שאלה...

שאלה...

אני תמיד שאני שותה משקאות חריפים - בד"כ טקילה בחתונה האחרונה שהייתי שתיתי משהו כמו 9 טקילות נקיות פינה קולדה וג´ין עם וודקה אם אני לא טועה (בכוס שוט) אני זוכר ממש ממש הכל... מכל מה שקרה וגם אין לי כאב ראש בבוקר איך זה יכול להיות?

לא מוזר....

יכול להיות כמה סיבות.. ברוב העולם יש מה שנקרא תרבות שתיה.. כלומר שהרעיון של לשתות אלכוהול הוא מן תרבות שכזאת.. כך לדוגמא ארצות מאירופה.. (גרמניה, צכיה, בריטניה) והעניין הוא שאתה מתרגל לאלכוהול.. בתכלס בתכלס אתה לא ממש ממש מתרגל , פשוט הכבד שלך כבר רגיל לעומס שנופל עליו בשתיית אלכוהול.. לדוגמא אישית.. הייתי באנגליה.. ואני שתיתי 2-3 בירות והרגשתי מסוחרר.. בעוד חבר שלי שנולד שם.. שתה 2-3 על בטן ריקה ולא הרגיש כלום... אם אתה אומר שאתה תמיד שותה משקאות חריפים.. כלומר שהכבד שלך מוכן לאלכוהול.. כמובן שהוא עדיין נפגע וזה עדיין לא כל כך בריא.. אבל זה לא משכר אותך.. גם יכולה להיות הסיבה שאכלת הרבה לפני והאלכוהול נספג באוכל ולא בדפנות הקיבה.. יש אין ספור סיבות.. מה כן.. אם אתה יכול לשתות 9 טקילות.. ולהרגיש מצוין.. קבל ח"ח :) יכול להיות שזה היה גם מהול מאד במים :)... סתאם.. אי אפשר לדעת בחתונות..:)

הממ.... מוזר.!

אני לא שותה הרבה אני פעם ב... שותה... כאילו וזה פעם ראשונה ששתיתי 9 טקילות נקיות בד"כ אני שותה מקסימום 6 מהול.... אני הייתי ממש בראש טוב... כאילו השתגעתי עם עצמי אבל לא הייתי שיכור

הממ! ../images/Emo13.gif

לא אני בכלל לא גדול - א. גיל:17 ב. משקל: 55 ג. גובה: 165 כמו שאתה מבין איני גדול ממדים....

אוקי..

וואלה אחי... אם ככה.. אין לי מושג איך זה קרה שלא השתכרת... נגמרו לי האופציות :)

beagle

New member
אוקיי, אז לפי מה שאני למדתי (ותסלחו

לי אם אני מתברברת, כי זה היה מזמן), צריך להפריד בין שני המקרים - השתכרות, והנג-אובר. אפשר להשתכר גם בלי הנג-אובר, אבל הפוך קשה יותר. אחד הקטעים המדהימים באלכוהול זה שהוא צורה זמינה מאד מאד של אנרגיה לתאים. למעשה, אחד המרצים שלי טען, שאם התזונה האנושית היתה מתבססת על אלכוהול, הגוף היה מסוגל להפיק הרבה יותר אנרגיה, מאשר על חומר אחר. רק מה, תופעת הלואי של לדפוק את הכבד לא הכי נחמדה.... ואני תמיד גיליתי שאני כמעט ולא מושפעת מאלכוהול אם אני שורפת אנרגיה. אני יכולה להשתכר משתי כוסות יין, אבל ללגום כמות לא מבוטלת של ויסקי אם אני רוקדת. מסקנה - שריפת האלכוהול מקטינה במעט את השכרון. אבל זו כבר תיאוריה שלי שמורכבת משברי התואר הראשון שלי.... ולגבי ההנג-אובר, זו פשוט תוצאה של התייבשות. תשוו את הסימפטומים של התיבשות הונג-אובר... זהים. גם אם השתכרתם, ניתן למנוע הנג אובר ע"י שתית כמה כוסות מיים רציניות לפני השינה. ואת זה אני זוכרת ממש טוב, כי זה הדבר היחידי שהפנמתי.... ולמה מתיבשים כאשר שותים אלכוהול - זה כבר ענין של נוירו-הורמונים שמשפיעים על הכליות, לא ניכנס לזה.

כן..

לא דיברתי על ההאנג אובר.. דיברתי על ההשתכרות...ואת צודקת ששורפים אנרגיה זה משפיע פחות.. אבל 9 טקילות ...פינה קולדה ועוד משקה .. שמתסכם במשהו כמו 11 משקאות.. לילד בן 17 ששוקל 55 קילו.. זה קצת מוזר...

beagle

New member
אוקיי.... לא קראתי את התיאור הפיזי

לפני התיאוריה שלי...
אכן מוזר. meimis.... זה הזמן לבדיקות ד.נ.א., לראות אם יש משהו ממוצא חייזרי... סתאאאאםם... אכול ושתה כי מחר נמות, וגם כי אתה יכול להרשות לעצמך.

Gorilla

New member
תשובה מקיפה לעניין

הסבר מפורט על תהליך השכרות לא יהיה כאן כי כבר כתבתי על הנושא בעבר, אז אתה מוזמן לקפוץ כמה עמודים אחורה ולקבל תשובה בקשר לנושא. לגבי שאלתך התשובה היא כדלקמן: 10 אחוז מהאלכוהול נפלט מהגוף בדרך טבעית (זיעה,שתן,רוק ודמעות), שאר האלכוהול מורחק מן הגוף בתהליך של פירוק חומרים המתרחש בכבד, כאשר האלכוהול מתחמצן והופך לדו-תחמוצת הפחמן ומים. המהירות הממוצעת של פירוק האלכוהול היא 7 גרם אלכוהול לשעה, ואין דרך להחיש את תהליך הפיכחות. אז ככה לגבי העניין שלא השתכרת ההסבר הוא כזה אני מניח שהרבה טקילה לא הייתה מעורבת בשתייה שלך (קרוב לוודאי ללא ידיעתך, ובטח שלא טקילה אמיתית). במידה ולא הקפצת את הטקילה עם ספרייט תוכל לשתות גם יותר מ 9 כוסות בלי להרגיש שדפקת את הראש כי תהליך הדיפוסיה מוחש כאשר אלכוהול מעורבב עם סודה ולכן האלכוהול נספג בדם בצורה טובה יותר ותוך מספר שניות משפיע על המוח. לגבי האנגובר ישנם משקאות שבוודאות יגרמו לתופעה והם: משקאות שיושנו בחבית עץ משקאות שזוקקו באיכות גרועה (קרוב לוודאי שכמות המים בטקילה ששתית מבטלים את התופעה) משקאות שמכילים אנטי פריז (נוזל נגד קיפאון) אם עדיין לא עניתי לך על השאלה אני מוכן להסביר את עצמי טוה יותר, אבל אני עונה רק שיש לי זמן פנוי אז לא להפגע אם אני לא עונה במיידי.

גם אני חשבתי על הענין של החרא טקילה

אבל לא שיערתי שהיא כל כך חרא :) אבל כנראה שהיא יכולה להגיע למצב הזה... בקשר לאנטי פריז... לא ידעתי.. אבל עכשיו אני יודע :) תודה

הממ.... סטיטם מהנושא...

לא איכפת לי להשתכר.. אבל הייתי ממש ממש ממש בראש טוב... ולא כאב לי הראש בבוקר....

למעלה