מה זה חובה מוסרית?שאלה
אני גרושה עם ילד בן שנה וחמישה חודשים. האם חלה על הגרוש שלי החובה המוסרית ליידע אותי כשהוא עובר דירה (הוא מקפיד לראות את הילד לפי הסכם הגרושין)? מפני ששמעתי מצד שלישי שהוא עבר דירה ולא ממנו.
זה לא מחובתו לומר לי היכןמה זה חובה מוסרית?
אין כזה דבר חובה מוסרית (זה לא אומר שאין מוסר רק שהמוסר משתנה ממקום למקום ואינו בר אכיפה) מעבר להגיגים - לגרושך אין שום חובה לדווח לך היכן הוא מתגורר, עם מי הוא מבלה בימים או בלילות וכד'. תתנתקי ממנו ותתחילי לחיות באופן עצמאי. סליחה על הבוטות אבל לפעמים מקבלים דלי מים קרים על הראש ומתעוררים. ובכל מקרה, שיהיו לך חיים מקסימים.
לאזה לא מחובתו לומר לי היכן
הבן שלי נמצא בסופי שבוע שהוא ישן אצלו?
אני כאמא לא צריכה לדעת איפה
דנה, האם גרושך צריך לסמוך עליךאני כאמא לא צריכה לדעת איפה
נמצא הבן שלי?
אז למה הוא צריך לדעת איפה אנידנה, האם גרושך צריך לסמוך עליך
כאשר הילד במחיצתך? בדיוק באותה מידה את צריכה לסמוך על האבא כאשר הילד במחיצתו, נכון? היה יפה מצידכם לעדכן האחד את השני במקום הימצאו של הילד בעת שהייתו עימכם אבל אין חובה חוקית שכזו.
לדעתיאז למה הוא צריך לדעת איפה אני
נמצאת עם הילד, ואני לא צריכה לדעת איפה הוא נמצא כשהילד אצלו?
ומה לעשות כשהגרוש לא מספר לילדעתי
רצוי סביר שתדעי את כתובתו של גרושך. לא מדובר בחובה מוסרית או חוקית, אבל בהחלט לגיטימי לדעת היכן הילד נמצא.
פני לבית המשפטומה לעשות כשהגרוש לא מספר לי
על כתובתו ואני נאלצת לשמוע זאת מצד שלישי?
שלחי מכתב רשום בעניןפני לבית המשפט
נשמע דבילי וזה בזבוז של זמן וכסף. אני הייתי במצב דומה לשלך. כאשר פניתי לבית המשפט, האדון התקשר לילה קודם ונתן לי את כתובתו החדשה. בכל זאת הגענו לבית המשפט. העו"ד שלו ניסה להראות כאילו אני נודניקית ומבזבזת את זמן בית המשפט "כי קבלת את הכתובת אתמול ורק הייתי צריכה לשאול". השופט לא ראה את זה כך ונזף בו על המשחקים. לשופט היה ברור שאני צריכה לדעת איפה הילדים נמצאים למקרה שחלילה יש תקלה ולא חוזרים בזמן.
תשובהשאלה
אני גרושה עם ילד בן שנה וחמישה חודשים. האם חלה על הגרוש שלי החובה המוסרית ליידע אותי כשהוא עובר דירה (הוא מקפיד לראות את הילד לפי הסכם הגרושין)? מפני ששמעתי מצד שלישי שהוא עבר דירה ולא ממנו.
גם אני חושבת שזו חובה הדדית.תשובה
לדעתי זכותך לדעת היכן הילד נמצא כשהוא עם אביו. חובתו לגלות לך את כתובת מגוריו. הוא לא יכול להעלם עם הילד. למותר לציין שזוהי חובה הדדית.
האם יש אסמכתא לדעה זו?תשובה
לדעתי זכותך לדעת היכן הילד נמצא כשהוא עם אביו. חובתו לגלות לך את כתובת מגוריו. הוא לא יכול להעלם עם הילד. למותר לציין שזוהי חובה הדדית.
חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסותהאם יש אסמכתא לדעה זו?
אכן חובתה לדאוג לילדחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות
האם היא אפוטרופסית טבעית של הילד וזכותה וחובתה לדאוג לו. חובה זאת אינה נשללת בזמן שהילד מבלה אצל האב.
כתבתי "זכותה וחובתה"אכן חובתה לדאוג לילד
אך, היכן קמה כאן חובת האב ליידע את האם בקשר למקום הימצאות הילד?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.