קשה קצת לדעת לפי השאלון
התחלתי לחשוב על אנדומטריוזיס כשגיליתי שכואב ביחסי מין אם החדירה היא מאוד עמוקה (כלומר התנוחות מסוימות), ולפעמים יש לי שילשולים בזמן מחזור. לפני כחמישה חודשים הפסקתי לקחת גלולות, ובחודשיים האחרונים היו לי כאבי מחזור חזקים, מה שלא היה לפני כן (גם בתקופות שהפסקתי לקחת גלולות), כאשר בחודש האחרון יתכן שזה בגלל כדורי פרוגילוטון שלקחתי, שמעבים מאוד את הרירית. בחודש שקדם לפרוגילוטון היו לי דימומים בילתי מוסברים מידי פעם, ואני מתביישת להגיד - אבל בשנה האחרונה לפעמים יש לי דם קצת בניגוב של פי הטבעת. האם עדיין יתכן שאין לי אנדומטריוזיס? הגניקולוג שלי הוא גם מומחה פוריות וגם מוחמה לאנדומטריוזיס, והוא יודע שאני מנסה להרות ומאוד בעד שלא לדחות טיפולי פריון, אבל בקשר לאנדומטריוזיס הוא מעדיף שלא לבצע לפרוסקופיה כרגע כי זה מאוד פולשני. אין לי מושג אם אני "מורחת" את הזמן בנסיונות להרות למרות אנדומטריוזיס או שאני סתם ממציאה לעצמי את המחלה הזאת. מצד אחד אני מעדיפה לנסות להרות בלי לפרוסקופיה, ומצד שני הגיל (בקרוב 36) גורם לי לפחד מבזבוז זמן. אשמח מאוד אם תכתבי לי מה דעתך בקשר ל"אבחון העצמי" שלי. אם נראה לך שבאמת יש לי אנדומטיוזיס, או שיש סיכוי סביר שאין לי? או 50 - 50?