שאלה

שאלה

מהי עמדתה של תפנית/תומכי תפנית ביחס להפרדה חד צדדית מלאה על פי העקרונות המנחים הבאים: - הפרדה על בסיס דמוגרפי לפי המציאות היום, הפרדה מלאה בין העמים (דבר המחייב העברת הגבול מערבית לוואדי ערה/אום אל פאחם/המשולש + השכונות הפלשתיניות של מזרח י-ם, כן אני יודע...הם אזרחים ישראלים...אבל מעל הכל הם פלשתינאים) - רציפות טריטוריאלית, מדינה ישראל בעל רוב יהודי מוצק ויציב בצד אחד ובצד השני מדינה פלשתינית עצמאית רציפה מעבר לגדר אם כן, מעולה, אם לא, מדוע לא?, האם יש תפנית אלטרנטיבה לבעיה? - מידע קטן שלא יזיק, מידע מבוסס, עובדות יבשות - 20% מאזרחי ישראל בקווי 67' הם פלשתינאים על פי השתייכות/זהות לאומית, על פי מגמות שיש אחריהן מעקב עוד משנות ה70',נתון זה + אחוז ציבור בגיל פיריון והריבוי הטבעי אומר שתוך דור-דור וחצי בין 40%-50% מאזרחי ישראל יהיו פלשתינים. מסקנה, קווי 67' לא יביאו שלום בין העמים מאחר ואינם מפרידים בין העמים.

ראיתי את המפה של דיין

כמה בעיות: - מדינת ישראל לא רציפה עם יותר מידי מובלעות - מדינת פלשתין חתוכה באמצע עם יותר מידי מובלעות לא נותנת פתרון דמוגרפי מלא, מקסימום יהודים עם מינימום פלשתינים בצד שלנו + רציפות טריטוראלית ומקסימום פלשתינים בצד השני, בפלשתין. למה לא רק לספח 3 גושים, עציון, אדומים, אריאל, לקחת כשטחי ביטחון חלקים קטנים מהר חברון, לאורך ים המלח, בקעת הירדן והגבעות שצופות על נתב"ג ליד רנטיס, ובנוסף לספח לפלשתינים את אחיהם על שיטחם את אום אל פחם, וואדי ערה כולה, והמשולש, ככה יצא בסופו של דבר שהם ישארו עם אותו גודל שטח, זה הוגן יותר כלפיהם.

דעתי האישית כדעתך (מלבד בקעת הירדן

שלדעתי לא צריך לפנותה - אין שם בעיה דמוגרפית). אבל אל תצפה מתפנית שבשלב הזה תאמץ את גישת הקו הציוני לגבי ואדי ערה והמשולש. כיום זה עדיין לא נחשב פוליטיקלי-קורקט. זה נחשב "ליברמני". אני מאמין שבעתיד גם זה יבוא. וחוץ מזה, לדעתי, לא ניתן לבצע זאת חד-צדדית. דבר שני, המפה של דיין מתייחסת למקרה של צעדים חד-צדדים, ולכן דיין משאיר שטחים משמעותיים למו"מ עתידי. הגישה של דיין היא שצעדים חד-צדדיים נועדו אך ורק לצורך האינטרס הישראלי, ולא כדי לתת מתנות חינם לפלסטינאים. המפה הזו קובעת גבולות זמניים ארוכי-טווח, לא גבולות קבע, שלפי גישת דיין, ניתנים לקביעה רק במו"מ. אבל אני מסכים איתך שבמפה של דיין יש בעייתיות גם לגבי גבול שהוא זמני - הפיצול ווהפרדה בין יהודה לשומרון ובין שניהם לבין אזור יריחו, למעשה מעקרים את רעיון ההפרדה בינינו לבין הפלסטינאים. הפרדה בינינו לבינם דורשת רצף טריטוריאלי ביו"ש ורצף בין השטח הפלסטינאי לבין ירדן. נ.ב. אבל מי יודע, אולי לא מפת דיין תהיה רלוונטית עבור תפנית, אלא מפת ברק... הכל יכול להיות...

למעלה