שאלה

עינת098

New member
שאלה

האם אנדומטריוזיס כולל דימום במהלך החודש, גם מחוץ למחזור? האם זה אחד הסימנים?

כן

רק אחד מהם. כלומר- אם יש לך רק אחד זה לא אומר שיש לך אנדו' אבל גם לא אומר שאין. בפורום יש שאלון שיוכל לעזור לך עם השאלות. בהצלחה וברוכה הבאה.

עינת098

New member
קשה קצת לדעת לפי השאלון

התחלתי לחשוב על אנדומטריוזיס כשגיליתי שכואב ביחסי מין אם החדירה היא מאוד עמוקה (כלומר התנוחות מסוימות), ולפעמים יש לי שילשולים בזמן מחזור. לפני כחמישה חודשים הפסקתי לקחת גלולות, ובחודשיים האחרונים היו לי כאבי מחזור חזקים, מה שלא היה לפני כן (גם בתקופות שהפסקתי לקחת גלולות), כאשר בחודש האחרון יתכן שזה בגלל כדורי פרוגילוטון שלקחתי, שמעבים מאוד את הרירית. בחודש שקדם לפרוגילוטון היו לי דימומים בילתי מוסברים מידי פעם, ואני מתביישת להגיד - אבל בשנה האחרונה לפעמים יש לי דם קצת בניגוב של פי הטבעת. האם עדיין יתכן שאין לי אנדומטריוזיס? הגניקולוג שלי הוא גם מומחה פוריות וגם מוחמה לאנדומטריוזיס, והוא יודע שאני מנסה להרות ומאוד בעד שלא לדחות טיפולי פריון, אבל בקשר לאנדומטריוזיס הוא מעדיף שלא לבצע לפרוסקופיה כרגע כי זה מאוד פולשני. אין לי מושג אם אני "מורחת" את הזמן בנסיונות להרות למרות אנדומטריוזיס או שאני סתם ממציאה לעצמי את המחלה הזאת. מצד אחד אני מעדיפה לנסות להרות בלי לפרוסקופיה, ומצד שני הגיל (בקרוב 36) גורם לי לפחד מבזבוז זמן. אשמח מאוד אם תכתבי לי מה דעתך בקשר ל"אבחון העצמי" שלי. אם נראה לך שבאמת יש לי אנדומטיוזיס, או שיש סיכוי סביר שאין לי? או 50 - 50?

ר ו מ י ה

New member
לפי הסימפטומיים שאת מתארת

בהחלט ייתכן שאת סובלת מאנדומטריוזיס. צודק הרופא שלך בכך שלא תמיד רצוי לעשות ניתוח לפרוסקופיה, העניין הוא שבמידה ואכן יש לך אנדו' רצוי לא להישאר בטיפולי "לייט" ולעבור ישר לתותחים הכבדים- טיפולי IVF . תתיעצי עם הרופא שלך לגבי בדיקת דם הנקראת CA-125 , ייתכן ותוצאות הבדיקה יתנו לך אינדיקציה נוספת.

עינת098

New member
שאלתי אותו על הבדיקה הזאת

והוא אמר שהיא לא תגיד לי כלום. סיפרתי לו רק על חלק מהתסמינים שפירטתי כאן. יש לי תור אליו מחר אז אני אספר גם על השאר, ונראה מה הוא יגיד. האם הדם בפי הטבעת הוא תסמין של אנדומטריוזיס?

עינת098

New member
ועוד שאלה

יש סיכוי שיתנו לי לעשות IVF עם רירית של 6 מ"מ (בחודש טוב)?

ר ו מ י ה

New member
רירית 6 היא אומנם לא אידלית

(גם אני בעלת רירית סמי אנורקטית), אך יש הריונות גם מרירית כאלו. רוב הרופאים מייחסים חשיבות רבה יותר למבנה הרירית (תלת שכבתית)ופחות לעוביה אם כי האידיאל הוא מעל ל-7 מ"מ. בכל אופן, הרופא שלי סיפר לי על מטופלת שלו שנקלטה עם שלישיה כאשר הרירית שלה עמדה על 4 מ"מ...

עינת098

New member
../images/Emo13.gif

מהערה שזרק הרופא של האולטרסאונד הבנתי שהמבנה של הרירית שלי תקין. טוב שמשהו אחד לפחות קצת אופטימי.

ר ו מ י ה

New member
דימום כמו שתיארת

יכול להגרם מאנדו' כאשר ה"נודלז" (נגע) ממוקם באזור הרקטום. לצערי זה שכיח ברמות הגבוהות של המחלה. כמובן שיש לשלול דברים אחרים.

עינת098

New member
../images/Emo10.gif

תודה על התשובה. אני כבר לא אהסס לידע את הרופא שלי.

ר ו מ י ה

New member
../images/Emo24.gif אנחנו פה לכל שאלה

תעדכני את הרופא בהכל ואני מאמינה שאם הוא מומחה לפריון ובקיא באנדו',הוא ימליץ לך על הטיפול הנכון. בכול אופן אל תהססי להתייעץ איתנו. בהצלחה

למעלה