שאלה-

שאלה-

האם כשאדם מת, אתה עדיין אוהב אותו. אז למה שואלים אנשים "אהבת אותה?" ולא "את אוהבת אותה?" כי אני עדיין קיימת, ורק האדם שמת, לא.

twigy

New member
הוכחה לכך שהאדם הוא חומרני

כי כשאדם מת - הוא כביכול כבר לא קיים. איך אפשר לאהוב משהו שלא קיים ?

twigy

New member
אבל מצד שני

עדיין הגעגועים והזכרונות מאותו אדם גורמים לנו להזיל דימעה או לצרום את ליבנו. הסיבה לכך שאנשים אומרים "אהבת אותה" ולא "אתה אוהב אותה" היא שהיא כבר לא נמצאת בזמן הווה אלא בזמן עבר. מה לעשות, המוות מפסיק את סטופר ההווה של אותו אדם.

twigy

New member
השאלה שלך הייתה

למה אנשים אומרים ככה? אז התשובה היא לדעתי בגלל שמבחינתם האדם מת ואהבה אליו יכול הייתה להתקיים רק בזמן שהוא היה חי. ולכן הם שואלים האם "אהבת אותה". זה לא דבר חדש שיש שריטות בציבור שאף אחד לא שם לב אליהם עד שמישהו בא ומשאיר הודעה בפורום פילוסופיה לכל של תפוז.

לסולינארי

השאלה שלך הזכירה לי משהו שאני נורא שונאת תמיד כשמישהו מת אומרים אנחנו נתגעגע,נתעצב,נחסר,נכאב ולא חושבים על הנפטר ואיך הוא הרגיש. שלך חנה גונן

לטויגי

בגלל הניסיון האישי שלי(שלא אדבר עליו פה)למדתי לדעת איך מרגיש הצד הגוסס,הסופני,העומד למות והבנתי שכשאנחנו אומרים את כל המילים האלה אנחנו די חושבים על עצמנו לא שזה לא טבעי ואי אפשר לצפות מאף אחד שיכלא את רגשותיו אחרי שמישהו קרוב מת אבל בכל זאת יש לי הרגשה שעדין נעשה עוול למת.אולי אני סתם מבלבלת במוח לא יודעת. שלך חנה גונן

למעלה