלימוד.. הדרך. והיא.. היתה שם בשבילי גם בשיחות, גם במסרים עד שהגעתי.. אז לקח זמן..

למעלה